FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 380
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Stan Lee Biografie
Stan Lee Videoclipuri
Stan Lee Filme
Site-uri despre Stan Lee
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Stan Lee
Intreaba despre Stan Lee
Adauga un citat spus de Stan Lee
Vedete nascute pe 28 Decembrie
Celebritati nascute in New York City New York SUA
Actori in zodia Capricorn
 

Stan Lee Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Stan Lee has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Stan Lee

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   scorpion   sagetator   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1973   1972   1976  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Stan Lee

 Q:   Intreaba despre Stan Lee       
Stan Lee Creatorul personajului Spider-Man (Omul-Păianjen), este primul copil al unor emigranţi români de origine evreiască!

S-a născut la 28 decembrie 1922 în Manhattan/New York, chiar în apartamentul părinţilor săi emigraţi din România, pe numele adevărat Stanley Martin Lieber. Tatăl, Jack Lieber, croitor de meserie, lucra ocazional, neavând o clientelă stabilă, iar mama Celia (născută Solomon), era casnică. În timpul crizei economice mondiale de la sfârşitul anilor '20, familia fiind săracă, s-au mutat în Bronx, unde locuiau patru persoane într-o cameră (părinţii, el şi fratele mai mic). Cu toate că era la o vârsta fragedă, câştiga un bănuţ vânzând pe stradă ziarul „New York Herald Tribune", făcând pe uşierul la Teatrul Rivoli de pe Broadway, livr ând sandwich-uri funcţionarilor din Rockefeller Center sau scriind rapoarte pentru presă din partea Centrului Naţional de Tuberculoză.
În 1939 termină liceul.

Un pic de noroc tot a avut în viaţă, deoarece, cu ajutorul unui unchi, R. Solomon, care lucra ca textier la reviste de duzină de benzi desenate (numite popular „pulp fiction", din cauza calităţii slabe a hârtiei pe care erau tipărite) şi a editorului Martin Goodman, căsătorit cu o verişoară de-a lui, începe să lucreze la revista „Captain America Comics". Prima lui semnătură ca textier la o bandă desenată datează din mai 1941. Din această perioadă datează pseudonimul lui, Stan Lee, pe care mai târziu îl va legaliza ca nume. Din 1942 şi până în 1945 este înrolat în US Army, la secţia de propagandă militară, unde scrie, colaborează la filme militare şi ocazional desenează.

În anii '50 scrie povestioare în genurile western, de dragoste, umor şi ştiinţifico-fantastice. Pe la sfârşitul anilor '50, ca răspuns la avântul ce-l luase concurenţa de la DC Comics prin crearea serialelor de benzi desenate Flash şi Justice League of America, primeşte, în sfârşit, o însărcinare demnă de talentul său, şi anume să creeze personaje noi, de succes, pentru editorul Martin Goodman (editura Marvel Comics).

În această încercare, Stan are curajul de a umaniza personajele sale, ieşind din tiparele de succes de până atunci, idealizate, precum Super-man, căruia nimeni şi nimic nu-i putea sta în cale, sau Barman, care era de fapt, în viaţa secretă, un milionar. Tocmai acest fler al lui a fost cheia succesului. Oamenii doreau personaje mai apropiate de viaţa de zi cu zi, de necazurile şi bucuriile cetăţeanului normal. Aşa se nasc personaje precum: Fantastic Four, Incredible Hulk, X-Men (împreună cu desenatorul Kirby), sau Doctor Strange şi Spider-Man (împreună cu desenatorul Steve Ditko).

Spider-Man a apărut pentru prima oara în revista „Amazing Fan-tasy" nr. 15, editura Marvel Comics, în luna august 1962 şi a avut un succes enorm. Urmarea este cunoscută de toată lumea, s-au scris cărţi, benzi desenate, s-au turnat filme cu Omul-Păianjen, cu distribuţii fabuloase.

În anul 1972 îi urmează lui M. Goodman la conducerea editurii Marvel Comics. Este activ şi în plan social, la rugămintea Ministerului American al Educaţiei şi Sănătăţii a luat poziţie împotriva consumului de droguri. În 1981 a creat o companie de filme şi o televiziune în California. Cu avocatul Peter Paul a creat la mijlocul anilor '90 o companie media, Stan Lee Media, cu un succes deosebit. La sfârşitul anului 2000 se dovedeşte însă că Peter Paul a fraudat compania comună, aceasta dând faliment.
Din 2005 are propria companie de film, POW-Purveyors of Won-der Entertainment.
Ceea ce se ştie mai puţin, este faptul că a avut ambiţia să joace în filmele care ecranizau personajele sale din benzile desenate. Astfel a jucat în următoarele filme: The Trial ofthe Incredible Hulk (1989), X-Men (2000), Spider-Man (2002), Daredevil (2003), Spider-Man 2 (2004), Fantastic Four (2005), Spider-Man 3 (2007), Iron Man (2008).

Pentru anul 2008, a fost propus pentru o stea de pe bulevardul celebrităţilor din Hollywood, Walk of Fame.


Pe scurt despre Stan Lee:

Data nasterii: 12/28/1922
Zodia: Capricorn

Filmografia:
  1. Marvel Super Hero Squad (Serial TV) (2009) - Mayor of Super Hero City (2009)
  2. Black Panther (Serial TV) (2009) - General Wallace
  3. Devil's Run (2008) - Storyteller
  4. The Incredible Hulk - Incredibilul Hulk (2008) - Milwaukee Man Drinking From Bottle
  5. The Spectacular Spider-Man (Serial TV) (2008) - Stan
  6. Spider-Man 3 - Omul-Paianjen 3 (2007) - Man in Times Square
  7. The Condor (2007) - Grandfather
  8. Mosaic (2007) - Stanley
  9. Moebius Redux: A Life in Pictures (2007) -
  10. X-Men: The Last Stand (2006) - Waterhose Man
  11. Heroes (Serial TV) (2006) - Bus Driver
  12. Fantastic Four - Cei 4 Fantastici (2005) - Willie Lumpkin
  13. Countdown to Wednesday (2004) -
  14. The Princess Diaries 2: Royal Engagement - Printesa indaratnica 2 - Nunta (2004) - Three Stooges Wedding Guest
  15. Spider-Man 2 - Omul-Paianjen 2 (2004) - Man Dodging Debris
  16. Spider-Man (Serial TV) (2003) - Frank Elson
  17. Hulk - Hulk Uriasul (2003) - Security Guard
  18. Daredevil (2003) - Old Man at Crossing
  19. Parts of the Family (2003) - Proffesor Peter Parker, Film Critic
  20. Spider-Man - Omul-Paianjen (2002) - Man in Fair
  21. X-Men (2000) - Hot Dog Vendor
  22. Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV (2000) - Prologue/Epilogue Narrator
  23. The Seventh Portal (Serial TV) (2000) - Izayus
  24. The Adventures of Cinderella's Daughter (2000) - The Priest
  25. The Incredible Hulk (Serial TV) (1996) - Cliff Walters
  26. The Ambulance - Ambulanta (1990) - Marvel Comics Editor
  27. The Trial of the Incredible Hulk (1989) - Jury Foreman
  28. The Incredible Hulk (Serial TV) (1982) - Narrator
  29. Spider-Man and His Amazing Friends (Serial TV) (1981) - Narrator
  30. An 01, L' (1973) - Récitant/New York's Narrator


 
Stan Lee Filme

No photo available
La mall
No photo available
Hulk Uriasul
No photo available
Ambulanta
No photo available
The Trial of the Incredible Hulk
No photo available
The Adventures of Cinderella's Daughter
No photo available
Spider-Man: The Mythology of the 21st Century
No photo available
Pryde of the X-Men
No photo available
Hulk: The Lowdown
No photo available
The Hulk: An MTV Movie Special
No photo available
Parts of the Family
Thor
Spider-Man 3
Hulk
The Super Hero Squad Show
Stan Lee Filmography
 

Stan Lee Videoclipuri
Stan Lee Cameos [Marvel Movies] (Updated w/ Iron Man + The Incre...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, producator, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 24 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :