FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 213
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Nuri Bilge Ceylan Biografie
Nuri Bilge Ceylan Videoclipuri
Site-uri despre Nuri Bilge Ceylan
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Nuri Bilge Ceylan
Intreaba despre Nuri Bilge Ceylan
Adauga un citat spus de Nuri Bilge Ceylan
Vedete nascute pe 26 Ianuarie
Celebritati nascute in Istanbul Turcia
Celebritati de etnie Turca
 

Nuri Bilge Ceylan Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Nuri Bilge Ceylan has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Nuri Bilge Ceylan

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Nuri Bilge Ceylan

 Q:   Intreaba despre Nuri Bilge Ceylan       
Nuri Bilge Ceylan Nuri Bilge Ceylan s-a nascut la data de 26 ianuarie 1959 in Istanbul, Turcia fiind un cunoscut si apreciat regizor de film si fotograf.

Cariera:

De la varsta de 15 ani a avut o pasiune pentru fotografie iar interesul pentru film s-a dezvoltat la 22 de ani. In timp ce studia la Universitatea Bogazici a participat in diferite cluburi de fotografie si si-a luat passaport-style photo pentru a castiga bani de buzunar. Primul sau film ca regizor a fost in anul 1995 si s-a intitulat "Cocoon". Cu aceasta pelicula s-a prezentat la Festivalul de Film de la Cannes. Regizorul a obtinut numeroase premii cu "Small Town" (1998) si de asemenea cu "Distant" (2002), cu care a luat Marele Premiu al Juriului si premiul pentru Cel mai bun actor la Cannes si a fost laudat la nivel national.

In anul 2006, filmul "Climates" a castigat Premiul Criticilor de Film FIPRESCI si a primit o apreciere pozitiva din partea criticilor internationali.

Filmul a castigat cinci premii la Antalya Golden Orange Film Festival in 2006, aducandu-i titlul de Cel mai bun regizor. In timpul pregatirii filmului, Ceylan si-a indreptat din nou atentia catre fotografie. "Turkey Cinemascope" este o carte de fotografii panoramice din Turcia realizata de Nuri Bilge Ceylan intre anii 2003-2009.

Nuri Bilge Ceylan a castigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes in 2008 cu filmul "Three Monkeys" si tot in 2008 a obtinut premiul Asia Pacific Screen Award pentru regie. Mai recent, filmul "Once Upon a Time in Anatolia" a avut premiera in competitie la Cannes 2011 si a fost selectat pentru Academy Award, pentru cel mai bun film strain.

Pe scurt despre Nuri Bilge Ceylan:

Nume: Ceylan
Prenume: Nuri Bilge
Data Nasterii: 26 ianuarie 1959
Locul Nasterii: Istanbul, Turcia
Sotie: Ebru Ceylan
Nationalitate: Turca
Studii: Universitatea Bogazici
Ocupatie: Regizor, fotograf

De ce este Nuri Bilge Ceylan faimos?

Nuri Bilge Ceylan este unul dintre cei mai buni regizor din Turcia, el primind in cariera sa numeroase premii si aprecieri pe plan international.

De ce ne place de Nuri Bilge Ceylan?

Ne place de Nuri Bilge Ceylan deoarece a realizat filme apreciate de public si de criticii de specialitate precum "Small Town", "Distant", "Climates" sau "Once Upon a Time in Anatolia".

 

Nuri Bilge Ceylan Videoclipuri
Nuri Bilge Ceylan Söyleşi TRT - Part 1

irrelevant
0
broken


Tag-uri: regizor, fotograf

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru nuri_bilge_ceylan. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :