FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 649
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Marius Constant Biografie
Marius Constant Videoclipuri
Site-uri despre Marius Constant
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Marius Constant
Intreaba despre Marius Constant
Marius Constant Citate
Vedete nascute pe 7 Februarie
Vedete care au studiat la conservator Bucuresti
 

Marius Constant Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Marius Constant has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Marius Constant

Tag-uri Populare


music department   soundtrack   budapest   actor   gemeni   pesti   berbec   rac   fecioara   sagetator   leu   varsator   scorpion   capricorn   vienna   scenarist   taur   sofia   moscow   balanta   1905   compozitor   1952   1896   1904   1928   1914   bucharest   sound department   1929   prague   hungary   1937   1934   st petersburg   1949  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Marius Constant

 Q:   Intreaba despre        
Marius Constant compozitorul muzicii celebrului serial de film american al anilor '60 „The Twilight Zone" (A patra dimensiune, Zona Crepusculară)

Este născut la 7 februarie 1925 în Bucureşti. Studiază la Conservatorul din Bucureşti şi în anul 1944 obţine Premiul George Enescu pentru compoziţiile sale pentru pian. Din 1946 studiază în Paris la Conservatorul Naţional Superior de Muzică.

Debutul public l-a făcut cu baletul Le joueur de flute - („Cântăreţul din flaut"), în 1951.

A fost Director muzical al Baletului din Paris (1956-l966), Director muzical de dans al Operei din Paris (1973-l978), profesor la Conservatorul din Paris (1979-l988).
Printre numeroasele sale compoziţii de balet enumerăm: Le joueur de flute (1951), Haut-voltage (1956), Contrepoint (1958) Cyrano de Be rgerac (1959), Eloge de la folie (1966), Paradis perdu (1967), Nana (1976), L'ange bleu (1985), iar la compoziţii pentru orchestră: 24 Preludes pour Orchestre (1958), Chaconne et marche militaire (1968), Symphonie pour instruments a vent (1978), Nana Symphonie (1980), 103 regards dans l'eau (1981) etc.

A compus şi muzică de cameră.

În America a predat la Universitatea Stanford din California, dar pentru publicul larg american de o anumită vârstă (şi nu numai) este celebru pentru tema muzicală a serialului SF care a făcut furori în anii '60: The Twilight Zone {A patra dimensiune, zona crepusculară) pentru atmosfera de mister şi de frică indusă.
Ca fapt divers, acest serial, ce a rulat la TV din 1959 şi până în 1964, cu 156 de episoade, a fost rampa de lansare a unor actori cum ar fi: Robert Redford, Dennis Hopper, Charles Bronson sau Lee Marvin.

Marius Constant moare la 15 mai 2004, la Paris, în urma unui atac cerebral. A fost decorat cu:

• Legiunea de Onoare;
• Ordinul naţional de merit, în grad de Mare Ofiţer;
• Comandant al Ordinului Litere şi Arte.
A fost membru al l'Academie Francaise des Beaux-Arts.

Şi pentru că îi plăcea să-l citeze pe Cioran cu o frază care-l caracteriza, o să-l cităm şi noi la rândul nostru:

„Celui qui parle au nom des autres est toujours un imposteur. Politiques, reformateurs et tous ceux qui se reclament d'un pretexte collectif sont des tricheurs. Il n'y a que l'artiste dont le mensonge ne soit pas total, car il n'invente que soi" („Cel care vorbeşte în numele altora este întotdeauna un impostor. Politicieni, reformatori şi toţi cei care se identifică cu un pretext colectiv sunt nişte trişori. Nu este decât artistul care nu minte în totalitate, pentru că el nu se inventează decât pe sine"). Info: Academie Francaise des Beaux-Arts.

 

Marius Constant Videoclipuri
MARIUS CONSTANT - Pour Flute et un Instrument

irrelevant
0
broken


Tag-uri: compozitor

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru marius_constant. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Compozitori  - ( Compozitori - Archiva)

Data Adaugarii: 24 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :