Artistul plastic si scriitorul belgian William Vance s-a născut la 08 septembrie 1935, in Anderlecht. Numele sau real este William van Cutsem.
A absolvit Academia Regala de Arte Frumoase Bruxelles si a trait in Franta si Spania.
A debutat ca autor de benzi desenate in 1962, la saptamanalul belgian Le journal de Tintin, mai intai cu scene din viata reala. Prima serie de desene a fost Howard Flynn, cu povestea scrisa de Yves Duval, au urmat westernurile Ringo şi Roderik, in 1967 a apărut seria Bruno Brazil, serie comica franco-belgiana scrisa de Greg, editorul de la Le journal de Tintin cu pseudonimul Louis Albert şi desenata de William Vance.
In 1967 a aparut seria belgiana de limba franceza Bob Morane, continuata cu Femmes d'aujourd'hui, pornind de la romanele scr
ise de Henri Vernes.
In 1984-2007 a publicat seria XIII, scrisa de Jean Van Hamme, ecranizata in 2003 in Franta, apoi in 2008 si 2011- coproducţie Franţa – Canada. In 1985-1987 a aparut Bruce J. Hawker, in 1991-1993 aparea Marshall Blueberry, apoi XHG-C3 - Le vaisseau rebelle, in 1995.
William Vance a fost nominalizat a premiile Haxtur, in Spania, 1989, pentru Cel mai bun lungmetraj de desene animate. In 2003 era nominalizat la premiile Festivalului Internaţional de benzi desenate de la Angoulême, Franţa, la premiul comunitatii flamande din Belgia, Adhemar Bronzen, din Turnhout. In anul 2009 a devenit cetatean de onoare al capitalei Bruxelles.
Meticulosul artist si-a anunţat retragerea din activitate in 2010, din cauza bolii Parkinson.
Pe scurt despre William Vance:
Nume real: William van Cutsem
Pseudonim: William Vance
Ocupatia: artist plastic, scriitor
Data nasterii: 08 septembrie 1935
Zodia: Fecioara
Locul nasterii: Anderlecht, Belgia
Naţionalitate: belgiana
Culoarea ochilor: căprui
Culoarea parului: alb
Starea civila: casatorit
De ce este faimos William Vance?
A desenat si scris serii de benzi desenate ca Ringo ÅŸi Roderik, Bruno Brazil, XIII, etc., a lucrat pentru cunoscuta revista Le journal de Tintin.
De ce ne place William Vance?
Benzile sale desenate au fost ecranizate, astfel au fost realizate episoade din seria XIII ca film de spionaj, produse in Franta si Canada.