FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,681
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Dan Puric Biografie
Dan Puric Videoclipuri
Dan Puric Filme
Site-uri despre Dan Puric
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Dan Puric
Intreaba despre Dan Puric
Dan Puric Citate
Vedete nascute pe 12 Februarie
Celebritati nascute in Buzau Buzau Romania
Actori in zodia Varsator
Vedete care au studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Dan Puric Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Dan Puric has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Dan Puric

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Dan Puric

 Q:   Intreaba despre Dan Puric       
Dan Puric Regizorul si actorul Dan Puric s-a născut la 12 februarie 1959, in Buzău.

Cariera:

A invăţat la liceul de arta Nicolae Tonitza din Bucureşti, pe care l-a absolvit in 1978, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie in 1985, la clasa profesorului universitar Dem Rădulescu.

In 1983 a debutat ca actor de cinema, in filmul Prea cald pentru luna mai, in anul urmator juca in Sosesc pasările calatoare, regizat de Geo Saizescu. A mai jucat in O vara cu Mara (1988), Orient Expres (2004), in coproductia romano-sârba Tinereţe frântă (1991).

Dupa absolvirea facultăţii până in 1988 a fost actor al Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, din 1987 joaca pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, in roluri ca Truffaldino din piesa Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, Sir Andrew Aguecheek din Noaptea regilor de William Shakespeare, Radu din Cruciada copiilor de Lucian Blaga, Jack Absolutul din Rivalii de Richard Sheridan, Vagabondul din Omul care a văzut moartea de Victor Eftimiu, Eminescu din Şi mai potoliţi-l pe Eminescu de Cristian Tiberiu Popescu, Rică Venturiano din O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, Agamiţă Dandanache din O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Ion Anapoda din Idolul şi Ion Anapoda, Semion Semionovici Podsekalnikov din Sinucigaşul de Nikolai Erdman, etc. A jucat rolul Omului în gri din Simfonia fantastică de Hector Berlioz la Opera Naţională Română din Bucureşti (2006).

S-a specializat în pantomimă si primul spectacol de teatru regizat de el a fost Secvenţe, un spectacol de pantomimă şi dans la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, urmat de spectacole la Teatrul Naţional ca Pantomimia, in 1993, Toujours l`amour (1997), Hic sunt leones (2002), Cei 150 (2003), Don Quijote (2005), Vis (2005), Made în România la Centrul Cultural European din Bucureşti (2001), Costumele la Teatrul Nottara (1999).

A apărut la emisiuni de radio si televiziune, a susţinut conferinţe cu diferite teme, cum sunt: Despre iubire, la Caracal, in 2010, 2009, Cine suntem, la Cluj, Slatina, Alba Iulia, Galati, Constanta in 2008, Arta intre stiinta si credinta, la Alba Iulia in 2008, Identitatea poporului roman, conferinta tinuta la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucureşti, in februarie 2008, etc.

A publicat in anul 2008 cartea numita Cine suntem, sau despre taina identităţii personale si comunitare trăită si exprimată în si prin persoana autorului, in 2009 a aparut cartea Omul Frumos.

In anul 2008 a ţinut o predica, Predica la Duminica celor 10 leprosi, la Mănăstirea Petru Vodă.

A fost casatorit cu Carmen Ungureanu si are 1 fiu cu ea, au divorţat si s-a recăsătorit de curând.

Pe scurt despre Dan Puric:

Nume: Dan Puric
Ocupatia: regizor, actor
Data nasterii: 12 februarie 1959
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Buzău, judeţul Buzău, România
Naţionalitate: romana
Starea civila: casatorit
Copii: 1- Octavian Puric
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: caprui
Studii: Institutul de Arta Teatrala şi Cinematografica, promoţia 1985

De ce este faimos Dan Puric?

Este un actor si regizor apreciat, i s-a decernat Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler, este societar de onoare al Teatrului Naţional din capitala.

De ce ne place Dan Puric?

S-a pronuntat impotriva homosexualitatii si este unul dintre semnatarii memoriului adresat Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române împotriva manifestaţiilor publice ale acestora.

Dan Puric Liste
Na?teri în 1959
Actori români
Regizori români


 
Dan Puric Filme

No photo available
Prea cald pentru luna mai
No photo available
Imposibila iubire
No photo available
Vara cu Mara, O
No photo available
Sosesc pasarile calatoare
No photo available
Salutari de la Agigea
Dan Puric Filmography
 

Dan Puric Videoclipuri
Dan Puric-Despre Femei.mp4

irrelevant
7
broken


Tag-uri: actor, regizor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 22 May '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :