FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,368
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Charles Dickens Biografie
Charles Dickens Videoclipuri
Site-uri despre Charles Dickens
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Charles Dickens
Intreaba despre Charles Dickens
Adauga un citat spus de Charles Dickens
Vedete nascute pe 07 Februarie
Vedete decedate pe9 Iunie
Celebritati nascute in Landport Portsmouth Anglia
Scriitori in zodia Varsator
Celebritati de etnie Britanica
 

Charles Dickens Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Charles Dickens has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Charles Dickens

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Charles Dickens

 Q:   Intreaba despre Charles Dickens       
Charles Dickens Scriitorul britanic Charles Dickens s-a născut la 07 februarie 1812, in localitatea Landport, Portsmouth, Anglia, Marea Britanie. Era al doilea dintre cei 7 copii ai familiei John Dickens si Elizabeth Dickens Barrow.

Cariera:

In 1822, familia s-a mutat la Londra si, din cauza datoriilor pe care le avea, John Dickens a fost arestat şi trimis la închisoarea Marshalsea. La 12 ani, Charles Dickens era nevoit sa se angajeze, tatăl sau reusea sa scape insa din inchisoare in urma obţinerii unei moşteniri de la o ruda bogata. Tot din banii moşteniţi a fost trimis si tânarul Charles sa studieze la Wellington House Academy. La vârsta de cincisprezece ani a părăsit şcoala si s-a angajat într-un cabinet de avocatură. S-a hotărât apoi sa devină reporter si in 1828, la doar 16 ani, scria stiri din instanţa londoneza, apoi a lucrat la Mirror of Parliament, o publicaţie ce transmitea zilnic activitatea parlamentului britanic. Era interesat de problema reformei sociale şi a început să publice articole pe aceasta tema la ziarul Sun True.

ÃŽn 1833 publica prima sa povestire in Monthly Magazine, cu pseudonimul Boz. Cu acelaÅŸi pseudonim a publicat si in Morning Chronicle si London Evening Chronicle. Povestirile au devenit foarte populare si in 1836 au fost reunite in volumul Sketches by Boz.

Faimosul editor William Hall se angaja sa ii publice The Pickwick Papers in 20 de numere lunare, apoi Oliver Twist, publicat în Bentley's Miscellany in 1837-1838, The Life and Adventures of Nicholas Nickleby in 1838-1839, de asemenea, publicate lunar. A devenit unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori britanici si in urmatorii ani a publicat The Old Curiosity Shop (1840), Barnaby Rudge (1841), Martin Chuzzlewit (1843, A Christmas Carol (1843).

Preocuparile sale privind reformele sociale au continuat si, in 1842, in timp ce vizita Statele Unite, a incriminat sclavia. S-a hotărât să investească o parte a drepturilor sale de autor într-un ziar radical nou, Daily News. A devenit astfel editor şi în primul numar, in ianuarie 1846, a scris un articol in care pleda pentru educatie, libertate religioasa, egalitate in fata legii. Ziarul n-a avut succes si a demisionat din functia de editor, in 1850 incepea sa editeze revista saptamanala Household Words. Tot in 1850 a aparut celebrul roman David Copperfield. A publicat in Household Words, sub forma de foileton, romanul sau social Hard Times (1854). Publicatia a aparut timp de 9 ani si Dickens a militat in aceasta perioada în favoarea de reformei parlamentare educarii celor săraci, a fostpreocupat de sănătatea publică şi reforma sistemului juridic. In 1959 a scos o alta revista, All the Year Round, in care a publicat romane ale unor scriitori britanici ai momentului, precum si propriile scrieri: A Tale of Two Cities (1859) şi Great Expectations (1860-1861). A continuat sa publice in aceasta revista pana la moartea sa. Ultimul roman, The Mystery of Edwin Drood, a rămas nefinalizat.

A fost casatorit timp de 22 de ani cu Catherine Thomson Hogarth si a avut 10 copii. In ultimii ani de viata s-a îndrăgostit de actriţa Ellen Ternan si a divorţat.

Charles Dickens a murit la 09 iunie 1870, în urma unui atac de cord.

Pe scurt despre Charles Dickens:

Nume complet: Charles John Huffam Dickens
Ocupatia: scriitor
Data nasterii: 07 februarie 1812
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Landport, Portsmouth, Anglia, Marea Britanie
Părinţi: John Dickens, Elizabeth Dickens Barrow
Fraţi: 6
Naţionalitate: Britanica
Data si locul decesului: 09 iunie 1870, Hill's Place Gad, Higham, Kent, Anglia
Stare civila: căsătorit
Sotia: Catherine Thomson Hogarth
Copii: 10- Charles Dickens, Jr., Mary, Kate, Walter Landor, Francis, Alfred, Sydney, Henry, Dora Annie, Edward

De ce este faimos Charles Dickens?

Charles Dickens a fost unul dintre cei mai mari romancieri ai secolului al XIX-lea.

De ce ne place Charles Dickens?

Majoritatea scrierilor sale au fost ecranizate, de la filmul mut Scrooge, din 1901, realizat dupa A Christmas Carol, pana la filmele de televiziune produse de BBC.

Charles Dickens Liste
Na?teri pe 7 februarie
Na?teri în 1812
Decese pe 9 iunie
Decese în 1870
Scriitori englezi
Romancieri englezi
Nuveli?ti englezi
Scriitori de literatur? de groaz?
Charles Dickens


 

Charles Dickens Videoclipuri
The Life of Charles Dickens (BBC)

irrelevant
1
broken


Tag-uri: scriitor, literatura, ziarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 22 May '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :