FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,906
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Razvan Radulescu Biografie
Razvan Radulescu Videoclipuri
Site-uri despre Razvan Radulescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Razvan Radulescu
Intreaba despre Razvan Radulescu
Razvan Radulescu Citate
Vedete nascute pe 23 Octombrie
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Regizori in zodia Scorpion
Vedete care au studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
Celebritati care au 171 cm inaltime
 

Razvan Radulescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Razvan Radulescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Razvan Radulescu

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Razvan Radulescu

 Q:   Intreaba despre Razvan Radulescu       
Razvan Radulescu Scriitorul, scenaristul si regizorul Răzvan Rădulescu s-a născut la 23 octombrie 1969, in Bucureşti.

Cariera:

In 1985 a jucat rolul principal din filmul romanesc Ptciul, regizat de Iosif Demian, la doar 8 ani apăruse in filmul Marele singuratic, regizat de Iulian Mihu.

A absolvit Facultatea de Filologie la Universitatea din Bucureşti si Facultatea de Regie la Academia de Muzică. A facut parte din cenaclurile literare Central si Litere.

Ca scriitor a debutat in 1995, cu nuvela Închipuita existenţă a lui Raul Rizoiu, cuprinsa in volumul Tablou de familie, semnat împreuna cu Mihai Ignat, Sorin Ghergut, T. O. Bobe, Svetlana Cârstean si Cezar Paul-Badescu de la cenaclul Litere. S-a desprins de cenacluri si in anul 2006 a publicat Viata si faptele lui Ilie Cazan e si a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor, in 2007 a apărut al doilea roman, Teodosie cel mic, pentru care a primit in 2010 Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene.

A fost director artistic al revistei Elle Romania, colaboreaza la publicatiile Dilema, 22, Cotidianul, Time Aut, a predat cursuri de dramaturgie la şcoala superioara de arte si mass-media HFG din oraşul german Karlsruhe. In Germania a întâlnit-o pe regizoarea olandeza Melissa de Raaf, au împreuna o fiică.

In 1999 a început sa scrie scenarii de film. Este coautor împreuna cu Cristi Puiu al scenariilor filmelor Marfa şi banii (2001), Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003), Hrană pentru peştii mici (2004), Offset (2004), Hacker (2004), Moartea domnului Lăzărescu (2005), impreuna cu Alexandru Baciu şi Radu Muntean a scris scenariul pentru Hârtia va fi albastră (2005), Călătoria lui Gruber (2008), singur a scris scenariul pentru Marti, dupa Craciun (2010). A fost consultant de scenariu la 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, film regizat de Cristi Mungiu.

A debutat ca regizor de film in anul 2009, cu Felicia înainte de toate, regizat împreuna cu Melissa de Raaf. Filmul a câştigat menţiunea specială a juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur, a participat la festivaluri internaţionale. Alte filme regizate de Răzvan Rădulescu: documentarul Ciao Bambina (2008), scurt metrajul Networking Friday (2007), lung metrajul Liliana cauta armonia, care va apare in 2012.

Pe scurt despre Răzvan Rădulescu:

Nume: Răzvan Rădulescu
Ocupatia: scriitor, scenarist, regizor
Porecla: Chilly
Data nasterii: 23 octombrie 1969
Zodia: Scorpionn
Locul nasterii: Bucureşti, România
Naţionalitate: româna
Starea civila: căsătorit
Soţia: Melissa de Raaf
Copii: 1 fiica- Eliza
Culoarea parului: saten închis
Culoarea ochilor: căprui
Înălţime: 1,71 m

De ce este faimos Răzvan Rădulescu?

A publicat 2 romane, este castigator al Premiului pentru literatura al Uniunii Europene in 2010, a scris scenarii de film, a regizat împreuna cu Melissa de Raaf filmul Felicia înainte de toate.

De ce ne place Răzvan Rădulescu?

A scris impreuna cu Dragomir Sholev scenariul filmului bulgăresc Podslon (2010), este autor împreuna cu Cristi Puiu al scenariului celebrului film românesc Moartea Domnului Lăzărescu.

 

Razvan Radulescu Videoclipuri
Melissa de Raaf and Razvan Radulescu, directors

irrelevant
-1
broken


Tag-uri: scriitor, scenarist, regizor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 28 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :