FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 809
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ioan Gyuri Pascu Biografie
Ioan Gyuri Pascu Videoclipuri
Ioan Gyuri Pascu Filme
Site-uri despre Ioan Gyuri Pascu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ioan Gyuri Pascu
Intreaba despre Ioan Gyuri Pascu
Ioan Gyuri Pascu Citate
Vedete nascute pe 31 August
Celebritati nascute in Agnita Sibiu Romania
Actori in zodia Fecioara
Celebritati de etnie romana
 

Ioan Gyuri Pascu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ioan Gyuri Pascu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Ioan Gyuri Pascu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ioan Gyuri Pascu

 Q:   Intreaba despre Ioan Gyuri Pascu       
Ioan Gyuri Pascu Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, in Agnita, judeţul Sibiu. Mama lui este unguroaica si tatal român, are un frate emigrat in Germania.

In copilărie a studiat pianul si chitara, muzicuţa si tobele, a cântat in corul şcolii, era pasionat de handbal si imita cu succes vocile unor cântăreţi. A invăţat la Liceul Agro-Industrial din Agnita si in 1977 juca in spectacole de teatru la casa de cultura din oraş. In 1978 cânta cu trupa Trandafirii Negri a cântăreţei Elena Carstea la Mediaş melodii din repertoriul Deep Purple si Uriah Heep.Colaborarea a durat până in 1980 si, cu banii strânşi, si-a cumpărat prima chitară. In 1979 cânta prima piesa compusă de el, Melancolie.

In 1980, la absolvirea liceului, a dat examen de admitere la Institutul de Teatru din Târgu Mureş, fără succes. A înfiinţat formaţia rock Fundal si a participat la Cântarea României, in 1982 era chemat sa cânte la Radio Vacanţa. I-a întâlnit pe Teo Peter, basistul formaţiei Compact si pe Andrei Partos si in 1982 cânta la concertele Cenaclului Flacăra.

In anul 1984 intra la Facultatea de Filologie din cadrul Universitătii din Cluj, la secţia română-spaniolă, pe care a absolvit-o in 1988. In timpul facultăţii s-a înscris in trupa de teatru studenţească Ars Amatoria si fiii, condusă de Ion Vartic si a participat la turnee cu piese de I.L. Caragiale. I-a întâlnit pe membrii grupului comic Divertis si a colaborat cu ei din 1987, în acelaşi an a fost invitat de Andrei Partos să cânte la festivalul de muzica uşoara de la Deva. A fost repartizat ca profesor la Ulmu, in judeţul Călăraşi, dar a renuntat la învăţământ si s-a ocupat in continuare de muzică. După revoluţie, a participat la turnee cu trupa Divertis, apoi a apărut împreuna cu ei la televiziune. A fost o perioada redactor la Televiziunea Romana, in 1992 edita primul disc audio, Ar putea fi si se căsătorea cu Daniela Marin, împreună cu ea fondând casa de discuri Import Service Tempo, apoi a înfiinţat formaţia The Blue Workers. A abordat diverse genuri muzicale ca pop, rock, blues, reggae, urmatoarele discuri pe care le-a înregistrat sunt: Mixed Grill (1993), Maşina cu jazzolină (1994), Casetă pentru minte, inimă şi gură (1996), Gânduri nevinovate (1997), Lasă (muzică de casă) (2000), Stângul de a visa (2002), Prinde o stea (2003), Jocul de-a joaca (2004), La jumătatea vieţii (2007).

A apărut in 1991 in filmul Tv german Die Bank geschädigt ist nicht, in 1993 a jucat in filmul O vară de neuitat regizat de Lucian Pintilie, alături de Kristin Scott Thomas, Claudiu Bleonţ, Marcel Iures, film premiat in 1994 la Cannes. A continuat timp de 20 de ani colaborarea cu Grupul Divertis. In 1995 a cântat la Cerbul De aur, in anul 2000 a compus coloana sonoră a filmului Zapping, regizat de Mircea Mungiu si a jucat in Corul pompierilor. A continuat să susţină concerte, din anul 2003 a fost gazda spectacolului muzical Taverna la TVR, a participat împreuna cu Divertis la un program pentru Antena 1.

In 2007 a renunţat la colaborarea cu Divertis, revenind in 2009, la Pro Tv. A jucat apoi teatru, rolul lui Rica Venturiano din piesa O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, in Take, Ianke şi Cadâr, după Victor Ion Popa.

A mai jucat in filme ca Occident (2002), Offset (2006), Die Tränen meiner Mutter (2008), in 2008-2009 a jucat in serialul Tv Vine Poliţia!- rolul inspectorului Fane Popovici, apoi in serialul SOKO Köln (2010) si filmul Tv german Go West - Freiheit um jeden Preis (2011).

Pe scurt despre Ioan Gyuri Pascu:

Nume real: Ioan Ghiurico Pascu
Porecla: Pârşu
Ocupatia: actor, cantaret, compozitor
Genuri muzicale: pop, rock, blues, reggae
Data nasterii: 31 august 1961
Zodia: fecioara
Locul nasterii: Agnita, judeţul Sibiu, România
Naţionalitate: româna
Starea civila: divorţat
Fosta soţie: Daniela Marin
Copii: 1 fiica- Iarina Pascu

De ce este faimos Ioan Gyuri Pascu?

S-a remarcat in muzică si teatru, a jucat in filme, face parte din grupul comic Divertis, a înregistrat albume muzicale, in 1994 a primit premiul Compozitorul Anului la Radio Contact pentru piesa Ţara arde si babele se piaptănă.

De ce ne place Ioan Gyuri Pascu?

A editat o carte de cugetări numită In cautarea armoniei, este un talentat comic si muzician.

Ioan Gyuri Pascu Liste
Despre Actori români
Na?teri în 1961
Actori români
Muzicieni români


 
Ioan Gyuri Pascu Filme

No photo available
Un été inoubliable
No photo available
Occident
No photo available
Corul Pompierilor
No photo available
Vine politia
No photo available
Vine politia Stralucirea tinichelei
Un xE9txE9 inoubliable
No photo available
TablxF3
No photo available
Slave
Ioan Gyuri Pascu Filmography
 

Ioan Gyuri Pascu Videoclipuri
Ioan Gyuri Pascu - Instalatorul

irrelevant
3
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :