FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 276
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Paolo Sorrentino Biografie
Paolo Sorrentino Videoclipuri
Site-uri despre Paolo Sorrentino
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Paolo Sorrentino
Intreaba despre Paolo Sorrentino
Adauga un citat spus de Paolo Sorrentino
 

Paolo Sorrentino Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Paolo Sorrentino has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Paolo Sorrentino

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Paolo Sorrentino

 Q:   Intreaba despre Paolo Sorrentino       
Paolo Sorrentino Paolo Sorrentino s-a nascut la data de 31 martie 1970 in Neapoli, Italia. El cultiva o pasiune puternica pentru scris dar si pentru aparatul de fotografiat.

Cariera:

In anul 1995 participa la Festivalul de Film de la Palermo cu "Un paradiso", primul sau film de scurtmetraj regizat de Stephen Russo. Au urmat "Il Verificatore" de Stefano Incerti si lucreaza ca director adjunct la scurtmetrajul "Drogheria" de Maurizio Fiume, scrie impreuna cu Silvestro Sentiero scenariul la filmul "Napolitani" si castiga in anul 1997 premiul Solinas pentru "Dragoncelli di fuoco". Curand dupa aceea, scrie mai multe scenarii la episoadele de televiziune din drama "La Squadra" (2000) si incepe colaborarea cu regizorul Antonio Capuano pentru "Polvere di Napoli".

In anul 1998 Paolo Sorrentino scri e si regizeaza filmul "L’amore non ha confini" si tot in aceasta perioada scrie un scenariu impreuna cu Umberto Contarello la filmul "La voce dell’amore".

In 2001 realizeaza scenariul la "La notte lunga", o co-productie, produsa in regiunea Lombardia, ce are ca subiect lupta impotriva drogurilor. In acelasi an isi face si debutul ca scriitor si regizor al filmului de jung metraj "L’uomo in piu" ce a fost prezentat la Festivalul de la Venetia si care a castigat mai multe premii precum Nastro D’Argento, pentru cel mai bun regizor, Ciak D’Oro pentru cel mai bun scenariu, trei nominalizari la David di Donatello 2002 si Grolla d'Oro.

Pentru Paolo Sorrentino au urmat "Le conseguenze dell’amore" (2004) care a fost prezentat la Cannes si a fost premiat cu cinci premii David di Donatello pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor, cel mai bun director de imagine, si trei premii Nastri D’Argento pentru cel mai bun actor principal, cel mai bun actor in rol secundar si cel mai bun director de imagine.

Incepand cu anul 2009, Sorrentino realizeaza un scenariu de film la romanul "Ti prendo e ti porto via" de Niccolo Ammaniti, primul film in limba engleza "This Must Be the Place", film ce beneficiaza de prezenta starului international Sean Penn si lucreaza la "Dolce Vita" de Federico Fellini, film inspirat dupa "Cafonal" de Roberto D’Agostino.

In anul 2010, Paolo Sorrentino a publicat cartea "Hanno tutti ragione".

Pe scurt despre Paolo Sorrentino:

Nume: Sorrentino
Prenume: Paolo
Data Nasterii: 31 martie 1970
Locul Nasterii: Napoli, Italia
Nationalitate: Italian
Ocupatie: Regizor, scenarist

De ce este Paolo Sorrentino faimos?

Paolo Sorrentino s-a facut remarcat in activitatea sa ca regizor cu filme bine apreciate precum "Napolitani", "L'amore non ha confini", "L'uomo in piu" sau "Le conseguenze dell'amore".

De ce ne place de Paolo Sorrentino?

Ne place de Paolo Sorrentino deoarece este un bun regizor si scenarist italian ce a fost recompensat cu numeroase premii la festivaluri internationale.

 

Paolo Sorrentino Videoclipuri
Interview with Paolo Sorrentino @ Sundance Film Festival 2012

irrelevant
0
broken


Tag-uri: regizor, scenarist, festivaluri

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru paolo_sorrentino. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 12 March '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :