FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,097
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Francois Fillon Biografie
Francois Fillon Videoclipuri
Site-uri despre Francois Fillon
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Francois Fillon
Intreaba despre Francois Fillon
Adauga un citat spus de Francois Fillon
Vedete nascute pe 4 Martie
Celebritati nascute in Le Mans Franta
Politicieni in zodia Pesti
Vedete care au studiat la Universitatea Descartes din Paris
Celebritati de religie Romano-catolica
Celebritati de etnie Franceza
 

Francois Fillon Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Francois Fillon has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Francois Fillon

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   scriitor   afacerist   republica moldova   profesor   partidul national liberal   ziarist   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   consiliu   1968   partidul conservator   istoric   1917  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Francois Fillon

 Q:   Intreaba despre Francois Fillon       
Francois Fillon François Fillon este premierul Franţei. Numele complet este François Charles Amand Fillon si s-a născut la 04 martie 1954, in Le Mans, departamentul francez Sarthe.

Cariera:

A studiat dreptul la Universitatea din Mans si a obţinut un master in drept public în anul 1976. În anul următor a obţinut o diplomă de studii postuniversitare (DEA) în drept public la Universitatea René Descartes din Paris.

In 1976 a intrat în politică si a fost asistentul lui Joel Theule, preşedintele Miscarii Ppopulare din departamentul Sarthe. În 1977 a aderat la Rassemblement pour la République (RPR), partidul de dreapta fondat de Jacques Chirac. In 1981 a fost ales consilier general in departamentul Sarthe, cantonul Sablé-sur-Sarthe si s-a specializat in probleme legate de apărarea naţională. La alegerile municipale din 1983, François Fillon a fost ales primar in Sable-sur-Sarthe, din primul tur de scrutin. La alegerile parlamentare din 1986 era ales deputat si a devenit preşedinte al Comisiei pentru apărare. În iunie 1988 a fost reales din nou, în primul tur de scrutin si in aprilie 1992 devenea preşedinte al consiliului general din Sarthe.

In 1993 devenea ministru al Învăţământului Superior şi Cercetării si solicita autonomia universităţilor franceze, in 1995 era numit ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi al Postei si Telecomunicatiilor si moderniza France Telecom. În 1998, Fillon a fost ales preşedinte al Consiliului Regional din Pays de la Loire.

In anul 2002 participa la realizarea programului electoral al alegerilor prezidentiale si il sprijinea pe Jacques Chirac. A fost nominalizat ca ministru al Afacerilor Sociale, Muncii şi Solidarităţii si a deţinut aceasta functie pana in 2004. Este autorul reformei pensiilor in Franţa. In noiembrie 2004, Nicolas Sarkozy a fost ales preşedinte al Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) si Fillon devenea consilierul politic al acestuia. A fost apoi numit ministru al Educaţiei Naţionale, Învăţământului Superior şi Cercetării. A încercat sa reformeze invatamantul francez, dar a stârnit valuri de proteste in rândul studenţilor. In 2005, după înfrângerea la referendumul privind Constituţia Europeană, Fillon a fost eliberat din post, dar a fost ales senator pentru departamentul Sarthe.

In 2007, când Nicolas Sarkozy a fost ales preşedinte al Frantei, Fillon a fost numit prim-ministru. A demisionat la 13 noiembrie 2010 si in ziua următoare a fost numit din nou premier de preşedintele Nicolas Sarkozy.

François Fillon este căsătorit din 1980 cu Penelope Kathryn Clarke si are 5 copii.

Pe scurt despre François Fillon:

Nume complet: François Charles Amand Fillon
Ocupaţia: politician
Profesia: Avocat
Partid politic: Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP)
Funcţii: Prim-ministru al Republicii Franceze
Data naÅŸterii: 04 martie 1954
Zodia: Pesti
Locul naÅŸterii: Le Mans, Franta
Părinţi: Michel Fillon- notar si Anne Soulet- istoric
Frati: 3
Naţionalitate: franceza
Religia: Romano-catolica
Starea civila: căsătorit
Soţia: Penelope Kathryn Clarke
Copii: 5- Marie, Charles, Antoine, Edouard si Arnaud
Studii: Universitatea Descartes din Paris

De ce este faimos François Fillon?

François Fillon este premierul Frantei din anul 2007, a fost ministru ministru al Educaţiei Naţionale, Învăţământului Superior şi Cercetării, ministru al Afacerilor Sociale, Muncii şi Solidarităţii, ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi al Postei si Telecomunicatiilor.

De ce ne place François Fillon?

Este pasionat de maÅŸinile de curse, ciclism, lupte cu tauri ÅŸi alpinism, este membru a doua cluburi automobilistice franceze.

Francois Fillon Liste
Despre Politicieni francezi
Na?teri în 1954
Politicieni francezi
Prim-mini?tri ai Fran?ei


 

Francois Fillon Videoclipuri
Réaction de François Fillon à la mort de Philippe Sé...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: politician, prim-ministru, avocat

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru francois_fillon. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :