FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,516
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Razvan Vasilescu Biografie
Razvan Vasilescu Videoclipuri
Razvan Vasilescu Filme
Site-uri despre Razvan Vasilescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Razvan Vasilescu
Intreaba despre Razvan Vasilescu
Adauga un citat spus de Razvan Vasilescu
Vedete nascute pe 14 August
Celebritati nascute in Ploiesti Prahova Romania
Actori in zodia Leu
Vedete care au studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Razvan Vasilescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Razvan Vasilescu has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Razvan Vasilescu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   scorpion   sagetator   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1973   1972   1976  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Razvan Vasilescu

 Q:   Intreaba despre Razvan Vasilescu       
Razvan Vasilescu Actorul Răzvan Vasilescu s-a născut la 14 august 1954, in Ploieşti.

Cariera:

A absolvit liceul in oraşul natal si la a doua încercare a devenit in 1969 student la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucureşti. I-a avut profesori pe Leupoldina Balanuta si Alexa Visarion.

A jucat pe scenele teatrelor Giulesti, Nottara, si in cele din urma la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra. Printre spectacolele in care a aparut se numara: Casatoria de Gogol, Sfârşit de partidă, de Samuel Beckett, Scaunele de Eugen Ionescu, Henric al IV-lea de Luigi Pirandello, Colonelul Pasăre de Hristo Boicev, Leunce şi Lena de Georg Büchner, In rolul victimei de Vladimir si Oleg Presniakov, Libertinul de Eric-Emmanuel Schmitt, etc.

A regizat si a jucat in spectacolul PROFU' de Jean-Pierre Dopagne, la Teatrul Joint, a colaborat cu Teatrul Metropolis.

A debutat in cinematografie cu filmul Un om în Loden (1979), urmat de zeci de alte pelicule, in 1992 castiga premiul UCIN pentru interpretarea din filmul Balanta, regizat de Lucian Pintilie, in 20087 a obtinut la ediţia a II-a a galei Gopo premiul Cel mai bun actor pentru rolul lui Doiaru, seful gării din filmul California Dreamin' (nesfârşit) de Cristian Nemescu.

Pe scurt despre Răzvan Vasilescu:

Nume: Răzvan Vasilescu
Ocupaţia: actor
Data nasterii: 14 august 1954
Zodia: Leu
Locul nasterii: Ploieşti, judeţul Prahova, România
Tatal: Constantin Vasilescu-profesor
Frati: 1- Sorin Vasilescu
Nationalitate: Româna
Religia: ortodoxa
Studii: Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie

De ce este faimos Răzvan Vasilescu?

A jucat pe marile scene de teatru bucureştene, la Teatrul Giulesti (Odeon), La Bulandra si Nottara, in filme româneşti si străine.

De ce ne place Răzvan Vasilescu?

Joaca rolul lui Gigi Paparu in filmul Bibliotheque Pascal, nominalizat in 2011 la premiile Oscar.

Filmografie:

Undeva la Palilula (2011)
Portretul luptătorului la tinerețe (2010) - Maior Alimănescu
Luna verde (2010)
Serge Gainsbourg, vie héroïque (2010) - Joseph Gainsbourg
Undeva la Palilula (2010)
Bibliothèque Pascal (2010) - Gigi Paparu
Carol I (2009) - Ionel I.C. Brătianu
Cendres et sang / Cenușă și sânge (2009)
Weekend cu mama (2009) - Edwards
SOKO Donau (2009) - serial TV - Andrej Kolakow
Fire & Ice: The Dragon Chronicles (2008)- film TV - Paxian Ru
Călătoria lui Gruber (2008) - Stăvărache
Cu un pas înainte (2007-08) - film TV - Radu Tomozei
California Dreamin' (nesfârșit) (2007) - Doiaru, șeful gării
Ticăloșii (2007) - Comandantul Gărzii Financiare „Generalul” Dorobanțu
Offset (2006) - Nicu Iorga
Doctor Schileru (2005)
Femeia visurilor (2005) - Nene
Păcatele Evei (2005-06) - Serial TV
Băieți buni (2005)- serial TV - Procurorul Cornel Caragea
Second Hand (2005) - Dl. Nicolau
Hacker (2004) - Enache
Lotus (2004) - Polițist
Magnatul (2004) - Nick Monoti
Sex Traffic (2004) - film TV - Colonelul Matteo Giusto
Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003) - Florian (Flo) Tufaru
Marfa și banii (2001) - Marcel Ivanov
Patul lui Procust (2001) - sergent
Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) - Aron
Terminus paradis (1998) - Capitanul. Burci
Trenul vietii (1998) - Colonelul țigan
Nekro (1997)
Ochii care nu se văd (1996) - Radu
Prea târziu (1996) - Dumitri Costa
Stare de fapt (1996)
Craii de Curtea Veche (1995) - Gorica Pirgu
Un été inoubliable / O vară de neuitat (1994)
Trahir (1993) - Cristea
Balanța (1992) - Mitică
Vacanța cea mare (1988)
Punct și de la capăt (1987)
Ochii care nu se văd (1986) - Radu
Piciul (1985)
Amadeus (1984) - film TV - W. A. Mozart
Faleze de nisip (1983)
Hangita (1983)- film TV - servitorul Marchizului
Scopul și mijloacele (1983)
Așteptând un tren (1982)
De ce trag clopotele, Mitică? (1981)
Ștefan Luchian (1981)
Mireasa din tren (1980) - Anton
Blauvogel (1979)
Un om în Loden (1979)

 
Razvan Vasilescu Filme

No photo available
Trenul vietii
No photo available
The Kid
No photo available
Un été inoubliable
No photo available
Blauvogel
No photo available
Amadeus
No photo available
Balanta
No photo available
Terminus Paradis
No photo available
Femeia visurilor
No photo available
Sex Traffic
No photo available
Patul lui Procust
No photo available
Printul noptii
No photo available
Trahir
No photo available
Niki et Flo
No photo available
Prea târziu
No photo available
De ce trag clopotele, Mitica?
Razvan Vasilescu Filmography
 

Razvan Vasilescu Videoclipuri
Razvan Vasilescu @ Balanţa ( 1992 )

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 02 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :