FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 484
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Thomas Vinterberg Biografie
Thomas Vinterberg Videoclipuri
Thomas Vinterberg Filme
Site-uri despre Thomas Vinterberg
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Thomas Vinterberg
Intreaba despre Thomas Vinterberg
Adauga un citat spus de Thomas Vinterberg
Vedete nascute pe 19 Mai
Celebritati nascute in Copenhagen Danemarca
Regizori in zodia Taur
Celebritati de etnie Daneza
 

Thomas Vinterberg Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Thomas Vinterberg has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Thomas Vinterberg

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Thomas Vinterberg

 Q:   Intreaba despre Thomas Vinterberg       
Thomas Vinterberg Thomas Vinterberg s-a nascut la data de 19 mai 1969 in Copenhaga, Danemarca, fiind un renumit regizor, scenarist si actor.

Cariera:

Cand si-a inceput studiile in 1989 a fost cel mai tanar student la Facultatea de Film din Danemarca. Vinterberg si-a obtinut diploma de regizor in anul 1993, iar filmul sau "Last Call", prezentat la examenul de absolvire a fost nominalizat in anul 1994 la Premiul Oscar.

In anul 1993 realizeaza un scurt-metraj, "The Boy Who Walked Backwards", care obtine premii peste tot in lume si in special Premiul Publicului la Festivalul de la Clermont-Ferrand (1994), Premiul pentru cel mai bun film de la Festivalul de scurt-metraj, Toronto (1995), Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj si Premiul publicului la Nordic Panorama (1994).

In 1995, Thomas Vinterberg realizeaza "Dogme '95", cu Lars von Trier si anul urmator realizeaza primul lung-metrag, "Heroes" filmul obtinand trei premii Robert in Danemarca.

In 1997 realizeaza "Festen", primul sau lung-metraj bazat pe regulile din "Dogme ’95". Si acest film are parte de numeroase premii mondiale, dintre care Premiul special al Juriului (Cannes, 1998), Premiul Fassbinder la Premiile Filmului European (1998), Premiul Criticilor de film, L.A. (1998) si Premiul Criticilor de film, New York (1998) pentru Cel Mai Bun Film Strain, sapte premii Robert si trei Premii Bodil.
Impreuna cu partenerii sai din "Dogme ’95", Thomas Vinterberg realizeaza si un film experimental "Dogme" pentru televiziunea daneza, D-Day.

Primul sau lung-metraj in engleza, fabula futurista, "It's All About Love", cu Joaquin Phoenix si Claire Danes, a avut premiera in anul 2003.

In anii ce au urmat, Thomas Vinterberg a mai produs "Dear Wendy" (2005), "En mand kommer hjem" (2007) si "Submarino" (2010).

Cu filmul "Submarino" regizorul a fost nominalizat la Premiile Golden Bear si la Festivalul International de Film de la Berlin.

Pe scurt despre Thomas Vinterberg:

Nume: Vinterberg
Prenume: Thomas
Data Nasterii: 19 mai 1969
Locul Nasterii: Copenhaga, Danemarca
Nationalitate: Daneza
Ocupatie: Regizor, scenarist, actor, producator

De ce este Thomas Vinterberg faimos?

Thomas Vinterberg s-a facut remarcat mai ales ca regizor iar filmele sale "The Boy Who Walked Backwards", "Dogme ‘95", "Heroes" sau "Festen", fiind apreciate pe plan international si castigand numeroase premii.

De ce ne place de Thomas Vinterberg?

Ne place de Thomas Vinterberg deoarece este apreciat ca un bun regizor, scenarist iar multe dintre filmele sale au primit critici favorabile.

 
Thomas Vinterberg Filme

No photo available
Sarbatoarea
No photo available
Once Upon a Time in Utah, Sundance
No photo available
Forsmåelse
No photo available
Im Laboratorium des Doktor von Trier: Zurück zur Magie des Kinos
Thomas Vinterberg Filmography
 

Thomas Vinterberg Videoclipuri
Thomas Vinterberg on his new film

irrelevant
0
broken


Tag-uri: regizor, scenarist, actor, producator

[editeaza tag-uri]


Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :