FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 667
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Valeriu Dogaru Biografie
Valeriu Dogaru Videoclipuri
Site-uri despre Valeriu Dogaru
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Valeriu Dogaru
Intreaba despre Valeriu Dogaru
Adauga un citat spus de Valeriu Dogaru
Vedete nascute pe 10 Octombrie
Celebritati nascute in Cobia de Jos Dambovita Romania
Actori in zodia Balanta
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie Roman
Vedete cu ochii Caprui
 

Valeriu Dogaru Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Valeriu Dogaru has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Valeriu Dogaru

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Valeriu Dogaru

 Q:   Intreaba despre Valeriu Dogaru       
Valeriu Dogaru Actorul si regizorul Valeriu Dogaru s-a nascut in comuna Cobia de Jos, judetul Damboviţa, la 10 octombrie 1938.

Cariera:

A absolvit I.A.T.C. Bucuresti in anul 1963 si a fost repartizat la Teatrul de Stat din Barlad. Aici a debutat cu rolul lui Rică Venturiano din "O noapte furtunoasă".

Din 1964 este actor al Teatrului National Marin Sorescu din Craiova. A debutat pe scena acestui teatru cu rolul lui Gabriel din spectacolul Seful sectorului suflete de Alexandru Mirodan. Au urmat zeci de alte piese ca: Othello de W.Shakespeare, Aurul frumoasei curtezane de M. Drzič, Pantofiorul de aur de Emil Liţu, Sfântul Mitică Blajinu de Aurel Baranga, Femeia îndărătnică de W.Shakespeare, Tartuffe de Molière, Cocosul negru de Victor Eftimiu, Este vinovată Corina ? de Lauren ţiu Fulga, Doamna nevăzută de Calderon de la Barca, Opinia publică de Aurel Baranga, Apus de soare de B. Stefănescu-Delavrancea, Regele Lear de W.Shakespeare, Zodia Taurului de Mihnea Gheorghiu, Capcana de Agatha Christie, Sânziana si Pepelea de V.Alecsandri, Nevestele vesele din Windsor de W.Shakespeare, Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, Vlaicu Vodă de Al. Davila, Mitică Popescu de Camil Petrescu, Patima rosie de Mihail Sorbul, Referendum popular de Gianfranco Vené si R.Pallavicini, Macbeth de W. Shakespeare, Patetica ’77 de Mihnea Gheorghiu, Gaiţele de Al.Kiriţescu, Cine se teme de crocodil ? de Alecu Popovici, O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale, Fulgi de nea si diamante de Flavia Buref si Camelia Dăscălescu, Pygmalion de G.B.Shaw, Titus Andronicus de W. Shakespeare, Revizorul de N.V.Gogol, Avarul de Molière, Povestea bunelor intenţii de John Elsom,etc.

In 1980 a jucat in lung metrajul Reteaua S, in regia lui Virgil Calotescu, alaturi de Radu Beligan si Gheorghe Dinica, apoi alaturi de Adrian Pintea in Vulcanul stins, Secretul Mariei.

A regizat spectacole ca Noaptea tăcerii, noaptea singurătăţii, dramatizare după R. Anderson in anul 1988, Paracliserul de Marin Sorescu.

Pe scurt despre Valeriu Dogaru:

Nume: Valeriu Dogaru
Ocupatia: actor, regizor
Data nasterii: 10 octombrie 1938
Zodia: Balanta
Locul nasterii: com. Cobia de Jos, jud. Dâmboviţa, Romania
Nationalitate: romana
Religie: ortodoxa
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: alb
Stare civila: casatorit
Copii: 1 fiica- Lia Dogaru
Studii: I.A.T.C., promotia 1963
Premii: 1981 – Diploma de popularitate pentru cea mai bună interpretare a unui rol masculin la Festivalul de teatru contemporan de la Brasov, 1987 –la Festivalul de teatru contemporan de la Brasov, 2004 – Medalia Meritul cultural clasa a III-a, categoria D – Arta spectacolului, decernată de presedintele Ion Iliescu

De ce este faimos Valeriu Dogaru?

Este unul dintre actorii foarte apreciati ai Teatrului National Marin Sorescu din Craiova, a jucat in filme, a regizat spectacole de teatru.

De ce ne place Valeriu Dogaru?

Este unul dintre cei mai meticulosi si mai seriosi actori craioveni.

 

Valeriu Dogaru Videoclipuri
Hamlet - Adrian Pintea, Constantin Cicort, W. Shakespeare, r: To...

irrelevant
1
broken


Tag-uri: actor, teatru, regizor

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru valeriu_dogaru. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 10 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :