FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,283
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

C.S. Lewis Biografie
C.S. Lewis Videoclipuri
Site-uri despre C.S. Lewis
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru C.S. Lewis
Intreaba despre C.S. Lewis
Adauga un citat spus de C.S. Lewis
Vedete nascute pe 29 Noiembrie
Vedete decedate pe22 Noiembrie
Celebritati nascute in Belfast Irlanda Marea Britanie
Scriitori in zodia Sagetator
Celebritati de etnie Irlandeza
 

C.S. Lewis Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

C.S. Lewis has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre C.S. Lewis

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

C.S. Lewis

 Q:   Intreaba despre C.S. Lewis       
C.S. Lewis Clive Staples Lewis s-a născut la 29 noiembrie 1898, in Belfast, Irlanda.

Cariera:

I se spunea in familie Jack, avea un frate mai mare. In 1908 a murit mama sa. A studiat la Campbell College din Belfast, apoi a fost trimis la Cherbourg School, in Anglia. Aici s-a arătat atras de muzica lui Wagner şi mitologie, a renunţat la credinţa in divinitate.

In 1916 a obţinut o bursa la University College din Oxford dar in anul următor s-a înrolat în armata britanică si a participat la primul război mondial. A fost rănit pe frontul din Franţa in 1918. La terminarea războiului si-a reluat studiile si a publicat Death in Battle in revista Reveille. A absolvit in 1920 literatura greaca si latina, in 1922 obţinea o diploma in filozofie si istorie antica. În august 1930 s-au mutat la Hillsboro, Western Road, Headington. C.S. Lewis s-a retras oficial din armată in 1932, cu gradul de maior. Din 1924 până în 1925 a predat filozofia la University College, din 1925 a predat limba si literatura engleza la Magdalen College, Oxford timp de 29 de ani, apoi la University of Cambridge.

In 1926 publica poemul mitologic in proza Dymer, cu pseudonimul Clive Hamilton, in 1929 recunoştea întoarcerea sa la credinţa in Dumnezeu si a publicat in 1933 The Pilgrim's Regress : An Allegorical Apology for Christianity, Reason, and Romanticism/ Antropologia pentru creştinism, raţiune si romantism. A fost iniţiator al cercului literar The Inklings, din care faceau parte JRR Tolkien, Warnie, Hugo Dyson, Charles Williams, Dr. Robert Havard, Owen Barfield, Neville Coghill, s.a.

In 1935 a început să scrie 16th Century English Literature for the Oxford History of English Literature series, care a fost publicată in 1945, tot in 1936 publica The Allegory of Love: A Study in Medieval Tradition, pentru care i s-a decernat premiul Gollancz Memorial pentru literatura. In 1938 a publicat primul roman din seria The Space, Out of the Silent Planet, urmat in 1943 de Perelandra si de That Hideous Strength.

In timpul celui de-al doilea război mondial a publicat in The Guardian Screwtape Letters, a avut o emisiuni despre creştinism la radio BBC.

In 1950 a apărut prima din cele 7 Cronici din Narnia, The Lion, the Witch, and the Wardrobe. Urmatoarele au fost Prince Caspian (1951), The Voyage of the Dawn Treader (1952), The Silver Chair (1953), The Horse and His Boy (1954), The Magician's Nephew (1955), The Last Battle (1956). In aceeasi perioada a scris si lucrarea autobiografica Surprised by Joy.

S-a căsătorit in 1956 cu Joy Gresham, care a murit in 1960, bolnavă de cancer. In 1958 a fost ales Membru de onoare al University College din Oxford, a publicat Reflections on the Psalms, in 1962 a publicat They Asked for a Paper: Papers and Addresses. Ultima carte publicată a fost Till We Have Faces, o repovestire originala a mitului grec despre Cupidon si Psyche.

Prima ecranizare a scrierilor lui s-a realizat in 1967, pentru prima Cronică din Narnia, The Lion, the Witch and the Wardrobe, cea mai recenta este cea din 2010, The Voyage of the Dawn Treader.

C.S. Lewis a murit la 22 noiembrie 1963, in Oxford.

Pe scurt despre C.S. Lewis:

Nume complet: Clive Staples Lewis
Pseudonime: C.S. Lewis, Clive Hamilton
Ocupatia: scriitor, profesor universitar
Data nasterii: 29 noiembrie 1898
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Belfast, Irlanda
Părinţi: Albert James Lewis si Florence Augusta Lewis
Fraţe: Warren Hamilton Lewis
Naţionalitate: irlandeza
Starea civila: vaduv
Fosta soţie: Joy Gresham
Data si locul decesului: 22 noiembrie 1963, Oxford, Anglia

De ce este faimos C.S. Lewis?

Este autorul celebrei serii de cărţi Cronicile din Narnia si al trilogiei The Space.

De ce ne place C.S. Lewis?

A fost un susţinător al creştinismului si a publicat lucrări, a susţinut conferinţe si emisiuni cu aceasta temă.

 

C.S. Lewis Videoclipuri
CS Lewis: from theism to Christianity

irrelevant
0
broken


Tag-uri: scriitor, proza, profesor universitar

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 09 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :