FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 446
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Shelby Lynne Biografie
Shelby Lynne Videoclipuri
Site-uri despre Shelby Lynne
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Shelby Lynne
Intreaba despre Shelby Lynne
Adauga un citat spus de Shelby Lynne
Vedete nascute pe 22 Octombrie
Celebritati nascute in Quantico Virginia SUA
Muzicieni in zodia Balanta
 

Shelby Lynne Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Shelby Lynne has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Shelby Lynne

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Shelby Lynne

 Q:   Intreaba despre Shelby Lynne       
Shelby Lynne Nascuta in Quantico, Virginia, pe 22 Octombrie 1968, si crescuta in Frankville, Alabama, Shelby Lynne Moorer ar fi fost fortata într-o poziţie de independenţă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 17 ani, Shelby şi sora ei au asistat la uciderea mamei lor de catre mâinile tatălui lor alcoolic, care apoi s-a sinucis.

Biografie:

Ramase să se descurce singure , Shelby şi sora ei mai mica au parasit Alabama pentru Nashville, Tennessee. Cel care le însoţea , era soţul lui Shelby, iubitul din liceu cu care ea s-a căsătorit după moartea părinţilor ei (de care a divorţat la scurt timp după aceea).

Shelby şi sora ei au fost crescute într-o gospodărie iubitoare de muzică de la ţară. Tatal lor a fost un cântăreţ local şi mama lor le-a invatat pe cele două fete vocalize şi armonii, iar inainte de moartea ei, au planificat formarea un trio, cântând împreună cu fiicele ei. În ciuda intorsaturii tragice a evenimentelor, Shelby a rămas legata de aspiraţiile muzicale vechi, prin urmare, alegand Nashville ca o destinaţie.

Shelby s-a intretinut pe ea şi pe sora ei prin intermediul unor reprezentaţii in cluburi şi concursuri de cantat, încă gasind timp pentru a inregistra o serie de casete demo. Casetele realizate le-au dus în cele din urmă spre Nashville Network, şi i-au dat lui Shelby un post în cadrul programului "Nashville Now". Această performanţă televizata s-a dovedit a fi lunga pauza a lui Shelby, şi va urma un duet cu starul de muzica country George Jones, la fel si ofertele de contract de la patru mari case de discuri.

În 1988, Shelby a semnat un contract cu Epic Records, iar albumul de debut "Sunrise" a fost lansat un an mai târziu. Două mai multe albume care au urmat rapid: "Tough All Over" în 1990 şi albumul "Soft Talk" din 1991. Muzica lui Shelby a fost bine primita decatre critic, iar în 1991 Country Music Association Horizon Award i-a acordat premiul pentru "cel mai bun talent în creştere al anului". Totuşi, difuzarile periodice la radio şi expunerea majoră au continuat să le elimine.

În plus, limitele noii industrii de muzica country începusera să o chinuie pe Shelby. Scena muzicii din Nashville a fost una extrem de comerciala, şi Shelby, cantand sub dictatura producătorilor şi compozitorilor, a inceput sa se simta mai mult de un pachet comercial decât un artist independent.

În 1993, sperând să se rupă de scena din Nashville, Shelby a parasit casa de discuri "Epic" pentru casa de discuri independentă "Morgan Creek". Primul proiect cu "Morgan Creek" a fost albumul "Temptation", experimentand cu western jazz si swing. S-a dovedit a fi cel mai mare succes comercial al lui Shelby până în prezent, vânzand 200.000 de exemplare. La scurt timp dupa lansarea albumului "Temptation", casa de discuri Morgan Creek a intrat în faliment, şi Shelby s-a mutat la urmatoarea caa de discuri, "Magnatone".

Experimentarea ei creatoare a continuat cu albumul al cincilea, "Restless", care a fost bine primit atât critic, cat şi comercial. Videoclipul pentru primul single al albumului, "Slow Me Down", a fost ales de Country Music Television ca "videoclipul independent al anului".

În 2000, după ce s-a mutat in Palm Springs, California, Shelby a început să lucreze la al saselea album al ei. Inregistrare a fost lansata sub o noua casa de discuri, "Island Records", şi a reflectat un sound nou, datorită în mare parte, participarii producatorului Bill Bottrell. Bottrell era bine cunoscut pentru munca sa din albumuk lui Sheryl Crow, "Tuesday Night Music Club", şi Shelby s-a hotarat să colaboreze cu el. În ciuda ezitarilor sale iniţiale, insistenţa lui Shelby l-a cucerit în cele din urmă pe Bottrell, iar produsul final a fost albumul "I Am Shelby Lynne".

"I am Shelby Lynne" a împrumutat de la rock, jazz, şi R & B, şi a recompensat-o pe Shelby cu o audienţă largă, precum şi cu un Grammy pentru "Best New Artist" - chiar dacă cariera ei avea doisprezece ani.

Dupa ce in cele din urmă a câştigat o bine-meritata recunoaştere, Shelby a inceput sa lucreze la albumul ei, "Love, Shelby". Produs de Glen Ballard (omul din spatele albumui lui Alanis Morrisette, "Jagged Little Pill"), lansarea a fost chiar mai diversa dupa aceea, şi cu acelasi succes comercial ca predecesorul. Având în vedere creativitatea şi determinarea ei, nu putem fi siguri ce să se aştepte in continuare de la Shelby Lynne, dar putem fi siguri ca vom vedea ceva în curând.

 

Shelby Lynne Videoclipuri
Shelby Lynne - Anyone Who Had A Heart

irrelevant
0
broken


Tag-uri: 1968, alabama, cantareata, country

[editeaza tag-uri]


Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 13 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :