FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 5,517
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Famous


In aceasta pagina

Joseph Stalin Biografie
Joseph Stalin Videoclipuri
Joseph Stalin Filme
Site-uri despre Joseph Stalin
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Joseph Stalin
Intreaba despre Joseph Stalin
Joseph Stalin Citate
Vedete nascute pe 18 Decembrie
Vedete decedate pe5 Martie
Politicieni in zodia Varsator
Celebritati de etnie rusa
 

Joseph Stalin Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Joseph Stalin has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Joseph Stalin

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   scriitor   afacerist   republica moldova   profesor   partidul national liberal   ziarist   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   consiliu   1968   partidul conservator   istoric   1917  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Joseph Stalin

 Q:   Intreaba despre Joseph Stalin       
Joseph Stalin Iosif Vissarionovici Stalin s-a născut la 18 decembrie 1878, in Gori, Tiflis Governorate, Imperiul Rus. Numele real era Iosif Vissarionovich Dzhugashvili. A fost al 4-lea copil al unei familii sarace, primii 3 fraţi au murit la vârste fragede.

A studiat la Seminarul Teologic Tiflis si in timpul studiilor s-a înscris in organizaţia secretă Messame Dassy, care susţinea independenţa Georgiei, venind pentru intâia data in contact cu ideile lui Karl Marx. A incercat sa le insufle colegilor din seminar aceste conceptii si a fost exmatriculat in 1899. În 1901 s-a înscris in Partidul Social Democrat al Muncii şi a sprijinit organizarea rezistenţei împotriva ţarismului. În anul următor era arestat pentru organizarea unei greve si a petrecut 1 an si jumătate in închisoare, ap oi a fost deportat în Siberia. A evadat in 1904 si a continuat sa organizeze greve si demonstraţii în Tiflis. În urmatorii ani a fost arestat de 4 ori, reuşind de fiecare data sa evadeze. În 1911 s-a mutat la St. Petersburg, in 1912 devenea editor la publicatia Pravda, in 1913 era arestat din nou si exilat pe viaţă in Siberia.

S-a întors in 1917, după abdicarea ţarului Nicolae al II-lea, reluându-şi postul de editor la Pravda. A publicat un articol prin care respingea noul guvern provizoriu, numindu-l pe premierul Alexander Kerenski contrarevoluţionar şi îndemnând ţăranii la revolte. In noiembrie 1917, Lenin il răsplătea pentru sprijinirea Revoluţiei din octombrie, numindu-l Comisar al Naţionalităţilor

A sprijinit politica economica a lui Lenin si in 1922 acesta il numea secretar general al Partidului Comunist, pe care il conducea. Dupa ce Lenin paralizase, Stalin i-a eliminat din partid pe susţinătorii lui Leun Troţki, principalul său rival la conducerea partidului. Lenin insa s-a aliat cu Troţki si a murit inainte de a lua masuri impotriva lui Stalin, care a devenit liderul Partidului Comunist din U.R.S.S.

In 1928 a lansat ideea planurilor cincinale, cei care sabotau aceste planuri erau împuşcati sau trimişi să muncească forţat la construirea caii ferate din Siberia sau la canalul de la Marea Baltică. Serghei Kirov s-a opus politicii economice a lui Stalin si a sustinut eliberarea celor arestati pentru ca s-au opus infiintarii CAP-urilor si industrializarii, castigand multe adeziuni in randul membrilor partidului si Stalin se temea ca ii va lua locul.

In 1934, Serghei Kirov a fost asasinat, in 1936 erau arestaţi de NKVD si executati toti liderii politici care au fost împotriva lui Stalin. A urmat Armata Rosie, Mihail Tuhacevski si alţi 7 fruntasi ai armatei au executaţi. Dupa ce s-a folosit de NKVD, si-a continuat epurarile si in aceasta organizaţie.

La 28 august 1939 a semnat pactul sovieto-nazist. Cand Franţa a capitulat in fata armatei hitleriste in 1940, l-a trimis pe Molotov sa discute cu Berlinul. Negocierile au esuat si Hitler a ordonat armatei sale să se pregătească pentru Operaţiunea Barbarossa, plănuind sa invadeze Uniunea Sovietica in mai 1941.

A întârziat puţin datorita rezistentei opuse de Iugoslavia si in 6 zile era cucerit orasul Minsk. Rezistenta opusa de Kiev a întârziat atacul asupra Moscovei. Stalin a evacuat oraşul si a reuşit sa faca trupele germane sa se retragă. A concentrat 1 milion de ostasi la Stalingrad, precum si tancuri, avioane, rachete construite in planurile cincinale si armata germana a fost învinsa, din acel moment razboiul a luat o alta turnura, Germania a început sa se retragă.

La Yalta, SUA şi Marea Britanie au încercat să-l convingă pe Stalin să li se alăture în războiul cu Japonia, intre 1945 şi 1948, Stalin s-a straduit sa instaureze regimul comunist in România, Bulgaria, Ungaria, Germania de Est, Polonia şi Cehoslovacia. In 1948, Stalin a ordonat blocada economică din Berlin, sperând sa poată controla Germania, in 1950 l-a încurajat pe conducătorul comunist al Coreei de Nord, Kim Il Sung, sa invadeze Coreea de Sud.

Războiul coreean s-a încheiat în 1953, dar comuniştii nu au reuşit să unească Coreea, războiul i-a determinat pe politicienii americani sa afirme că Uniunea Sovietică dorea să controleze lumea. Ostilitate între Uniunea Sovietică şi Statele Unite au continuat să crească pe măsură ce lumea s-a împărţit între cele două blocuri de putere.

Medicul personal al lui Stalin s-a implicat într-un complot pentru asasinarea acestuia si a fost arestat si torturat. Stalin a murit la 05 martie 1953, in Kuntsevo Dacha.

Pe scurt despre Stalin:

Nume real: Iosif Vissarionovici Dzhugashvili
Porecle: Koba, Stalin
Ocupaţia: politician
Partid politic: Partidul Comunist al Uniunii Sovietice
Data nasterii: 18 decembrie 1878
Locul nasterii: Gori, Georgia, Imperiul Rus
Zodia: Varsator
Nationalitate: Sovietica
Starea civila: căsătorit
Foste sotii: Ekaterina Svanidze (1906–1907), Nadejda Alliluyeva (1919-1932)
Copii: 4- Yakov Dzhugashvili, Vasily Dzhugashvili, Svetlana Alliluyeva, Konstantin Kuzakov
Data si locul decesului: 05 martie 1953, Kuntsevo Dacha, U.R.S.S
Studii: Seminarul Teologic Tiflis

De ce este faimos Stalin?

A initiat un sistem politic totalitar, urmat timp de 30 de ani de liderii sovietici si care a căzut abia in 1980.

 
Joseph Stalin Filme

No photo available
Zio Adolfo, in arte Führer
No photo available
I nichego bolshe
No photo available
Hitler Lives
No photo available
Tri pesni o Lenine
No photo available
The Mask of Nippon
Das Dritte Reich - In Farbe
No photo available
War Stories with Oliver North In the Jaws of Hell Eastern Europe in World War II
The World at War Barbarossa June-December 1941
No photo available
Tehran anar nadarad
Biography Winston Churchill The Final Victory
No photo available
Betimi i popullit shqiptar para Stalinit txEB madh
No photo available
One Inch from Victory
Global Warning
Reagan
No photo available
Uno scrittore al fronte
Joseph Stalin Filmography
 

Joseph Stalin Videoclipuri
Joseph Stalin, the Real History --Part 1

irrelevant
3
broken


Tag-uri: politician

[editeaza tag-uri]


Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :