FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 7,738
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Constantin Brancusi Biografie
Constantin Brancusi Videoclipuri
Constantin Brancusi Relatii
Site-uri despre Constantin Brancusi
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Constantin Brancusi
Intreaba despre Constantin Brancusi
Adauga un citat spus de Constantin Brancusi
Vedete nascute pe 19 Februarie
Vedete decedate pe16 Martie
Celebritati nascute in Hobita Gorj Romania
Artisti in zodia Varsator
Vedete care au studiat la Scoala de Arte si Meserii Craiova
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Constantin Brancusi Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Constantin Brancusi has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Constantin Brancusi

Tag-uri Populare


artist   1982   artista   tatuaj   vedeta   art-pop   arta   multimedia   sculptura contemporana   poarta sarutului   sculptor   efecte digitale   artist plastic   nuevo leon   scriitor   nuevo leun  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Constantin Brancusi

 Q:   Intreaba despre Constantin Brancusi       
Constantin Brancusi Constantin Brancusi a fost cel mai mare sculptor roman, care a contribuit foarte mult la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana.

Cariera:

In copilarie a invatat sa sculpteze lemnul pentru a confectiona diferite unelte si obiecte casnice. Prima clasa primara a facut-o la Pestisani, apoi s-a mutat la Scoala de la Bradiceni. A plecat pentru prima data de acasa in 1883, un an mai tarziu a plecat din nou si s-a angajat ucenic la un negustor de butoaie.

In 1887 a fugit din nou de acasa, inainte de a-si termina scoala primara, fuge la Targu Jiu, unde s-a angajat ucenic in boiangeria lui Ion Mosculescu. In copilarie a facut ani lungi de uceninie in ateliere de boiangerie, pravalii si birturi. La 12 ani a plecat din nou de acasa, si s-a intretintu singur lucrand ca baiat de pravalie la Slatina.

In 1889 a plecat in Craiova unde a stat aproape 9 ani de zile, lucrand la birtul fratilor Spirtaru, in 1892 s-a angajat baiat de pravalie la „magazinul de marfuri si coloniale”, iar din 1894 s-a inscris la Scoala de Meserii din Craiovam unde a invatat pe langa mecanica, tamplarie, turnatorie, prelucrarea metalelor, rotarie si sculptura in lemn. Intre 1894-1898, is continua studiile, devine bursier si este admis la specializarea de culptura in lemn. A modelat bustul lui Gheorghe Chitu, fondatorul scolii.

In 1897 pe perioada de vara a lucrat la Viena la sectia de finisare artistica a unei fabrici de mobila, unde a obtinut certificat de capacitate. Dupa ce a urmat cursurile Scolii de Arte si Meserii din craiova s-a dus la Bucuresti unde a absolvit Scoala de Belle-Arte in 1902. In primul an de studentie, a obtinut pentru lucrarea „Bustul lui Vitellius” mentiune onorabila, apoi in 1900 pentru „Cap al lui Laocoon” a obtinut medalia de bronz, iar un an mai tarziu pentru „Studiu” castiga medalia de argint.

Intre 1900-1902 a realizat „Ecorseu” pentru care a primit medalia de bronz, iar datorita preciziei detaliilor din aceasta lucrare, „Ecorseul” a fost folosit in Scolile romanesti de medicina. Prima sa comanda a unui monument public a primit-o in 1903, pentru realizarea bustului generalului medic Carol Davila, care a fost instalat la Spitalul Militar din Bucuresti, si este singurul monument public al lui Brancusi din Bucuresti. Un an mai tarziu a plecat la studii in Munchen, dar dupa sase luni pleaca pe jos pana la Langres in Franta, de unde ia trenul spre Paris.

In 1905 a intrat la prestigioasa „Ecole nationale superieure des beax arts” unde a lucrat in atelierul lui Antonin Mercie pana in 1906, cand paraseste scoala. A refuzat apoi sa lucreze ca practician in atelierul lui Auguste Rodin, rostind cuvintele devenite celebre „Rien ne pousse a l’ombre des grands arbres”(La umbra marilor copaci nu creste nimic).

In 1906 a expus pentru prima data la Societe nationale des beax arts si la Salon d’Automne din Paris, iar un an mai tarziu a creat prima versiune a Sarutului, tema pe care a reluat-o sub diferite forme pana in 1940, culminand cu Poarta Sarutului.

In 1909 a revenit in tara pentru o perioada scurta de timp si a participat la „Expozitia oficiala de pictura, sculptura si arhitectura”, unde a primit premiul II . Pana in 1914 a participat cu regularitate la expozitii colective din Paris si Bucuresti inaugurand ciclurile „Pasari Maiestre”, „Muza adormita” si „Domnisoara Pogany”.

In 1914 a deschis prima expozitie in SUA la Photo Secession Gallery din New York, unde a provocat o enorma senzatie. Un an mai tarziu a inceput sa execute primele lcurari in lemn.

In 1920 a participat la expozitia gruparii „La Section d’Or” in Franta, la expozitia gruparii „Arta romana”, la „Festivalul Dada”, unde a semnat manifestul intitulat „Contre Cubisme, contre Dadaisme”.

In 1926 la Wildenstein Galleries, din New York, s-a deschis a doua expozitie personala a sa. Pana in 1940 a participat la cele mai importante expozitii colective de sculptura din SUA, Franta, Elvetia, Olanda, Anglia. Muzeul National de Arta Moderna din Paris „Centre Pompidou” are un numar important de lucrari ale lui Brancusi, lasate prin testament mostenire Romaniei, dar acceptate cu bucurie de Franta, impreuna cu tot ce se afla in atelierul sau, dupa refuzul guvernului comunist al Romaniei anilor 1959 de a accepta lucrarile lui Brancusi dupa moartea acestuia.

In 1956 la Muzeul de Arta al Republicii din Bucuresti s-a deschis prima expozitie persoana Brancusi din Europa. Brancusi a fost ales postum memrbu al Academiei Romane.

Pe scurt despre Constantin Brancusi:

Nume: Constantin Brancusi
Data nasterii: 19 Februarie 1876
Zodie: Varsator
Locul nasterii: Hobita, Jud, Gorj, Romania
Decedat: 16 martie 1957
Locul decesului: Paris
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Gri
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Necasatorit
Copii: Nu are
Ocupatie: Sculptor
Studii: Scoala de Arte si Meserii, Craiova, Scoala de Belle Arte, Bucuresti

De ce este faimos Constantin Brancusi?

Constantin Brancusi este unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor, un artist genial , fiind unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii. Prin creatiile sale s-a facut cunoscut in intreaga lume, lucrarile sale fiind foarte cautate. A primit numeroase premii si distinctii, si opera sa continua sa dainuiasca si dupa moartea sa, fiind considerata de o valoare incalculabila. De-a lungul vietii a realizat ceea ce putini artisti au reusit.

De ce ne place Constantin Brancusi?

Constantin Brancusi a fost o personalitate deosebit de complexa, dar si o fire incantatoare si foarte sociabila, a cucerit intreaga lume cu creatiile sale, care au fost foarte apreciate. Desi a fost o fire singuratica, Brancusi a reusit de-a lungul carierei sale sa fie foarte iubit si apreciat pentru operele sale.

Constantin Brancusi Liste
Na?teri în 1876
Decese în 1957
Constantin Brâncu?i
Academicieni români ale?i post-mortem
Membri ai Academiei Române
Sculptori români
Secolul XX
Olteni
Români din jude?ul Gorj


 

Constantin Brancusi Videoclipuri
Constantin Brancusi (1of8)

irrelevant
5
broken
 
Constantin Brancusi Relatii
[editeaza relatii]
Maria Tanase
Constantin Brancusi and Maria Tanase


Tag-uri: sculptor, artist, sculptura contemporana, poarta sarutului

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru constantin_brancusi. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Artisti  - ( Artisti - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :