FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 193
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Soleil Moon Frye Biografie
Soleil Moon Frye Videoclipuri
Site-uri despre Soleil Moon Frye
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Soleil Moon Frye
Intreaba despre Soleil Moon Frye
Adauga un citat spus de Soleil Moon Frye
 

Soleil Moon Frye Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Soleil Moon Frye has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Soleil Moon Frye

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Soleil Moon Frye

 Q:   Intreaba despre Soleil Moon Frye       
Soleil Moon Frye Soleil Moon Frye (prenumele ei inseamna "soare" in limba franceza) s-a născut la 6 august 1976, în Glendora, California. Ea are o familie de actori, şi Soleil crescut uitandu-se la tatăl ei, Virgil, şi la fratele ei vitreg, Meeno Peluce, la televizor. Până la vârsta de 5 ani, Soleil era determinata să duca mai departe ocupatia familiei.

Biografie:

Tatăl ei a înfiinţat o agenţie de recrutare, "Herb Tannen and Associates", care a găsit imediat munca comerciala pentru Soleil. În 1982, ea a jucat intr-o bucata din filmul pentru televiziune "Missing Children: A Mother's Story". O serie de proiecte similare au urmat in 1984, Soleil Moon Frye a fost bine primita în industria de televiziune.

A fost in acest an cand Soleil Moon Frye a castigat probabil,rolul person ajului cel mai de durată, cea a lui Punky Brewster în serialul cu acelaşi nume. Filmul despre asocierea puţin probabila dintre un orfan şi un om batran si morocănos, a fost imediat placuta de către publicul american, si "Punky Brewster" a devenit hit instantaneu. La varsta de 8 ani, Soleil Moon Frye au a ajuns la statutul de superstar brusc, şi în curând se pomeni cunoscandu-l pe preşedintele Ronald Reagan şi fiind intervievata pe 20/20.

Deşi placerea publicului pentru "Punky Brewster" s-a dovedit a fi memorabila, a fost de scurtă durata. Spectacolul a intrat în sindicalizare în 1986, şi apoi a dispărut din eter în întregime doi ani mai târziu.

Soleil Moon Frye s-a întors la şcoala cu normă întreagă de indată ce "Punky Brewster" a fost scos din televiziune, disparand de pe scena Hollywoodului în întregime. La vârsta de 16 ani, ea a reapărut pentru moment în centrul atenţiei, dup ace a trecut printr-o operaţie extrem de mediatizata de reducere a sânilor pentru a trata problemele cronice de spate, dar a trecut în curând înapoi în obscuritate.

După ce si-a încheiat educaţia in liceul din California, Soleil s-a mutat la New York pentru a participa la Şcoala pentru Cercetare Sociala, unde a studiat psihologia socială, literatură şi teatru. De-a lungul anilor de colegiu, Soleil Moon Frye a continuat să joace, şi s-a extins pentru a include in interesele ei scrisul şi regia. Debutul regizoral, filmul "Lunch Time Special" (aka. Wild Horses), a fost co-scris cu fratele ei vitreg Meeno. Filmul a fost practic neobservat, o caracteristică care părea să afecteze majoritatea proiectelor lui Soleil Moon Frye, fiind implicata la mijlocul anilor nouăzeci.

Filme ca "Pumpkinhead II: Blood Wings" (1994) şi filmul de televiziune "Piranha" (1996) a devenit demn de remarcat doar ca dovadă a capacităţii lui Soleil de a face faţă adversităţii. Rolul cu care a fost cel mai aproape de succesul din box-office în această perioadă, a fost cel alaturi de Jeff Daniels şi Michael Richards (Kramer "Seinfeld"), în "Trial and Error" (1997), o comedie care a primit recenzii mediocre.

Deşi CV-ul lui Soleil Moon Frye în anii '90 era presărat cu proiecte fara succes, găsirea unui loc de muncă nu a devenit niciodata o problemă pentru ea. Acest lucru poate fi atribuit în parte statutusului icon al culturii pop pe care "Punky Brewster" l-a câştigat aici, dar ar trebui, de asemenea, remarcat faptul că, în ciuda contextelor lor, performantele activitatii personale ale lui Soleil Moon Frye au fost întotdeauna bine primite. Pentru producţii ca "he Housekeeper" si "Orestes, I Murdered My Mother" s-au primit critici excelente. Până la sfârşitul anilor 90, i-au fost oferite roluri mai favorabile, inclusiv o aparitie ca actor oaspete in sitcomul salbatic popular, "Friends".

În luna mai a anului 2000, Soleil Moon Frye a luat o pauza de la actorie pentru a se ocupa de alte interese de afaceri. "Febra" Dot-com-ului era peste tot in Los Angeles, şi Soleil Moon Frye a fost consumată de către aceasta. Ea se ocupa de site-ul WebStation.com, planificat ca o reţea de prezentari de moda, concerte, evenimente şi sporturi extreme. Din păcate, planul a fost un eşec: nici Soleil Moon Frye, nici partenerul ei, un fost comerciant de titluri de valoare, nu aveau experienţă în industria web, iar societatea a intrat în faliment în luna august a aceluiaşi an.

În toamna anului 2000, Soleil Moon Frye si-a facut revenirea pe micile ecrane cu programul de pe BM, "Sabrina, the Teenage Witch". Ea a fost aleasa in rolul personajului Roxie King, colegul de camera cinic al Sabrinei, un rol care i-a atras o mare parte din publicitate si un grup nou de fani.

După ce a iesit cu Mark Wahlberg, Edward Furlong si Brian Austin Green (din Beverly Hills, 90210), Soleil Moon Frye s-a căsătorit cu producătorul Jason Goldberg în 1998. Dar asta nu înseamnă că ea s-a stabilit în întregime; Soleil Moon Frye a continuat să caute noi oportunităţi de actorie si regie, precum şi de afaceri ocazionale, cum ar fi linia ei proprie de moda, "Petite Moon".

Având în vedere trecerea în noul mileniu, Soleil Moon Frye a fost mai mult axata pe familie decât pe actorie. Ea a apărut în câteva ecranizari mici, inclusiv "Alex in Wonder" (2001), "Sonny Boy" (2004) şi "The Proud Family Movie" (2005). Cu toate acestea, Soleil Moon Frye a fost ocupata făcându-si propria familie mândra. În august 2005, ea şi soţul ei au dat nastere primului lor copil, Poet Sienna Rose Goldberg. Apoi, în martie 2008, Soleil Moon Frye a dat nastere celei de-a doua fiice, Jagger Joseph Blue Goldberg.

 

Soleil Moon Frye Videoclipuri
Soleil Moon Frye - through the years

irrelevant
0
broken


Tag-uri: 1976, actrita, california, tv

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru soleil_moon_frye. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :