FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 5,732
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Maria Tanase Biografie
Maria Tanase Videoclipuri
Maria Tanase Relatii
Site-uri despre Maria Tanase
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Maria Tanase
Intreaba despre Maria Tanase
Maria Tanase Citate
Vedete nascute pe 25 Septembrie
 

Maria Tanase Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Maria Tanase has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Maria Tanase

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1984   1986   1985   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Maria Tanase

 Q:   Intreaba despre Maria Tanase       
Maria Tanase Maria Tanase s-a nascut la data de 25 septembrie 1913 in suburbia Caramidari a Bucurestiului. Este una dintre cele mai mari legende ale cantecului popular si traditional roman.

Biografie si Cariera :

A fost al treilea copil al familiei modeste compusa din Anei Munteanu, originara din comuna Cârta (Fagaras) si florarul Ion Coanda Tanase, din satul oltenesc Mierea Birnicii, de pe valea Amaradiei.

Parintii i-au insuflat inca de mica dragostea pentru folclorul romanesc. Debutul sau pe scena a avut loc in 1921 in Caramidarii de Jos, pe scena liceului Ion Heliade Radulescu. Nu a putut urma decat foarte putin cursurile acestei scoli, fiind obligata sa renunte pentru a-si ajuta parintii la muncile gradinii.

A fost indrumata de catre gazetarul Sandu Eliade sa-si valorifice marele talent. Astfel isi face marele debut pe scena teatrului Constantin Tanase. In 1934 apare in revista „Carabus-Express” folosind pseudonimul Mary Atanasiu.

Celebritatea a venit odata cu primele cantece inregistrate pentru Socitatea Romana de Radio in anul 1938, cantece precum:

„M-am jurat de mii de ori”
„Ce-i mai dulce ca alviţa”
„Cine iubeşte şi lasă”
„Geaba mă mai duc acasă”
„Mărie şi Mărioară”
„Cînd o fi la moartea mea”.

A reprezentat Romania la Expozitia Internationala de la Paris in 1938, alaturi de Constantin Brancusi. Impreuna cu George Enescu, G. Vraca and Constantin Tanase a organizat o serie de spectacole pentru soldatii raniti pe campul de lupta. În urma audiţiei de la „Hanul Ancuţei”, a fost aleasă să reprezinte cîntecul popular românesc pe continentul american, în cadrul Expoziţiei Internaţionale de la New York (1939). A cantat în faţa fostului preşedinte american Hoover, a lui Andre Gide, Yehudi Menuhin, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Jascha Heifetz.

Garda de Fier a distrus inregistrarile sale in 1940, interzicandu-i orice activitate artistica. Pentru meritele sale artistice deosebite, la 20 decembrie 1955 primeşte „Premiul de Stat”, iar în octombrie 1957 i se acordă titlul de „Artistă Emerită”.

Pe scurt despre Maria Tanase :

-Cantecele au fost indragite de scriitori precum Liviu Rebreanu, Ion Minulescu, Cezar Petrescu, Ion Pillat

- A jucat in coproducţia româno-franceză 'Ciulinii Bărăganului', turnată după romanul cu acelaşi nume al lui Panait Istrati, interpretand rolul principal Anica, alături de actorii Marcel Anghelescu, Mihai Berechet şi Florin Piersic. A murit la data de 22 iunie 1963, fiind rapusa de boala. A ramas in inimile iubitorilor de muzica drept cea mai mare cantareata de folclor a romanilor.

 

Maria Tanase Videoclipuri
Maria Tanase - sings "Ciuleandra"

irrelevant
8
broken
 
Maria Tanase Relatii
[editeaza relatii]
Constantin Brancusi
Constantin Brancusi and Maria Tanase


Tag-uri: caramidari, 1913, bucuresti, legenda, cantec popular, traditie

[editeaza tag-uri]


Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :