FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 841
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Serban Ionescu Biografie
Serban Ionescu Videoclipuri
Serban Ionescu Relatii
Site-uri despre Serban Ionescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Serban Ionescu
Intreaba despre Serban Ionescu
Serban Ionescu Citate
Vedete nascute pe 23 Septembrie
Celebritati nascute in Corabia Jud. Olt Romania
Actori in zodia Balanta
 

Serban Ionescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Serban Ionescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Serban Ionescu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Serban Ionescu

 Q:   Intreaba despre Serban Ionescu       
Serban Ionescu Serban Ionescu s-a nascut pe 23 Septembrie la Corabia. Si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal, unde lucra tatal sau care era pilot de vanatoare. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta.

La teatru a reusit sa intre de abia dupa a patra incercare. A terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie la clasa regretatului Amza Pelea, iar dupa terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani unde a interpretat numeroase roluri memorabile pe scena.

Rampa de lansare pentru Serban a constituit-o Teatrul din Petrosani. Primul rol pe care l-a avut in Bucuresti a fost la Teatrul Mic in piesa “Niste tarani” de Dinu Sararu, in scenariul si regia Catalinei Buzoianu. A jucat apoi la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, iar din 20 01 poate fi admirat in TNB.

In anul 1980 regizorul Mircea Muresan i-a incredintat rolul vietii sale, Ion, in ecranizarea romanului “Rascoala”, in filmul care i-a adus notorietatea “Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”. A jucat in multe filme de la “Horea” in 1984, pana la “Sobolanii rosii” in 1991, filme in care ii sunt apreciate talentul, seriozitatea si modul aparte de interpretare. Zilnic merge cate 15 km pe jos, in fiecare dimineata face timp de 20 de minute flotari si alte exercitii.

Ca si alti colossi ai filmului si teatrului romanesc, Serban Ionescu a ales partituri in filme de televiziune, care desi aparent sunt private ca filme comerciale, telenovele, rolurile acceptate de el sunt pline de substanta si de o interpretate remarcabila, ca Emilian din “Om sarac, om bogat” din 2006, “Anticamera” in 2008 sau “Fiicele marinarului” in 2008 in care a realizat o admirabila creatie actoriceasca.

Pe scurt despre Serban Ionescu:

Nume: Serban Ionescu
Data nasterii: 23 Septembrie 1950
Zodie: Balanta
Locul nasterii: Corabia, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Gri
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Divortat
Copii: Un baiat, Carol
Ocupatie: Actor
Studii: Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa regretatului Amza Pelea


De ce este faimos Serban Ionescu?

Serban Ionescu este unul dintre cei mai buni si mai apreciati actori de la noi, a jucat in filme in care ii sunt apreciate talentul si seriozitatea dar si modul aparte de interpretare. A reusit sa cucereasca publicul prin numerioase roluri memorabile pe care le-a interpretat pe scena. A interpretat remarcabil si rolurile pe care le-a avut in filme de televiziune.

De ce ne place Serban Ionescu?

Serban Ionescu a cucerit publicul prin talentul sau cu care interpreteaza rolurile de exceptie pe care le-a avut pana acum, fiind unul dintre cei mai indragiti actori de teatru si de film de la noi din tara.

 

Serban Ionescu Videoclipuri
Serban Ionescu & Amza Pellea Sub acelasi acoperis

irrelevant
4
broken
 
Serban Ionescu Relatii
[editeaza relatii]
Magda Catone
Magda Catone and Serban Ionescu


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 07 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :