FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 964
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Charlie Kaufman Biografie
Charlie Kaufman Videoclipuri
Site-uri despre Charlie Kaufman
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Charlie Kaufman
Intreaba despre Charlie Kaufman
Adauga un citat spus de Charlie Kaufman
Vedete nascute pe 19 Noiembrie
Celebritati nascute in New York City New York SUA
Regizori in zodia Scorpion
Celebritati de etnie American
 

Charlie Kaufman Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Charlie Kaufman has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Charlie Kaufman

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Charlie Kaufman

 Q:   Intreaba despre Charlie Kaufman       
Charlie Kaufman Charles Stewart Kaufman s-a nascut in data de 19 noiembrie 1958, la New York, dar a crescut în Connecticut, unde a afişat un talent in exprimare creativă la o vârstă fragedă. "De cand am fost un copil am vrut sa fiu un actor", spune el. "Am citit o mulţime de piese de teatru, si am facut teatru. Am avut, de asemenea, un aparat de filmat Super-8 şi am făcut o mulţime de filme Super-8. "

Cariera:

Talentul lui Charlie Kaufman l-a condus în cele din urmă la Central Connecticut State College, unde s-a înscris în programul şcolii de actorie. Cu toate acestea, clasele nu au reuşit să ii stimuleze imaginaţia, şi s-a transferat la NYU pentru a studia producţia de film. New York-ul a scos cel mai bun din el, şi el în curând a început sa faca o serie de filme st udenţeşti promiţătoare. El a făcut, de asemenea, o incursiune in scrisul profesional in momentul in care a vandut o selecţie de articole de comedie la National Lampoon. "Cred că au plătit 25 dolari pentru fiecare", îşi aminteşte el. "Şi asta a fost interesant ... Îmi amintesc că primul pe care l-am primit de la Lampoon a fost de o mie si ceva de dolari. L-am trase la indigo".

Dupa absolvire, Charlie Kaufman s-a mutat la Minneapolis, unde a lucrat în departamentul Star Tribune’s pentru 4 ani. De asemenea, el a început sa scrie o serie de script-uri pentru spectacole ca Married… With Children si Newhart. Deşi nici una dintre ideile sale nu au fost acceptate, Kaufman nu încetat să creadă în el însuşi sau in talentul sau si s-a mutat la Los Angeles în 1991, în speranţa ca va deveni un star in showbiz. "Mi-am luat un agent şi m-am mutat in timpul sezonului de angajari", spune el, "Nu am primit nimic. Nici măcar interviuri.." Era pe cale să isi împacheteze lucrurile şi sa se mute înapoi în Minneapolis, dar Kaufman a primit un job foarte impostant, când a a fost angajat pentru a scrie o serie de episoade pentru serialul de scurtă durată Get A Life. Acest job a dus la o serie de alte oportunităţi şi Charlie Kaufman si-a petrecut următorii patru ani contribuind la show-uri ca The Edge, Ned and Stacey si The Dana Carvey Show.

Charlie Kaufman a făcut saltul pe marele ecran în 1999 cu Being John Malkovich, un film genial despre un papusar care descopera un portal care duce in mintea starului John Malkovich. În ciuda descrierii filmului, acesta a castigat mai mult de 22 milioane dolari la box-office şi i-a adus prima sa nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Aprecierile critice au fost bine primite, deoarece Kaufman a fost sceptic în privinta scenariului. "Am scris scenariul doar pentru a avea ceva de lucru," spune el "N-am crezut ca cineva avea de gând să-l facă.".

Succesul filmului Being John Malkovich, i-a adus lui Charlie Kaufman o gramada de producatori care asteptau urmatorul script, şi el a răspuns în 2001 cu Human Nature, un film psihologic despre un om crescut în sălbăticie. Filmul lui Kaufman a câştigat un premiu Best Screenplay award from The National Board of Review în timp ce acesta a devenit unul dintre cei mai creative scriitori din America.

Charlie Kaufman a revenit pe marele ecran în 2002, nu cu una, ci doua filme. Primul a fost Confessions of a Dangerous Mind, un film amuzant depsre viata excentricului impresar Chuck Barris. Regizat de George Clooney şi jucat de Sam Rockwell, filmul a câştigat şapte premii, inclusiv un premiu pentru cel mai bun scriitor de la Broadcast Film Critics Association. Kaufman a dat o altă lovitură majoră mai târziu în acel an, cu Adaptation, un film foarte imaginativ despre lupta sa in a adapta un bestseller într-un scenariu. Filmul a fost un hit imens laudat de critici şi fani, si i-a adus lui Charlie Kaufman a doua nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun scenariu.

Charlie Kaufman a primit în cele din urmă celebra statueta de la Oscar în 2004, cu Eternal sunshine of the spotless mind, un film extraordinar despre un cuplu care s-a supus unei proceduri de stergere a amintirilor nedorite. Regizat de Michel Gondry şi jucat de Jim Carrey, impreuna cu Kate Winslet, filmul a câştigat, de asemenea, premiul pentru Cel mai bun scenariu la Premiile BAFTA, London Critics Circle, Kansas City Film Critics Circle, Las Vegas Film Critics Society, Asociaţia Criticilor de Film de Sud-Est, Asociatia Criticilor de Film de la Washington şi National Board of Review.

Charlie Kaufman si-a facut debutul regizoral în 2008 cu Synecdoche, New York, un film, de asemenea, pe care el l-a scris si l-a produs. De departe cel mai important proiect până în prezent, filmul spune povestea unui dramaturg care este forţat să aiba probleme cu mai multe femei din viaţa lui, în timp ce lucrează la cel mai ambitios proiect din cariera sa. În ciuda unei premise confuze, filmul a reuşit încă să câştige serie de premii prestigioase, inclusiv un premiu Independent Spirit Award for Best First Feature si un premiu Best Screenplay award from the Austin Film Critics Association.

Pe scurt despre Charlie Kaufman:

Data nasterii: 11/19/1958
Locatia: Saint John, New Brunswick, Canada
Zodia: Scorpionn

Filmografia:
 1. Synecdoche, New York - Sinecdoca New York (2008)
 2. Moral Orel (Serial TV) (2005)
 3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Stralucirea eterna a mintii neprihanite (2004)
 4. Adaptation. - Hotul de orhidee (2002)
 5. Confessions of a Dangerous Mind - Confesiunile unei minti periculoase (2002)
 6. Human Nature - Natura Umana (2001)
 7. Being John Malkovich (1999)
 8. Being John Malkovich - In mintea lui John Malkovich (1999)
 9. The Dana Carvey Show (Serial TV) (1996)
 10. Ned and Stacey (Serial TV) (1995)
 11. The Trouble with Larry (Serial TV) (1993)
 12. The Edge (Serial TV) (1992)
 13. Get a Life (Serial TV) (1990)


 

Charlie Kaufman Videoclipuri
Charlie Kaufman on his latest film & why

irrelevant
0
broken


Tag-uri: regizor, producator, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 29 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :