FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 538
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Valentin Teodosiu Biografie
Valentin Teodosiu Videoclipuri
Valentin Teodosiu Filme
Site-uri despre Valentin Teodosiu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Valentin Teodosiu
Intreaba despre Valentin Teodosiu
Valentin Teodosiu Citate
Vedete nascute pe 17 Septembrie
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Actori in zodia Fecioara
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Valentin Teodosiu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Valentin Teodosiu has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Valentin Teodosiu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Valentin Teodosiu

 Q:   Intreaba despre Valentin Teodosiu       
Valentin Teodosiu Actorul Valentin Teodosiu s-a născut la 17 septembrie 1953, in Bucureşti.

Cariera:

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică in 1978, la clasa profesorilor Petre Vasilescu şi Cornel Vendel.

A debutat pe scena Teatrului Nottara in 1977, cu rolul principal din spectacolul Peer Gynt de Henric Ibsen, si a jucat până in anul 2000 in zeci de spectacole. Printre rolurile interpretate se număra: Domnul Toth - Familia Toth de O. Istvan, Hoţul – Timon din Atena de William Shakespeare, Soldatul roman – Coriolan de William Shakespeare, Svidrigailov - Karamazovii după F.M. Dostoievski, Nemeş - O sărbătoare princiară de Teodor Mazilu, Egor - Copiii soarelui de Maxim Gorki, Piotr - Pădurea de Ostrovski, Pastorul Williams - Cum vă place de William Shakespeare, Cernenko – Ultimul bal de Ion Brad şi Dan Micu, Doolittle - Misterele Londrei după G.B. Shaw, Şeriful - Omul care aduce ploaie de R. Nesh, Generalul Du Anjia - Orfanul Zhao de Ji JunXiang, Vornicul Carabăţ - Viforul de B. Şt. Delavrancea, etc.

Din anul 2002 este actor al Teatrului de Comedie si s-a remarcat in roluri ca Raul Dragobete, din Clinica de Adrian Lustig, Boris Semionovici Gus-Remontnîi, din Casa Zoikăi de Mihail Bulgakov, Claudiu - Poker de Adrian Lustig.

A apărut la televiziune in spectacole de teatru ca Este vinovată Corina?, regizat de Eugen Todoran, Deşteapta pământului, regia Cornel Popa, Celula poetului dispărut, regia Silviu Jicman, Zorii zilei, regia Nae Cosmescu, in emisiuni, reclame, precum si in spectacole de teatru radiofonic.

Pe marele ecran a debutat in 1977, cu un rol in filmul Aurel Vlaicu. Cea mai recenta peliculă in care a fost distribuit se numeşte Umilinţa, lansată in 2011

In anul 2010 a jucat in spectacolul muzical O premiera furtunoasa, la Teatrul de Revista.

A publicat cartea autobiografica Un clovn pentru eternitate.

Valentin Teodosiu este la a 2- a căsătorie si are 3 fiice.

Pe scurt despre Valentin Teodosiu:

Nume: Valentin Teodosiu
Ocupatia: actor
Data nasterii: 17 septembrie 1953
Locul nasterii: Bucureşti, România
Zodia: Fecioara
Locul nasterii:, România
Naţionalitate: româna
Starea civila: căsătorit
Copii: 3 fiice

De ce este faimos Valentin Teodosiu?

Este unul dintre actorii apreciaţi ai scenei bucureştene, a jucat in peste 70 de filme româneşti si străine.

De ce ne place Valentin Teodosiu?

A interpretat rolul personajului Gheorghe din filmul Ion: Blestemul pamîntului, blestemul iubirii (1981), ecranizare a romanului lui Liviu Rebreanu.

Filmografie:

Umilinţa (2011)
Weapon (2011)
Made in Romania (2010)
Poker (2010)
Ho Ho Ho (2009)
Le concert (2009)
Vine politia! (2008)- serial Tv
Nunta mută (2008) - Grigore Aşchie
Dincolo de America (2007)
Păcală se întoarce (2005)
Sistemul nervos (2005)
15 (2005)
Orient Express (2004)
My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure (2004)
Tandretea lăcustelor (2002)- film TV
Entre chiens et loups (2002)
Amen (2002)
Break of Dawn (2002)
Dulcea saună a mortii (2001)
The Crazy Stranger (1997)
Asphalt Tango (1996)
Această lehamite (1993)
E pericoloso sporgersi (1993)
Patul conjugal (1993)
Innebunesc si-mi pare rau (1992)
Drumet in calea lupilor (1990)
Sania albastră (1987)
Lisca (1986)
Ion: Blestemul pamîntului, blestemul iubirii (1981)
Cuibul salamandrelor (1978)
Aurel Vlaicu (1977)

Valentin Teodosiu Liste
Despre Actori români
Na?teri în 1953
Actori români


 
Valentin Teodosiu Filme

Triunghiul mortii
No photo available
Entre chiens et loups
No photo available
Frumoasa criminala
No photo available
Amen.
No photo available
Faimosul Paparazzo
No photo available
È pericoloso sporgersi
No photo available
Undeva în Est
No photo available
15
No photo available
Raport despre starea natiunii
No photo available
Tandretea lacustelor
No photo available
Sistemul nervos
No photo available
Italiencele
No photo available
Dulcea sauna a mortii
No photo available
My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure
No photo available
Nekro
Valentin Teodosiu Filmography
 

Valentin Teodosiu Videoclipuri
Poker(the movie)-trailer by Sergiu Nicolaescu 4U by iulian sonel

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 09 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :