FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,710
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

George Sand Biografie
George Sand Videoclipuri
George Sand Filme
Site-uri despre George Sand
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru George Sand
Intreaba despre George Sand
Adauga un citat spus de George Sand
Vedete nascute pe 01 Iulie
Vedete decedate pe8 Iunie
Celebritati nascute in Paris Franta
Scriitori in zodia Rac
 

George Sand Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

George Sand has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre George Sand

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

George Sand

 Q:   Intreaba despre        
George Sand Scriitoarea franceză George Sand s-a născut la 01 iulie 1804, in Paris. A fost numită la naştere Amandine Lucie Aurore Dupin de Francneil.

Rămânea orfană de tată la vârsta de 4 ani si era crescută de bunica paternă la Nohant, în provincia Berry, la 13 ani era trimisă la o mânăstire din Paris.

La 18 ani, după decesul bunicii, s-a căsătorit cu baronul François Casimir Dudevant si au avut doi copii. Si-a părăsit soţul in 1831 si in 1835 a divorţat legal, luandu-si cu ea copiii.

A colaborat cu revista pariziana satirică Le Figaro pentru a-si câştiga existenţa si a scandalizat Parisul cu ţinutele bărbăteşti pe care le purta, cu obiceiul fumatului, intolerabil la acea vreme pentru o femeie, limbajul libertin si aventurile sale. A publicat mai târziu a rticole in revistele La République, Revue des Deux Mondes, in 1841 era editor la Revue Indépendante.

Debuta editorial cu romanul Rose et Blanche in 1831, semnat cu pseudonimul J. Sand si scris împreună cu Jules Sandeau. In anul 1832 publica romanul Indiana, semnat George Sand si câştiga aprecierile literaţilor vremii, inclusiv pe cea a lui Balzac. I-a cunoscut pe Sainte Beuve, Merimee si Vigny, Delacroix ii facea portretul pentru Revue de deux mondes si ii devenea prieten.

Relaţia cu Alfred deMusset ii inspira scriitoarei romanul Elle et Lui (1859), pleca in Italia împreună cu el si il părăsea la Veneţia pentru un medic. Si-a presărat următoarele romane cu amănunte din viata personală, astfel au apărut Valentine (1832), Lelia (1833), Jaques (1834), Mauprat (1837).

In 1836 il cunoştea pe compozitorul polonez Frederic Chopin, peste doi ani începea povestea lor de dragoste care a durat 8 ani, reflectată in romanul Lucrezia Floriani (1846).

S-a retras la Nohant in 1848. Urmaoarele ei romane au fost François Le Champi (1847-48), La Petite Fadette (1849), And Les Maîtres Sonneurs (1853). In 1854 publica autobiografia Historie de ma vie, apoi Le Diable Aux Champs (1856), La Daniella (1857), Narcisse (1859), Flavie (1859), Le Marquis De Villemer (1860), Jean De La Roche (1860), Familie De La Germandre (1861), Tamaris (1862), Les Dames Vertes (1863), Aura, Voyage Das Le Cristal (1864), La Confession D'une Jeune Fille (1865), Le Dernier Amour (1867), Nanon (1872), Ma Soeur Jeanne (1874), La Tour De Percemont (1876).

A scris piese de teatru ca Le Mariage le Victorine (1851), Le Pressoir (1853), Le Lis du Japon (1866), L'Autre (1870), Un Bienfait n'est jamais perdu (1872). George Sand a murit la 08 iunie 1876, in Nohant.

Pe scurt despre George Sand:

Nume real: Amandine Lucie Aurore Dupin de Francneil
Pseudonim: George Sand
Ocupatia: scriitoare
Data nasterii: 01 iulie 1804
Zodia: Rac
Locul nasterii: Paris, Franţa
Parinti: Maurice Dupin si Sophie-Victorie Delaborde
Naţionalitate: franceza
Starea civila: divortata
Copii: 2- Maurice Sand si Solange Sand
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: căprui
Data si locul decesului: 08 iunie 1876, Nohant, Franţa

De ce este faimos George Sand?

Este cea mai importantă figură feminină romantică din literatura secolului al XIX-lea, a scris romane inspirate din propria viaţă ca Elle et Lui, Mauprat, Jaques, Le Dernier Amour.

De ce ne place George Sand?

A fost un personaj controversat in Parisul anilor 1830-1840, era divorţată, se îmbrăca in haine bărbăteşti, fuma si a avut amanţi celebri.

George Sand Liste
Na?teri în 1804
Decese în 1876
Romancieri francezi
Scriitoare franceze


 
George Sand Filme

No photo available
That Kind of Woman
No photo available
Five Golden Hours
No photo available
From the Earth to the Moon
No photo available
O impuscatura in intuneric
No photo available
The Ghost and Mrs. Muir
No photo available
Rage in Heaven
No photo available
The Best House in London
No photo available
Four Men and a Prayer
No photo available
The Quiller Memorandum
No photo available
The Rebel
No photo available
The Amorous Adventures of Moll Flanders
No photo available
The Private Affairs of Bel Ami
No photo available
That Certain Feeling
No photo available
The Fan
No photo available
Tales of Manhattan
George Sand Filmography
 

George Sand Videoclipuri
George Sand

irrelevant
0
broken


Tag-uri: scriitoare

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 17 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :