FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 465
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Toomas Hendrik Ilves Biografie
Toomas Hendrik Ilves Videoclipuri
Site-uri despre Toomas Hendrik Ilves
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Toomas Hendrik Ilves
Intreaba despre Toomas Hendrik Ilves
Adauga un citat spus de Toomas Hendrik Ilves
Vedete nascute pe 26 Decembrie
Celebritati nascute in Stockholm Suedia
Presedinti in zodia Capricorn
Vedete care au studiat la Universitatea Columbia
Celebritati de etnie Suedez
 

Toomas Hendrik Ilves Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Toomas Hendrik Ilves has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Toomas Hendrik Ilves

Tag-uri Populare


presedinte   politician   ministru   prim-ministru   democrat   politica   rege   monarh   economist   republican   sua   senator   deputat   diplomat   pd   ambasador   partid   doctor in drept   emir   kuweit   presedinta   doctor in economie   avocat   doctor de stiinte politice   luxemburg   doctor in biologie   istoric   doctor in stiinte politice   principe   sultan   jurist   profesor universitar   duce   1930   oltenita  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Toomas Hendrik Ilves

 Q:   Intreaba despre Toomas Hendrik Ilves       
Toomas Hendrik Ilves Preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, s-a născut la 26 decembrie 1953, în capitala suedeză Stockholm.

Cariera:

A acpilarit in Statele Unite si a studiat apoi psihologia la Universitatea Columbia (SUA), absolvind in 1976, a urmat cursuri de master la Universitatea din Pennsylvania (SUA), absolvind in 1978.

In perioada 1974-1979 a fost asistent de cercetare la Universitatea Columbia, departamentul de psihologie, apoi, in 1979-1981 a fost director adjunct si profesor de limba engleză la Open Education Center, din Englewood, New Jersey, SUA. In urmatorii 2 ani a condus Centrul de Arte din Vancouver, Canada. A fost lector de limba si literatura estonă la Universitatea Simon Fraser din Vancouver, in perioada 1984-1988 a lucrat la Radio Europa Liberă din München, Germania, ca analist şi cercetător, devenind in 1988 seful biroului estonian de la Europa Liberă. Tot in 1988 s-a inscris in Partidul Ţărănesc, devenind presedintele acestuia, partidul facand apoi coalitie cu Partidul Moderat.

S-a intors in Estonia dupa desprinderea statului din Uniunea Sovietica.

In 1993-1996 a fost ambasador al Republicii Estonia in Statele Unite ale Americii, Canada si Mexic, apoi ministru al Afacerilor Externe din Republica Estonia. A indeplinit aceasta ultima functie si in perioada 1999-2002.

In 1995 s-a inscris in Societatea Studenţilor estonieni (Eesti Üliõpilaste Selts), in 1998 era preşedintele Institutului Atlanticul de Nord si membru al Comisiei Trilaterale in 2004-2006. A susţinut aderarea Estoniei la Uniunea Europeana din 2004 si a fost membru al Parlamentului European in perioada 2004-2006.

A facut parte din parlamentul estonian ca deputat din partea Partidului Social Democrat si in 2006 era nominalizat de PSD si inca alte 3 partide sa candideze la alegerile prezidentiale. A castigat si la 9 octombrie 2006 a fost numit presedinte al Estoniei pentru 5 ani.

Toomas Hendrik Ilves este casatorit din anul 2004 cu Evelin Ilves, a mai fost casatorit cu psihologul american Merry Bullock. Are 3 copii din cele doua casatorii.

Pe scurt despre Toomas Hendrik Ilves:

Nume: Toomas Hendrik Ilves
Ocupatia: politician
Profesia: diplomat, ziarist
Partid politic: Partidul Social Democrat
Functii: Presedintele Estoniei, Membru al Parlamentului European, Ministru, Ambasador
Data nasterii: 26 decembrie 1953
Locul nasterii: Stockholm, Suedia
Frate: Andres Ilves
Zodia: Capricorn
Nationalitate: estoniana
Stare civila: casatorit
Sotia: Evelin Int-Lambot Ilves
Copii: 3- Luukas Kristjan, Kristiine Juulia si Keiu Kadri
Studii: Universitatea Columbia, Universitatea din Pennsylvania
Premii, distinctii, medalii: Cavaler al Ordinului Norvegian Regal de Merit, Marea Cruce a Ordinului de Onoare din Grecia, Comandant al Legiunii de Onoare a Republicii Franceze, Colanul Ordinului Crucii Mariana Terra (Estonia), Cavaler al Ordinului Bath al Marii Britanii, Ordinul Trandafirului Alb din Finlanda, Marele Cordon al Ordinului Suprem Chrysanthemum din Japonia, Ordinul Lânii de aur din Georgia, Marea Cruce a Ordinului de Merit (Ungaria), Ordinul Sf. Gheorghe din Georgia, etc.

De ce este faimos Toomas Hendrik Ilves?

Toomas Hendrik Ilves este presedintele Estoniei din anul 2006, a fost ministru al Afacerilor Externe, ambasador al Estoniei, parlamentar european.

De ce ne place Toomas Hendrik Ilves?

Este presedintele unui stat baltic mic, desprins in 1991 din Uniunea Sovietica si care la 01 ianuarie 2011, sub conducerea lui Toomas Hendrik Ilves, a adoptat ca moneda euro.

Toomas Hendrik Ilves Liste
Na?teri în 1953
Politicieni estoni
Europarlamentari pentru Estonia 2004-2009
Lideri na?ionali actuali


 

Toomas Hendrik Ilves Videoclipuri
Frost Over The World -Toomas Hendrik Ilves - 25 May 07

irrelevant
0
broken


Tag-uri: presedinte, politician, democrat, ministru, ambasador

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru toomas_hendrik_ilves. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Presedinti  - ( Presedinti - Archiva)

Data Adaugarii: 17 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :