FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,028
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Mircea Geoana Biografie
Mircea Geoana Videoclipuri
Mircea Geoana Poze
Mircea Geoana Relatii
Site-uri despre Mircea Geoana
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Mircea Geoana
Intreaba despre Mircea Geoana
Mircea Geoana Citate
Vedete nascute pe 14 Iulie
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Politicieni in zodia Rac
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Albastri
 

Mircea Geoana Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Mircea Geoana has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Mircea Geoana

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   scriitor   afacerist   republica moldova   profesor   partidul national liberal   ziarist   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   consiliu   1968   partidul conservator   istoric   1917  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Mircea Geoana

 Q:   Intreaba despre Mircea Geoana       
Mircea Geoana Mircea Geoana este politician roman, fost presedinte al Partidului Social Democrat.

Cariera:

In liceu si-a descoperit pasiunea pentru sport, in special pentru baschet si tenis, pe care continua sa le practice si astazi. A absolvit cursurile Facultatii de Mecanica, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, iar in 1987 a urmat cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti.

Mircea Geoana si-a inceput activitatea profesionala in domeniul energetic, ca inginer constructor. In timpul Revolutiei din 1989 era adjunct de sef de brigada la Trustul Energomontaj Bucuresti si student la Drept. A fost bursier al prestigioasei Ecole Nationale d’Administration Paris in 1992, si are doctorat in Economie mondiala la Academia de Studii Economice din Bucuresti. in 1994 a absolvit Cursul despre Institutii democratice al NATO.

Cat a fost ambasador al Romaniei la Washington a urmat Programul de dezvoltare manageriala al Grupului Bancii Mondiale in cadrul Harvard Business School. Mircea Geoana este presedinte al Institutului Aspen Romania, membru in Consiliul de Conducere al Institutelor Aspen Italia si SUA, este membru findator al Clubului Harvard Romania-Moldova, infiintat in 2004 si parte a Consortiului Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati, membru fondator al Asociatiei fostilor studenti romani la “Ecole Nationale d’Administration” si presedinte de onoare al Asociatiei George Marshall Romania, deasemenea are un rol activ in Black Sea Trust Fund si este membru al Global Progressive Forum.

In 1990 a devenit referent in Ministerul de externe, iar in 1991 a fost numit directorul Directiei Afaceri Europene (NATO, Uniunea Europeana, OSCE, UEO si Consiliul Europei ). Tot in 1991 a condus delegatia romana cu ocazia Comitetului Inaltilor Functionari ai C.S.C.E. In 1993 a fost numit purtator de cuvant al MAE, functie pe care a detinut-o pana in 1995. In martie 2000 i-a fost acordat rangul diplomatic de ambasador, iar intre 2000-2004 a ocupat functia de ministru de externe in Guvernul Adrian Nastase. A fost presedinte al Partidului Social Democrat din aprilie 2005 pana in februarie 2010, din decembrie 2008 este presedinte al Senatului Romaniei. Din 2004 pana in prezent este senator de Dolj.

In cariera sa de pana acum a primit pentru meritele sale profesionale Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Comandor pe 1 decembrie 2000, pentru servicii deosebite aduse in politica externa a Romaniei, iar in octombrie 2002 a primit Legiunea de Onoare-Franta.

De ce este faimos Mircea Geoana?

Mircea Geoana este unul dintre cei mai cunoscuti politicieni romani, care datorita carierei sale a reusit sa se faca remarcat atat in tara cat si in strainatate, fiind foarte apreciat pentru realizarile sale. Inca de la inceputul carierei s-a remarcat datorita ambitiei sale de a evolua intr-un timp foarte scurt. Prin performantele sale din plan profesional a reusit sa se faca foarte apreciat in strainatate.

De ce ne place Mircea Geoana?

Mircea Geoana este un cunoscut politician roman, care este sustinut de foarte multa lume, dovada fiind si faptul ca a pierdut la distanta foarta mica ocazia de a fi presedinte al Romaniei. A cucerit prin ambitia sa, prin reusitele sale, fiind unul dintre putinii politicieni care sunt foarte apreciati si peste hotare. A reusit de asemenea sa cucereasca inima unei femei foarte puternice, ca si el, care i-a devenit sotie.

pe scurt despre Mircea Geoana:

Nume: Mircea Dan Geoana
Data nasterii: 14 iulie 1958
Zodie: Rac
Locul nasterii: Bucuresti, Romania
Parinti: Tatal Ioan si mama Elena Iuliana
Culoarea ochilor: Albastri
Culoarea parului: Saten
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorit
Sotie: Mihaela Geoana
Copii: Un baiat Alexandru si o fata Ana Maria
Ocupatie: Politician
Studii: Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Drept Bucuresti

 

Mircea Geoana Poze

Mircea Geoana la interviuMircea Geoana in campanieMircea Geoana la conferinta de presaMircea Geoana bucuros
Mircea Geoana alaturi de familieMircea Geoana in timpul campanieiMircea Geoana in fata masiniiMircea Geoana isi sustine discursul


 

Mircea Geoana Videoclipuri
MIRCEA GEOANA SARE CA PROSTUL PSD RAHAT

irrelevant
0
broken
 
Mircea Geoana Relatii
[editeaza relatii]
Mihaela Geoana
Mihaela Geoana and Mircea Geoana


Tag-uri: politica, psd, nato

[editeaza tag-uri]


Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 29 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :