FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 5,850
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Grigore Vasiliu-Birlic Biografie
Grigore Vasiliu-Birlic Videoclipuri
Site-uri despre Grigore Vasiliu-Birlic
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Grigore Vasiliu-Birlic
Intreaba despre Grigore Vasiliu-Birlic
Adauga un citat spus de Grigore Vasiliu-Birlic
Vedete nascute pe 24 Ianuarie
Vedete decedate pe14 Februarie
Celebritati nascute in Falticeni Suceava Romania
Actori in zodia Varsator
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Grigore Vasiliu-Birlic Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Grigore Vasiliu-Birlic has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Grigore Vasiliu-Birlic

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Grigore Vasiliu-Birlic

 Q:   Intreaba despre Grigore Vasiliu-Birlic       
Grigore Vasiliu-Birlic Actorul Grigore Vasiliu-Birlic s-a născut la 24 ianuarie 1905, in Fălticeni, judeţul Suceava.

Cariera:

A învăţat la Liceul Nicu Gane din Fălticeni si s-a inscris la Facultatea de Drept din Cernăuţi. A făcut figuraţie in timpul studiilor la Teatrul Naţional din Cernăuţi si primul rol l-a avut in spectacolul Musca spaniolă de Arnold si Bach, regizat de Aurel Maican, cu mare succes.

A fost apoi angajat ca actor la Teatrul Naţional din Cernăuţi si a jucat in rolul lui Dandanache din piesa O scrisoare pierdută a lui Ion Luca Caragiale, in Amanetul de Holberg. A dat examen de admitere la Conservatorul de Artă Dramatică din Cernăuţi si a reusit abia la a 7-a încercare, din cauza unui defect de vorbire, era peltic. Defectul s-a transformat mai târziu in m arele sau atu.

In 1933 s-a transferat la Conservatorul din Bucuresti, la indemnul regizorului Aurel Maican. A jucat in piese regizate de Sică Alexandrescu si Ion Iancovescu la diverse teatre particulare bucurestene, apoi la Teatrul Vesel, înfiinţat de Sică Alexandrescu si Tudor Muşatescu, până in 1940. A jucat in piese ca Birlic de Arnold si Bach, de la care are si porecla transformata mai târziu in nume, Prostul din baie de Ernest Fiese si Karl Fellman, Otto Elefantul de Arnold si Bach, Arde nevastă-mea de A. Vercourt si Jean Bever, etc.

Debutul in cinematografie a avut loc in 1934, cu filmul Bing-Bang, a jucat apoi in Doamna de la etajul II (1937), film regizat de el însuşi, Viata învinge (1951), Arendasul Român (1952), Lantul slăbiciunilor (1952), Vizita (1952), O scrisoare pierdută (1953), Directorul nostru (1955), Două lozuri (1957), Doi vecini (1958), D-ale carnavalului (1958), Băietii nostri (1959), Telegrame (1959), Aproape de soare (1960), Bădăranii (1960), Drum nou (1961), Post Restant (1961), Doi băieti ca pâinea caldă (1962), Pasi spre lună (1963), Lumina de iulie (1963), Mofturi 1900 (1963), Titanic vals (1964), Les fêtes galantes (Serbările galante) (1965), Steaua fără nume (1965), Corigenta domnului profesor (1966).

In 1947 era director al teatrului particular Colorado si, dupa naţionalizarea teatrelor particulare s-a întors la Teatrul Naţional din capitala, ca actor. A jucat aici in roluri ca Spirache Necsulescu din Titanic vals de Tudor Musatescu, Crăcănel în D-ale carnavalului de I. L. Caragiale, Jupânul Conciano în Bădăranii de Carlo Goldoni, Rică Venturiano în O noapte furtunoasă, Brânzovenescu si Dandanache în O scrisoare pierdută, Coana Efimiţa în Conu Leunida fată cu reacţiunea, Lefter Popescu în Două loturi, Costăchel Gudurău în Telegrame, in Avarul şi Burghezul gentilom de Molière, Egor Bulicov de Maxim Gorki, Revizorul de Nikolai Gogol, Oameni care tac de Al. Voitin, Nunta lui Krecinski de Suhovo-Kobalin, Mielul turbat de Aurel Baranga, etc.

Ultimul spectacol de teatru in care a jucat: Birlic de Arnold si Bach, in regie proprie.

Grigore Vasiliu-Birlic a murit la 14 februarie 1970.

Pe scurt despre Grigore Vasiliu-Birlic:

Nume real: Grigore Vasiliu
Porecla: Birlic
Ocupaţia: actor
Data nasterii: 24 ianuarie 1905
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Fălticeni, judeţul Suceava, România
Nationalitate: Româna
Starea civila: căsătorit
Sotia: Valeria Nanci- actrita
Data si locul decesului: 14 februarie 1970, Bucureşti
Studii: Conservatorul de Artă Dramatică din Cernăuţi si Bucureşti

De ce este faimos Grigore Vasiliu-Birlic?

Grigore Vasiliu-Birlic a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie, a jucat in 25 de filme si in zeci de roluri in teatru. In memoria marelui actor, in anul 2010 a fost lansat documentarul Măria Sa, Birlic.

De ce ne place Grigore Vasiliu-Birlic?

Mimica, vocea, prezenta sa scenică au făcut sa fie admirat in ţară si in străinătate.

Grigore Vasiliu-Birlic Liste
Na?teri în 1905
Decese în 1970
Actori români


 

Grigore Vasiliu-Birlic Videoclipuri
Directorul nostru-Cu Grigore Vasiliu Birlic (1955) Film romanesc...

irrelevant
2
broken


Tag-uri: actor, teatru

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :