FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 383
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Sophie Okonedo Biografie
Sophie Okonedo Videoclipuri
Site-uri despre Sophie Okonedo
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Sophie Okonedo
Intreaba despre Sophie Okonedo
Adauga un citat spus de Sophie Okonedo
Vedete nascute pe 01 Ianuarie
Celebritati nascute in London England Marea Britanie
Vedete in zodia Capricorn
 

Sophie Okonedo Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Sophie Okonedo has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Sophie Okonedo

Tag-uri Populare


actrita   model   cantareata   actor   anglia   california   prezentatoare   new york   televiziune   1980   1978   1972   1981   1976   1979   producator   tv   1983   bucuresti   1971   prezentator   1982   1986   1975   1974   1977   1984   1963   1970   texas   1969   pro tv   florida   1973   2001   1968  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Sophie Okonedo

 Q:   Intreaba despre Sophie Okonedo       
Sophie Okonedo Sophie Okonedo s-a născut la data de 1 ianuarie 1969, în Londra, Anglia. Fiica unui tată nigerian şi a unei mame evreice, Sophie, în esenţă, a crescut fara influenta unei cifre de sex masculin (tatăl ei a părăsit familia când Sophie avea doar 5 ani).

Ea a avut o copilarie dura datorita machiajul multirasial, dar a găsit consolare în lumea spectacolului. După abandonul şcolar la varsta de 16 ani, Sophie s-a inscris dupa câţiva ani într-o clasă pentru scris la Royal Court Theater.

La acel moment Sophie a început să se cufunde în actorie, câştigând în cele din urmă o bursa de studiu la prestigioasa Academie Regală de Artă Dramatică. Acolo, Sophie a descoperit că ea a avut o capacitate înnăscută de a dispărea în caractere ei - o abilitate care ar ser vi în cele din urmă ei extrem de bine.

Ea apare pe scena la Londra într-o serie de piese de teatru, si era în sfârşit gata să înceapă audiţiile pentru filme şi emisiuni de televiziune. Ea a avut primul ei rol în Young Soul Rebels, o drama mistuitoare care gravitează în jurul unei crime urate.

Sophie Okonedo în Ace Ventura

In următorii câţiva ani, Sophie a apărut într-o întreagă serie de filme şi emisiuni de televiziune britanice - inclusiv un efort timpuriu al aclamatului regizor Michael Winterbottom în drama unei scleroze multiple, din 1995 „Du-te acum”. Stimulata de succesul ei la domiciliu, Sophie a început audiţii pentru productiile de la Hollywood.

Deşi a câştigat în anul 1995, rolurile in Ace Ventura: „When Nature Calls” (alaturi de Jim Carrey) şi in 1997, in „Sacalul” (alaturi de Bruce Willis si Black Jack), Sophie a descoperit rapid ca ea nu a fost primit rolurile potrivite pentru provocarile ei artistice.

Ea a petrecut următorii câţiva ani, lucrand non-stop, în primul rând, apare în filme despre majoritatea nord-americanilor nu au auzit de (inclusiv „Mad Cows” din 1999, alaturi de colega Anna Friel).

Primul gust a lui Sophie de renume pe plan mondial a venit în 2002, când a jucat în aclamatul thriller "Dirty Pretty Things” alături de Chiwetel Ejiofor şi Audrey Tautou, şi ea s-a pomenit călătorind în lume, intrucat filmul era incris in turnee consecutive de festivaluri de film (inclusiv Toronto, Veneţia şi Hong Kong).

Sophie Okonedo în hotel Rwanda

Doi ani mai târziu, Sophie a primit rolul cel mai înalt ca profil din cariera sa după ce a fost aruncata ca Don Cheadle în Hotel Rwanda. În urma eforturilor depuse de o singura persoana pentru a salva peste o mie de conaţionali de ai săi de a fi sacrificati, filmul a devenit un hit instantaneu la Toronto Internatioenal Film Festival, unde a câştigat Premiul „People's Choice”.

Performanţa lui Sophie ca soţia lui Cheadle a câştigat unele dintre cele mai bune recenzii din cariera sa, si nimeni nu a fost mai surprins decât ea atunci când nominalizarile la Oscar au fost anunţate câteva luni mai târziu.

Includerea ei în Cea mai Buna Performanta a unei actriţe în categoria rolurilor secundare a fost pe deplin meritata, şi, deşi a pierdut in fata lui Cate Blanchett, Sophie a descoperit repede că o nominalizare la Oscar poate face minuni pentru cariera sa. Dupa ani de lupta pentru auditiilor unor anumite proiecte, Sophie s-a regăsit acum, ca i se cere să încerce pentru unele producţii de profil mai mare.

Şi, deşi primul ei efort in „Hotel Ruanda” - din 2005 alaturi de Charlize Theron - a fost un dezastru critic şi financiar, cariera lui Sophie este, cu siguranţă în căutarea mai multor filme promiţătoare, inclusiv in 2006, „The Martian Child” ( alaturi de John Cusack si Amanda Peet), precum şi mini-seria controversata din Asia Tsunami „The Aftermath” (alături de Toni Collette si Tim Roth).

Ce altceva mai trebuie să ştiţi?

By FW Editor

 

Sophie Okonedo Videoclipuri
Actress Sophie Okonedo talks about new movie Skin on GMTV

irrelevant
0
broken


Tag-uri: anglia, 1969, actrita

[editeaza tag-uri]


Categorie: Vedete  - ( Vedete - Archiva)

Data Adaugarii: 13 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :