FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,820
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Mircea Septilici Biografie
Mircea Septilici Videoclipuri
Mircea Septilici Filme
Site-uri despre Mircea Septilici
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Mircea Septilici
Intreaba despre Mircea Septilici
Mircea Septilici Citate
Vedete nascute pe 02 August
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Actori in zodia Leu
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Mircea Septilici Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Mircea Septilici has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Mircea Septilici

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Mircea Septilici

 Q:   Intreaba despre Mircea Septilici       
Mircea Septilici Actorul Mircea Şeptilici s-a născut la 02 august 1912, in Bucureşti.

Cariera:

A studiat la Academia de Artă Teatrală din capitală si a absolvit in 1937. A jucat pe scena Teatrului Sărindar devenit Teatrul Maria Filotti, alături de Radu Beligan si Irina Răchiţeanu in Domnişoara de ciocolată de Paul Gavault, regia Ion Şahighian, la Alhambra, la Teatrul Majestic , Teatrul Nostru. In 1947 se juca la Teatrul Municipal piesa Insula a lui Mihail Sebastian, în regia lui Mircea Şeptilici. Era bun prieten si vecin cu Mihail Sebastian, dramaturgul Tudor Musatescu scrisese special pentru el rolul principal din piesa Profesorul de franceza (1943).

Debutul in cinematografie a avut loc in 1944, cu filmul Alo, Bucuresti! , regizat de Mircea Botez, in care juca alaturi de J ean Ionescu.

Făcea parte din membrii organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Ţărănesc si in 1948 a fost arestat de autorităţile comuniste pe aerodromul din Tămădău, când incerca sa fuga din tara, in Ungaria. A stat o perioada la Gherla cu regizorul Mircea Botez si actorul Jean Ionescu, apoi a fost trimis la colonia de munca de la Balta Alba. Cu Jean Ionescu a condus un grup muzical in detenţie, in 1956 a fost eliberat.

In 1961 era adus de Radu Beligan la Teatrul de Comedie, fondat de acesta in 1960. A jucat in zeci de roluri in spectacole de teatru si de revista, a scris impreuna cu Gh. Dumbrăveanu comedia Ulise ... şi coincidenţele.

Când a apărut emisiunea de radio Teatrul la microfon, Mircea Septilici a jucat in piese ca Doamna nevazuta de Calderon de la Barca, Nebuna din Chaillot de Jean Griaudoux, Pacoste si dragoste de Denis Diderot, Jacques fatalistul si stapanul sau, Donna Alba, etc.

In 1972 juca in premiera piesei Preşul de Ion Baiesu, alaturi de alti mari actori ai Teatrului de Comedie ca Vasilica Tastaman, Aurel Giurumia, Constantin Băltăreţu, Stela Popescu, Cornel Vulpe. A tradus împreuna cu Mariana Şora piesa Dispariţia lui Galy Gay de Bertolt Brecht.

A continuat sa apară in filme ca Telegrame (1959), Valurile Dunarii (1960), Cerul n-are gratii (1962), Celebrul 702 (1962), La patru pasi de infinit (1964), Calea Victoriei sau cheia visurilor (1966), Sectia corectionala (1970), Aventuri la Marea Neagră (1972), Ciresarii (1974), Agentul Straniu (1974), Premiera (1976), Avocatul (1976), Regăsire (1977), Marele singuratic (1977), Vodevilul (1980), Detasamentul Concordia (1980), Banchetul (1980), Şantaj (1981).

La televiziune a jucat in Lada (1967), o comedie regizata de Lucian Ionescu, in Faust (1971), Cadavrul viu (1975), Rivalii (1976), Jucătorii de cărţi (1976), Arborele genealogic (1977).

A emigrat in 1982 in Canada si s-a stabilit la Montreal, unde a si decedat in 1989.

Pe scurt despre Mircea Şeptilici:

Nume: Mircea Şeptilici
Ocupaţia: actor
Data nasterii: 02 august 1912
Zodia: Leu
Locul nasterii: Bucureşti, România
Nationalitate: Româna
Religia: ortodoxa
Data si locul decesului: 1989, Montreal, Quebec, Canada

De ce este faimos Mircea Şeptilici?

Este unul dintre marii actori de comedie, a jucat pe scena Teatrului Constantin Tanase din capitala, a interpretat roluri memorabile in filme îndrăgite ca Ciresarii, Marele singuratic, Aventuri la Marea Neagră.

De ce ne place Mircea Şeptilici?

A fost si un talentat pictor si grafician, a realizat portrete ale contemporanilor săi, cel mai cunoscut este cel al actriţei Tanţi Cocea.

 
Mircea Septilici Filme

No photo available
Santaj
No photo available
Valurile Dunarii
No photo available
Agentul Straniu
No photo available
Aventuri la Marea Neagra
No photo available
Sectia corectionala
No photo available
Calea Victoriei sau cheia visurilor
No photo available
Porto-Franco
No photo available
Telegrame
No photo available
Detasamentul 'Concordia'
No photo available
Jucatorii de carti
No photo available
Celebrul 702
No photo available
Marele singuratic
Mircea Septilici Filmography
 

Mircea Septilici Videoclipuri
Sectia corectionala

irrelevant
1
broken


Tag-uri: actor, teatru, cinematografie, radio

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 21 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :