FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,446
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Sofia Vicoveanca Biografie
Sofia Vicoveanca Videoclipuri
Sofia Vicoveanca Filme
Site-uri despre Sofia Vicoveanca
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Sofia Vicoveanca
Intreaba despre Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca Citate
Vedete nascute pe 23 Septembrie
Celebritati nascute in Toporauti Romania
Muzicieni in zodia Balanta
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie Roman
 

Sofia Vicoveanca Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Sofia Vicoveanca has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Sofia Vicoveanca

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Sofia Vicoveanca

 Q:   Intreaba despre Sofia Vicoveanca       
Sofia Vicoveanca Sofia Vicoveanca (Sofia Micu fiind numele ei adevarat) este una dintre cele mai iubite cantarete de muzica populara din Romania.

Cariera:

Sofia Vicoveanca s-a nascut pe 23 septembrie 1941, in localitatea Toporauti. Sofia a copilarit impreuna cu cei 3 frati ai ei in frumoasa zona Bucovina. Parintii ei, Gheorghe si Veronica, au fost negustori. Dupa ce tatal sau a fost luat prizonier de catre rusi, dupa anexarea Bucovinei de Nord de catre Uniunea Sovietica, Sofia impreuna cu restul familiei au plecat in comuna Vicovu de Jos. Aici, Sofia si-a petrecut restul copilariei. Datorita greutatilor materiale Sofia a invatat sa coasa, sa teasa covoare, sa impleteasca, sa croiasca, samd.

Sofia a absolvit Scoala Populara de Arta din Suceava. In anul 1959 s-a angajat ca solista de muzica p opulara la Ansamblul de Cantece si Dansuri "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Primul disc al Sofiei a aparut in 1965. Incepand cu anul 1998 a devenit solista de muzica populara la Ansamblul "Rapsozii Botosanilor".

Numele de scena, “Vicoveanca”, i l-a ales directorul ansamblului artistic, dupa numele satului de unde provenea. De-a lungul timpului Sofia a scos 10 discuri personale si 6 in colaborare. Repertoriul Sofiei Vicoveanca este format din doine de dragoste si dor, cantece de leagan, de nunta sau cumetrie, balade, colinde, cantece de voie buna. Sofia a sustinut numeroase concerte atat in tara, cat si in strainatate, in tari precum: Israel, Portugalia, SUA, Franta, Danemarca, Germania, samd. Dintre cantecele sale renumite amintim: “Asta-i joc din Bucovina”, “Lume, lume trecatoare”, “Am avut un pui pe lume”, “M-am sfadit rau cu badita”, “Bucovina mandra floare”, “Saraca vecina mea”, si multe altele.

Sofia a jucat si in cateva filme romanesti, demonstrandu-ne si talentul sau actoricesc. Ea a mai publicat si 2 volume de versuri: „ Dureri ascunse” si „Cu inima-n palme”. Talentul Sofiei Vicoveanca a fost rasplatit cu premii precum: "Meritul Cultural" (1973), Medalia "Tudor Vladimirescu" (1975), Medalia "Meritul Cultural" (1976), Crucea Nationala "Serviciul Credincios" (2002), Ordinul National "Meritul Cultural" in grad de Mare Ofiter (2004), etc.

Sofia a fost casatorita cu ziaristul sucevean Victor Micu, care a decedat in anul 2001. Acestia au impreuna un baiat.

De ce ne place Sofia Vicoveanca?

Sofia ne place deoarece este o femeie puternica, frumoasa, inteligenta si foarte talentata.

De ce este Sofia Vicoveanca celebra?

Ceea ce a facut-o celebra pe Sofia este vocea de aur pe care o are, dar si personalitatea placuta pe care ne-a lasat s-o descoperim.

Sofia Vicoveanca Liste
Na?teri în 1941
Interpre?i de muzic? popular? româneasc?
Cet??eni de onoare ai Bucure?tiului


 
Sofia Vicoveanca Filme

No photo available
Casa din vis
No photo available
Ochi de urs
Sofia Vicoveanca Filmography
 

Sofia Vicoveanca Videoclipuri
Sofia Vicoveanca-Colaj

irrelevant
6
broken


Tag-uri: cantareata, muzica populara

[editeaza tag-uri]


Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 11 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :