FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 592
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Aleksander Kwasniewski Biografie
Aleksander Kwasniewski Videoclipuri
Site-uri despre Aleksander Kwasniewski
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Aleksander Kwasniewski
Intreaba despre Aleksander Kwasniewski
Adauga un citat spus de Aleksander Kwasniewski
Vedete nascute pe 15 Noiembrie
Celebritati nascute in Bialogard Polonia
Politicieni in zodia Scorpion
Celebritati de religie Ateu
Celebritati de etnie Polonez
 

Aleksander Kwasniewski Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Aleksander Kwasniewski has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Aleksander Kwasniewski

Tag-uri Populare


politician   ministru   politica   prim-ministru   economist   inginer   psd   diplomat   avocat   primar   jurist   senator   deputat   pnl   partid   pdl   bucuresti   1949   parlament   europarlamentar   partidul national liberal   afacerist   ziarist   scriitor   republica moldova   profesor   1946   academician   persoane faimoase   nato   1969   1968   1917   istoric   consiliu   partidul conservator  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Aleksander Kwasniewski

 Q:   Intreaba despre Aleksander Kwasniewski       
Aleksander Kwasniewski Aleksander Kwasniewski este fostul presedinte al Poloniei pentru doua mandate, in perioada 1995-2005, al doilea presedinte polonez din epoca post-comunista.

Cariera:

S-a nascut la 15 noiembrie 1954, in Białogard. S-a inscris la Universitatea din Gdansk in 1973 pentru a studia economia transporturilor si comertul exterior. A devenit activist al miscarii studentesti si in 1976 era preşedintele Consiliului Uniunii Socialiste a Studenţilor Polonezi (SZSP), apoi vice-preşedintele Uniunii din Voievodatul Gdańsk in perioada 1977-1979 si a renuntat la studii in 1977. A lucrat ca redactor la publicatiile studentesti ITD şi Sztandar Mlodych, a fost unul dintre fondatorii periodicului Bajtek. S-a inscris in Partidul Unit al Muncitorilor Polonezi (PUWP) si a facut parte din guvern ul generalului Wojciech Jaruzelski ca ministru al Tineretului (1985-1987) şi preşedinte al Comisiei pentru tineret şi educatie fizica (1987-1990). In guvernul urmator, condus de Mieczyslaw Rakowski, a fost membru al Prezidiului Guvernului şi preşedintele Comitetului Politic şi Social al Consiliului de Miniştri (1988-1989)

A luat parte din partea guvernului la negocierile mesei rotunde cu sindicatul Solidaritatea, condus de Lech Walesa, in 1989.

In 1990, dupa dizolvarea Partidului Comunist, a fondat Partidului Social Democrat si a devenit presedintele acestuia. Este unul dintre membrii fondatori ai coaliţiei de Alianţei Democrate de Stanga (SLD), în anul 1991. Din 1993 până 1995 a prezidat Comitetul Constituţional al Adunării Naţionale.

In 1995 il invingea in al doilea tur pe Lech Walesa la alegerile prezidentiale si devenea al doilea presedinte al Poloniei democrate. Este unul dintre autorii noii constituţii democratice a Poloniei, adoptate in 1997.

In 1990 a semnat documentul de aderare a Poloniei In NATO.

In anul 2000 a fost reales ca presedinte, incheindu-si mandatul in 2005, cand a fost inlocuit de Lech Kaczyński.

In anul 2003 a a ratificat Tratatul de aderare a Republicii Polonia la Uniunea Europeana, in anul 2004 a fost mediator în timpul Revoluţiei Portocaliei din Ucraina, participand activ la discuţiile dintre Viktor Iuşcenko şi Viktor Ianukovici. In 2007 devenea membru al Yalta European Strategy (YES), in 2010 a devenit şef al consiliului de administraţie al acestei organizaţii, care acţionează pentru integrarea in UE a Ucrainei.

Pe scurt despre Aleksander Kwasniewski:

Nume: Aleksander Kwasniewski
Ocupatia: politician
Partid politic: Sojusz Lewicy Demokratycznej (Alianţa Stanga Democratică)
Functii: Presedintele Poloniei (1995-2005)
Data nasterii: 15 noiembrie 1954
Locul nasterii: Bialogard, Polonia
Parinti: Aleksandra si Zdzisław Kwasniewski
Zodia: Scorpionn
Religie: ateu
Stare civila: casatorit
Sotia: Jolanta Kwasniewska- avocat
Copii: Aleksandra Kwasniewska
Studii: Universitatea din Gdańsk- nefinalizate
Distinctii, medalii: Cavaler al Ordinului Vulturul Alb, Cavaler al Ordinului Renasterii poloneze, Marea Cruce a Ordinului lui Vytautas cel Mare, Marea Cruce a Legiunii de Onoare, Medalia de Merit EOC (Comitetul Olimpic European, Ordinul Sf. Maria Magdalena, Doctor Honoris Causa al Universitatii Ebraice din Ierusalim, etc.

De ce este faimos Aleksander Kwasniewski?

Aleksander Kwasniewski a fost presedintele Poloniei in perioada 1995-2005, fondator si presedinte al Partidului Social Democrat din Polonia.

De ce ne place Aleksander Kwasniewski?

In 1990 a semnat documentul de aderare a Poloniei In NATO si in 2003 a ratificat Tratatul de aderare a Republicii Polonia la Uniunea Europeana.

Aleksander Kwasniewski Liste
Despre Polonia
Politicieni polonezi
Decora?i cu Ordinul Steaua României
Pre?edin?i ai Poloniei


 

Aleksander Kwasniewski Videoclipuri
Former Polish President Aleksander Kwasniewski on NATO

irrelevant
0
broken


Tag-uri: politica, partid, nato

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru aleksander_kwasniewski. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Politicieni  - ( Politicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 17 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :