FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 487
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Brian De Palma Biografie
Brian De Palma Videoclipuri
Site-uri despre Brian De Palma
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Brian De Palma
Intreaba despre Brian De Palma
Adauga un citat spus de Brian De Palma
Vedete nascute pe 11 Septembrie
Celebritati nascute in Newark New Jersey SUA
Regizori in zodia Fecioara
 

Brian De Palma Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Brian De Palma has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Brian De Palma

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Brian De Palma

 Q:   Intreaba despre Brian De Palma       
Brian De Palma Brian Russell De Palma, s-a născut pe 11 septembrie 1940, în Newark, New Jersey, şi a crescut în Philadelphia şi New Hampshire. La scurt timp după admiterea la Departamentul de Fizica de la Universitatea Columbia, el a devenit îndrăgostit de realizarea de filme după ce a văzut filmul lui Orson Welles Citizen Kane si pe cel a lui Hitchcock, Vertigo.

Cariera:

El a regizat o serie de filme de scurt metraj, iar mai târziu s-a inscris la departamentul de teatru de la Colegiul Sarah Lawrence. Debut sa in filmul de lung metraj, Murder a la Mod, a fost lansat in luna mai al anului 1968.

Greetings (1968), a a fost cea de-a doua lansare a lui Brian De Palma, in care a jucat un Robert De Niro in varsta de 25 de ani. Filmul sau cu buget redus a adus un castiga brut de peste un milion de dolari la box-office, si l-a instituit pe Brian De Palma, ca un nou talent. De Niro a preluat rolul lui Jon Rubin in filmul din 1970, Hi, Mom!. De asemenea, el a fost distribuit si în The Wedding Party, care a fost filmat în 1963, dar nu a fost lansat până în 1969.

Phantom of the Paradise, un muzical rock al anului 1974, precum şi o pereche de thrillere bine-primite, şi anume Sisters (1973), şi Obsession (1976), a deschis calea lui Brian De Palma catre primul sau succes comercial major. Carrie, lansat la sfârşitul anului 1976, a devenit unul dintre filmele cu cele mai mari incasari ale anului. Bazat pe romanul lui Stephen King cu acelaşi nume, in filmul Carrie a jucat Sissy Spacek alaturi de John Travolta, în primul său rol important pe marele ecran. Brian De Palma, a revenit în 1978 cu un alt film de groază, Fury, in care au jucat Kirk Douglas şi John Cassavetes.

Dressed to Kill (1980), un thriller in care joaca Michael Caine, a primit recenzii mixte si o nominalizare la Zmeura de Aur pentru Cel mai prost regizor, in timp ce filmul din 1981 Blow out, cu John Travolta, uimit majoritatea criticilor, dar a mers prost la box office. Scarface (1983) in care Al Pacino a jucat rolul iconic a lui Tony Montana, urma sa fie unul dintre cele mai mari succese ale sale ca regizor.

Thrillerul Body Double (1984), in care a jucat Melanie Griffith, i-a adus lui Brian De Palma, o alta nominalizare la Zmeura de Aur ca Cel mai prost regizor, în timp ce Wise Guys (1986) cu Danny DeVito şi Harvey Keitel, a fost una dintre cele mai bune comedii ale regizorului. Brian DePalma a revenit la forma lui cu filmul The Untouchables (1987), in care au jucat Kevin Costner, Sean Connery si Robert De Niro ca Al Capone.

Brian De Palma, s-a reunit cu Pacino şi Penn pentru Carlito's Way în 1993. A facut un blockbuster de vară cu Misiunea: Imposibil din 1996 in care joaca Tom Cruise, în timp ce Snake Eyes din 1998, cu Nicolas Cage, a fost doar un succes modest.

Mission to Mars (2000) cu Gary Sinise şi Tim Robbins i-a adus lui De Palma, a cincea nominalizare la Zmeura de Aur pentru Cel mai prst regizor, în timp ce thrillerele Femme Fatale (2002) şi The Black Dahlia (2006), au devenit hituri imense.

Redacted, o drama despre soldatii americani din Irak, a provocat multe controverse, si s-a dovedit, a fi un esec.

Pe scurt despre Brian De Palma:

Data nasterii: 09/11/1940
Locatia: Newark, New Jersey, SUA
Zodia: Fecioara


Brian De Palma Liste
Despre Biografii Americani
Na?teri în 1940
Regizori americani


 

Brian De Palma Videoclipuri
Brian De Palma Remix

irrelevant
0
broken


Tag-uri: regizor, producator, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 28 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :