FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,275
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Rudolf Nureyev Biografie
Rudolf Nureyev Videoclipuri
Rudolf Nureyev Poze
Rudolf Nureyev Filme
Site-uri despre Rudolf Nureyev
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Rudolf Nureyev
Intreaba despre Rudolf Nureyev
Rudolf Nureyev Citate
Vedete nascute pe 17 Martie
Vedete decedate pe6 Ianuarie
Actori in zodia Pesti
 

Rudolf Nureyev Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Rudolf Nureyev has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Rudolf Nureyev

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Rudolf Nureyev

 Q:   Intreaba despre Rudolf Nureyev       
Rudolf Nureyev Dansatorul Rudolf Nureyev s-a născut la 17 martie 1938, intr-un tren trans-siberian, in timp ce mama sa mergea sa-si viziteze soţul, soldat in Armata Roşie.

Părinţii erau tătari musulmani si Rudolf Nureyev a copilărit in Bashkortostan, la Ufa. In 1955 s-a înscris la Şcoala de Coregrafie din Leningrad si a absolvit in 1958, după care a dansat la Teatrul Kirov, cel mai mare teatru de balet din U.R.S.S. A debutat cu Pas de troi din baletul Lacul Lebedelor.

A participat in 1961 la turneul Teatrului Kirov de la Paris si a cucerit publicul francez de la Palais Garnier cu spectacolul La Bayadère. A refuzat sa se întoarcă in Uniunea Sovietica si la terminarea turneului a cerut azil politic in Franţa. L-a cunoscut apoi pe Erick Bruhn, dansator in Baletul Regal danez si a pleca t împreuna cu el la Copenhaga, sa studieze stilul de dans Bournonville. In 1962 avea primul spectacol cu Baletul Regal, Giselle, la Covent Garden.

Nureyev a devenit artist invitat la Covent Garden si a continuat aceasta colaborare pana in 1977. In 1963 avea loc premiera spectacolului Marguerite and Armand, in coregrafia lui Frederick Ashton, cu Margot Fonteyn si Rudolf Nureyev, dansa La Bayadère pentru the Royal Ballet. A participat la turnee internationale in Europa, Australia si Statele Unite, a încercat toate stilurile de dans cunoscute la acea data, a dansat toate marile baleturi din secolul al XIX-lea: Spargatorul de nuci, Frumoasa adormita, Lacul lebedelor, Don Quijote, etc., a realizat coregrafii pentru Tancredi de Rossini sau Manfred.

Pasionat de cinematografie inca de pe vremea copilariei, a jucat in cateva filme: Valentino (1977), regizat de Ken Russell, Exposed (1982), regia James Toback, in care juca alături de Nastassia Kinsky, comedia muzicala The King And I (1989), a apărut in serialul The Muppet Show, dansând alături de Miss Piggy. In 1977 a înregistrat The Soldier's Tale / Povestea soldatului de Stravinsky, in regia lui Guenadi Zalkovitch.

A fost inspirat in cariera sa de 3 dintre cei mai mari dirijori ai secolului trecut: Karl Böhm, Herbert von Karajan si Leunard Bernstein. Remarcandu-i talentul, l-au incurajat sa studieze la Scoala de muzica Julliard din Paris. A fost îndrumat de Wilhelm Hübner, profesor la Academia de Muzică din Viena si a dirijat concerte cu aceeaşi pasiune cu care dansa.

In 1981 devenea director de balet la Opera din Paris, funcţie pe care o va deţine până in 1989. A adus un suflu nou in baletul parizian si a invitat coregrafi si profesori moderni, a organizat turnee.

In 1989 a primit aprobarea autoritarilor ruse sa se întoarcă in ţara natală. Abia atunci si-a revăzut familia, după emigrarea din 1961 si a dansat La Sylphide pe scena Teatrului Kirov din Leningrad. In anul următor a dansat in comedia muzicală The King and I in Statele Unite, in 1992 dansa pentru ultima data La Bayadère, pe scena Palatului Garnier.

A fost diagnosticat cu HIV si a murit la 06 ianuarie 1993, in Paris.

Pe scurt despre Rudolf Nureyev:

Nume complet: Rudolf Khametovich Nureyev
Nume de scena: Rudolf Nureyev
Ocupatia: dansator, dirijor, actor
Data nasterii: 17 martie 1938
Zodia: Pesti
Locul nasterii: lângă Irkutsk, Siberia, URSS
Parinti: Feride si Hamit Nureyev
Starea civila: necasatorit
Data si locul decesului: 06 ianuarie 1993, Paris, Franţa

De ce este faimos Rudolf Nureyev?

A fost unul dintre cei mai mari dansatori si coregrafi ai secolului XX, director al Operei din Paris, aplaudat pe scenele din Statele Unite, Europa si Australia.

De ce ne place Rudolf Nureyev?

A jucat in câteva filme, a dansat cu Miss Piggy in spectacolul de televiziune cu păpuşi The Muppet Show.

 
Rudolf Nureyev Filme

No photo available
The Special London Bridge Special
No photo available
Valentino
No photo available
I Am a Dancer
No photo available
Fred Astaire: Change Partners and Dance
No photo available
Nijinsky: Unfinished Project
Thatx27s Dancing
Rudolf Nureyev Filmography
 

Rudolf Nureyev Videoclipuri
Nureyev & Fonteyn Romeo&Juliet

irrelevant
2
broken


Tag-uri: dansator, dirijor, actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :