FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,945
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Mona Musca Biografie
Mona Musca Videoclipuri
Mona Musca Poze
Site-uri despre Mona Musca
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Mona Musca
Intreaba despre Mona Musca
Adauga un citat spus de Mona Musca
Vedete nascute pe 4 Mai
Celebritati nascute in Turda Romania
Politicieni in zodia Taur
Vedete care au studiat la Facultatea de Filologie Timisoara
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Mona Musca Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Mona Musca has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Mona Musca

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   partidul national liberal   afacerist   ziarist   scriitor   republica moldova   profesor   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   1968   1917   istoric   consiliu   partidul conservator  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Mona Musca

 Q:   Intreaba despre Mona Musca       
Mona Musca Mona Musca s-a nascut pe 4 mai 1941 la Turda. A absolvit Facultatea de Filologie la Universitatea din Timisoara.

Cariera:

A fost profesor de limba si literatura romana la Scoala generala Gurba judetul Arad, intre 1972-1976, iar din 1975 timp de sapte ani a fost asistent universitar la Universitatea Timisoara, iar din 1982 pana in 1996 a fost cercetator stiintific la Institutul de Lingvistica “Iorgu Iordan” al Academiei Romane.

A devenit membru al Aliantei Civice in 1990, iar intre 1991 si 1995 a fost membru in Consiliul National al PAC si a condus Departamentul de Imagine si Relatii Publice. Din 1995 pana in 1996 a condus Departamentul de Imagine si Mass-Media al PNL, fiind aleasa deputat de Caras-Severin. Timp de patru ani, pana in 2000, a fost membru in Biroul Perma nent al PNL, coordonator al Departamentul de Imagine si Mass-Media al PNL.

Intre 1996 si 2000 a fost si vicepresedinte al PNL pe directia strategica, parteneriatul cu societatea civila, tot in 2000 fiind aleasa din nou in functia de deputat de Caras-Severin, pe listele PNL, iar in 2004 a fost aleasa deputat de Bucuresti. In 2005 a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL. A mai fost membru in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, din 2006 membru in Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati. A avut dese aparitii in emisiuni si publicatii de divertisment, iar dupa alegerile din 2004 a fost desemnata ministrul Culturii.

Din cauza colaborarii cu fosta Securitate, in 2006 Biroul Permanent Central al PNL a decis retragerea sprijinului politic pentru Mona Musca, aceasta fiind ulterior exclusa din partid, iar in 2007 si-a dat demisia din Parlament si din Partidul Liberal Democrat.

De ce este faimoasa Mona Musca?

Mona Musca este una dintre cele mai cunoscute persoane din politica de la noi, care a avut numeroase proiecte pe care le-a realizat in cariera sa, remarcandu-se in ultima perioada mai ales datorita dosarului sau privind colaborarea sa cu Securitatea, fiind un nume importand din acea perioada. A fost mereu in atentia presei cat a fost in partidul liberal.

De ce ne place Mona Musca?

Mona Musca a fost foarte apreciata pentru realizarile sale din cariera, fiind una dintre figurile cele mai indragite din politica. A avut numeroase rezultate bune de-a lungul anilor, care au tinut-o mereu printre cei buni, fiind foarte iubita de cei din jur. A castigat insa si antipatia unor oameni din cauza unor descoperiri din trecutul sau.

Pe scurt despre Mona Musca:

Nume: Monica Octavia Musca
Alias: Dana
Data nasterii: 04 mai 1941
Zodie: Taur
Locul nasterii:Turda, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Gri
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorit
Sotie: Gavril Musca
Copii: O fata Mona
Studii: Facultatea de Filologie, Universitatea din Timişoara, 1967 - 1972

 

Mona Musca Poze

Mona Musca intre prieteniMona Musca alaturi de Petre RomanMona Musca la conferinta de presaMona Musca cade pe ganduri
Mona Musca la petrecereMona Musca raspunde intrebarilor adresateMona Musca aratand spre populatieMona Musca isi sustine discursul


 

Mona Musca Videoclipuri
Balaceanu Stolnici si Mona Musca 2005

irrelevant
0
broken


Tag-uri: politica, pnl

[editeaza tag-uri]


Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 20 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :