FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,417
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
5
Notorious


In aceasta pagina

Dmitri Shostakovich Biografie
Dmitri Shostakovich Videoclipuri
Site-uri despre Dmitri Shostakovich
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Dmitri Shostakovich
Intreaba despre Dmitri Shostakovich
Dmitri Shostakovich Citate
Vedete nascute pe 25 Septembrie
Vedete decedate pe9 August
Compozitori in zodia Balanta
Vedete cu ochii caprui
 

Dmitri Shostakovich Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Dmitri Shostakovich has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Dmitri Shostakovich

Tag-uri Populare


music department   soundtrack   budapest   actor   gemeni   pesti   berbec   rac   fecioara   sagetator   leu   varsator   scorpion   scenarist   capricorn   vienna   taur   sofia   moscow   balanta   1905   compozitor   1952   1896   1904   1928   1914   1929   sound department   bucharest   prague   1937   hungary   1934   1949   st petersburg  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Dmitri Shostakovich

 Q:   Intreaba despre Dmitri Shostakovich       
Dmitri Shostakovich Compozitorul Dmitri Shostakovich s-a născut la 25 septembrie 1906, in Sankt Petersburg, Rusia, in familia unui inginer chimist si al unei absolvente a Conservatorului din St. Petersburg.

A început sa ia lecţii de pian la 8 ani de la mama sa, la 12 ani compunea deja un marş funebru, la 13 ani era admis la Conservatorul din Petrograd. A improvizat inca din adolescenta muzica pentru filme mute. A studiat pianul, istoria muzicii cu profesori celebri. In 1926 absolvea Conservatorul si prezenta ca piesa pentru examenul de diploma prima sa compoziţie, Simfonia I. A ramas ca stagiar in cadrul Conservatorului si a predat pianul si compoziţia, atât in St. Petersburg , cat si la Conservatorul din Moscova.

Primul premiu il obtinea in 1927, la concursul internaţional de pian de la Var şovia. L-a întâlnit atunci pe dirijorul Bruno Walter, care i-a propus sa prezinte Simfonia I la Berlin, in acelaşi an termina Simfonia a II-a si incepea sa scrie opera satirica The Nose, prezentata in 1930 si receptata negativ de critici.

S-a casatorit in 1930 cu Nina Varzar si au divortat in 1935, mai târziu s-au recasatorit si au avut doi copii. Tot in 1930 a lucrat la teatrul Tram din Leningrad si a inceput sa scrie opera care il va consacra, Lady Macbeth din Mtensk. Premiera a avut loc in 1934, cu un succes enorm. Urmatoarele sale simfonii nu aveau conţinut politic si au fost primite cu ostilitate de conducătorii sovietici. Ajuns la a V-a Simfonie, prezentata in 1937, a avut totusi mare succes la public.

In 1941 scria Simfonia a VII-a, a continuat sa scrie si după izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial. Aceasta simfonie a fost apreciata, devenind un simbol al rezistenţei ruseşti in războiul împotriva armatei germane. A VIII-a Simfonie era finalizata in 1943 si Uniunea Sovietica a interzis-o pana in anul 1960, pentru tonul sau sumbru si violent.

In 1948 era interzis complet, in 1949 compunea Concertul pentru vioara nr.1, incercand sa imbunatateasca relatiile cu conducerea sovietica. A reusit si a participat la o vizita in Statele Unite cu oficialii sovietici. A compus apoi Cântecul pădurii, cu mare succes, in 1951 era numit adjunct al lui Stalin. In 1953, dupa moartea acestuia, a scris Simfonia a X-a, un fel de portret muzical al conducatorului rus.

In 1954 a murit sotia sa si s-a recăsătorit cu Margarita Kainova, in 1956. A divortat in 1959. In 1960 s-a înscris in Partidul Comunist, mai târziu a declarat ca a fost şantajat sa facă aceasta mişcare.

In 1962 se casatorea pentru a 3-a oara, cu Irina Supinskaya, mai tânăra cu aproape 30 de ani, si au rămas împreuna până la decesul artistului. In acelasi an avea loc premiera controversatei Simfonii a XIII-a, despre masacrarea evreilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Starea de sanatate i s-a inrautatit in 1965, a fost diagnosticat cu poliomielita, in 1970 suferea cateva atacuri de cord. A lansat totusi Simfoniile XIV si XV in 1969, respectiv in 1971.

Opera sa impresionanta conţine 15 simfonii, 15 cvartete de coarde, 6 concerte instrumentale, opere pentru balet, alte 200 de compoziţii diferite. De asemenea, este autorul a coloanelor sonore din 60 de filme. Dmitri Şostakovici a murit de cancer pulmonar la 09 august 1975.

Pe scurt despre Dmitri Shostakovich:

Nume complet: Dmitri Dmitriyevich Shostakovich
Ocupatia: pianist, compozitor, profesor
Data nasterii: 25 septembrie 1906
Zodia: Balanta
Locul nasterii: Sankt Petersburg , Rusia
Părinţi: Dmitri Boleslavovich Shostakovich si Sofiya Vasilievna Kokoulina
Frati: 2
Naţionalitate: rusa
Starea civila: casatorit
Sotia: Irina Supinskaya
Copii: 2- Galina si Maxim
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: caprui
Studii: Conservatorul din Petrograd
Data si locul decesului: 9 August 1975, Moscova, Rusia

De ce este faimos Dmitri Shostakovich?

Este unul dintre cei mai mari si mai prolifici compozitori ai secolului XX, opera sa impresionanta conţine 15 simfonii, 15 cvartete de coarde, 6 concerte instrumentale, opere pentru balet, alte 200 de compoziţii diferite.

De ce ne place Dmitri Shostakovich?

Este autorul a coloanelor sonore din 60 de filme.

Dmitri Shostakovich Liste
Despre Biografii Ru?i
Na?teri în 1906
Decese în 1975
Compozitori ru?i
Piani?ti clasici
Membri ai Partidului Comunist al URSS
Oameni din Sankt Petersburg


 

Dmitri Shostakovich Videoclipuri
Dmitri Shostakovich

irrelevant
0
broken


Tag-uri: compozitori

[editeaza tag-uri]


Categorie: Compozitori  - ( Compozitori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :