FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,067
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Monica Macovei Biografie
Monica Macovei Videoclipuri
Monica Macovei Poze
Site-uri despre Monica Macovei
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Monica Macovei
Intreaba despre Monica Macovei
Monica Macovei Citate
Vedete nascute pe 4 Februarie
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Politicieni in zodia Varsator
Vedete care au studiat la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Monica Macovei Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Monica Macovei has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Monica Macovei

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   partidul national liberal   afacerist   ziarist   scriitor   republica moldova   profesor   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   1968   1917   istoric   consiliu   partidul conservator  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Monica Macovei

 Q:   Intreaba despre Monica Macovei       
Monica Macovei Monica Macovei este de profesie avocat, politician independent, a fost si procuror.

Cariera:

In 1982 a absolvit cu diploma de merit cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti. S-a remarcat in lumea politica odata cu numirea in functia de ministru al Justitiei in Guvernul Tariceanu. Intre 1983 pana in 1997 a fost procuror, fiind repartizata dupa terminarea facultatii in cadrul Procuraturii Locale Giurgiu.

S-a transferat ca procuror la Procuratura Sectorului 1 din Bucuresti, la scurt timp dupa definitivat. In 1990 a fost numita in functia de sef al Biroului de supraveghere cercetari penale din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti, fiind promovata trei ani mai tarziu in cadrul Parchetului General, la sectia de urmarire penala si criminalistica-Serviciul pentru drepturi le omului si criminologie.

In perioada 1992-1994 a avut bursa la Universitatea din New York, Universitatea Central Europeana, unde a obtinut o diploma Master of Law in Drept Constittutional Comparat, iar in 1994 a participat la un seminar de Teoria si practica drepturilor omului-Drept European si International la Facultatea de Drept International a Universitatii din Brimingham. Tot in 1994 a urmat si un curs de Drept International Public si Institutii Transnationale la Salzburg, iar un an mai tarziu a urmat un curs avansat pentru protectia internationala a drepturilor omului la Universitatea Abo din Finlanda.

In 1997 a demisionat din procuratura si s-a inscris ca avocat in Baroul Bucuresti, unde a activat pana in 2004, cand a fost numita in functia de ministru al Justitiei. In paralel a desfasurat o serie de activitati de expert si consultant pe teme juridice, fiind profesor asociat la Scoala Superioara de Jurnalism, expert, consultant pentru Consiliul Europei, pentru Federatia Internationala Helsinki, OSI, Centrul European pentru Drepturile Romilor, UNDP.

In perioada 2001-2004 a fost presedintele Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki(APADOR-CH). Pe 5 aprilie 2007 a fost inlocuita din functia de ministru al Justitiei, odata cu restructurarea Guvernului Tariceanu. Tot in 2007, Sneatul a adoptat o motiune simpla intitulata “Minciuna-adevarul justitiei Macovei” impotriva ministrului Justitiei. In 2008 a fost aleasa “Femeia anului” de catre o comisie a Parlamentului European, iar in iunie 2009 a candidat la un loc de europarlamentar din partea PD-L si a reusit sa intre in PE.

Macovei a publicat numeroase materiale juridice, articole in ziare si reviste printre care “Jurisprudenta internationala in materia accesului la informatii, libertatii de exprimare, dreptului la viata privata”, “Ghid juridic pentru jurnalisti”, “Violence against women”, “Drepturile individuale in Romania”.

De ce este faimoasa Monica Macovei?

Monica Macovei este una dintre cele mai cunoste femei din politica din Romania, care a reusit sa se faca remarcata prin proiectele sale, fiind foarte apreciata. S-a remarcat inca de pe vremea cand a fost procuror, fiind mereu in atentia presei datorita realizarilor din plan profesional, dorind mereu sa schimbe ceva, sa fie totul mai bine pentru populatie.

De ce ne place Monica Macovei?

Monica Macovei se numara printre persoanele din politica din tara, care au fost sustinute de popor din cauza obiectivelor pe care si le-a propus, iar pe o parte din ele a reusit sa le duca la bun sfarsit. S-a facut apreciata datorita tariei de caracter de care a dat dovada, sustinandu-si mereu ideile si conceptiile sale, vrand sa faca o tara mai buna.

Pe scurt despre Monica Macovei:

Nume: Monica Luisa Macovei
Data nasterii: 4 februarie 1959
Zodie: Varsator
Locul nasterii: Bucuresti, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Saten
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Divortata
Copii: Un baiat Remus
Ocupatie: Avocat
Studii: Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, diploma Master of law in Drept Constitutional Comparat

Monica Macovei Liste
Na?teri în 1959
Juri?ti români
Politicieni români
Europarlamentari pentru România 2009-2014
Militan?i pentru drepturile omului
Biserica Român? Unit? cu Roma, Greco-Catolic?


 

Monica Macovei Poze

Monica Macovei la microfonMonica Macovei in multimeMonica Macovei alaturi de PresedinteMonica Macovei la sedinta
Monica Macovei cu un act in manaMonica Macovei la birouMonica Macovei isi scoate actele din servietaMonica Macovei la pupitru


 

Monica Macovei Videoclipuri
Monica Macovei (3)

irrelevant
-1
broken


Tag-uri: politica, ministru

[editeaza tag-uri]


Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 29 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :