FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 372
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

David Simon Biografie
David Simon Videoclipuri
Site-uri despre David Simon
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru David Simon
Intreaba despre David Simon
Adauga un citat spus de David Simon
 

David Simon Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

David Simon has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre David Simon

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   eseist   actor   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   teatru   proza   om politic   filosof   1919   literatura   profesor   ziarist   publicist   autori   afacerist   lugoj   1917   veronica micle   blogger   glossa   humanitas   societatea romana de fenomenologie   italia   butangas   faimos  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

David Simon

 Q:   Intreaba despre David Simon       
David Simon David Simon s-a născut în anul 1960 la Washington, DC. Interesul lui David Simon, pentru scris s-a manifestat la o varsta destul de fragedă, şi a fost în timpul liceului, cand a primit prima sa ocazie de a scrie in mod profesional.

Cariera:

După ce în mod similar a luat un la Universitatea din Maryland la ziarul studenţesc, David Simon a simtit ca el trebuie sa urmeze o carieră ca reporter.

Primul lui articol plătit a venit în 1983 după ce a gasit un loc de muncă la Baltimore Sun, unde a si-a petrecut următorii 12 ani scriind despre lumea interlopa a orasului. A fost în timpul mandatului său la Sun cand David Simon s-a gandit pentru prima data sa scrie o carte despre detectivii care se ocupa de omucideri, si rezultatul final i-a adus un Premiul Edgar iar ca rtea se numeste Homicide: A Year on the Killing Streets.

Deoarece cartea s-a a fost foarte bine primita de critici David Simon a fost încurajat si de catre editorii lui sa o adapteze pentru micul ecran, deşi însuşi David Simon, a fost cel care în cele din urmă a venit cu ideea sa o trimita la Baltimore la regizorul Barry Levinson. Rezultatul a fost serialul din anul 1993 Homicide: Life on the Street difuzat de NBC, si care pe parcursul celor şapte-sezoane, a primit 17 nominalizari la Emmy (castigand 4 dintre ele), si a beneficiat de aparitia unor actori, cum ar fi Robin Williams, Lemn, Ilie şi Jake Gyllenhaal.

Homicide: Life On The Street, i-a permis acestuia să scrie biletul propriu în ceea ce priveşte proiectul său viitor, şi el în cele din urmă a ales să adapteze, din nou, una dintre operele sale micului ecran. Co-autor cu Ed Burns, The Corner: A Year in the Life of an Inner-City Neighborhood detalia efectul pe care il avea comerţul ilegal de droguri asupra unei comunitati specifice din West Baltimore. Mai degrabă decât sa transforme cartea care a primit tiltul de Notable Book of the Year din partea ziarului New York Times, David Simona preferat în schimb să spuna povestea ca o miniseria de şase ore pe HBO, intitulata The Corner, care, având în vedere victoria sa la Emmy (unde a câştigat trei premii , inclusiv Outstanding Miniseries), s-a dovedit a fi o decizie extrem de buna.

Pentru proiectul său următor, David Simon a ales sa se reuneasca cu echpa de la The Corner: A Year in the Life of an Inner-City Neighborhood si cu partenerul de scris Ed Burns de la miniseria de pe HBO pentru a crea in 2002, The Wire. Multe dintre povestile spuse de noua miniseries erau chiar experienţele lui David Simon, pe cand era reporter, precum si faptul ca Ed Burns a fost un detectiv la omucidere pe străzile din Baltimore. Deşi spectacolul a fost departe de a avea un rating mare, The Wire a câştigat preţuirea aproape unanima din partea criticilor de televiziune şi a reporterilor, iar revista Ed Burns a lui Iacov Weisberg a mers atat de departe încât a etichetat show-ul ca "cel mai bun show TV difuzat vreodată în America."

După ce The Wire se termină in luna martie a anului 2008, David Simon a lucrat în spatele scenei la cele şapte ore de război din Irak pentru miniseria de pe HBO Generation Kill şi în prezent lucreaza la o alta miniserie de pe HBO care are legatura cu uraganul Katrina.

 

David Simon Videoclipuri
BILL MOYERS JOURNAL | David Simon Part 1 of 2 | PBS

irrelevant
0
broken


Tag-uri: reporter, editor, hbo, autor

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru david_simon. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 29 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :