FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 7,079
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Famous


In aceasta pagina

Puiu Calinescu Biografie
Puiu Calinescu Videoclipuri
Puiu Calinescu Filme
Site-uri despre Puiu Calinescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Puiu Calinescu
Intreaba despre Puiu Calinescu
Puiu Calinescu Citate
Vedete nascute pe 21 Iunie
Vedete decedate pe16 Mai
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Actori in zodia Gemeni
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Puiu Calinescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Puiu Calinescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Puiu Calinescu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Puiu Calinescu

 Q:   Intreaba despre Puiu Calinescu       
Puiu Calinescu Actorul de teatru si film Puiu Călinescu s-a născut la 21 iunie 1920, in Bucuresti. Era fiul unui actor si la doar 6 ani a ramas orfan de mama. L-au crescut familiile mătuşilor din partea mamei sale si a absolvit 8 clase.

Cariera:

A jucat in scenete comice si a făcut numere de pantomima in pauzele dintre doua filme la cinematografele bucureştene, a lipit afişe si in 1948 era cooptat in trupa Teatrului de comedie Constantin Tanase.

La inceputul celui de-al doilea razboi mondial a dezertat, dupa ce se prezentase pentru înrolare la un regiment din Târgovişte. A sărit gardul când a aflat ca trebuia sa se tunda si după razboi a aflat ca fusese condamnat la moarte pentru dezertare.

Pe scena Teatrului Constantin Tanase a jucat in specta cole comice si isi scria singur partiturile. Printre spectacolele sustinute de el se numara: Sonatul lunii, Trăsnitul meu drag... , Un băiat de zahăr... ars , Frumosul din pădurea... zăpăcită, Idolul femeilor, Eu vă fac să rîdeţi!, E nemaipomenit!, Omul care aduce rîsul, Bărbatul fatal, Superman, O seară la Boem. A jucat si in scenete sau spectacole de revista ca: Azilul MacFerlan , Fără mănuşi, Şi Ilie face sport, Cer cuvîntul!, Un băiat iubeşte o fată, Ca la Revistă, Nicuţă... la Tănase, Femei... Femei... Femei... Restaurant de lux, Uimitoarele aventuri ale lui Spirache, Magazin de Stat, Bimbirică, Nu servim în stare de ebrietate!, În gară, Inspecţie, Ora de gimnastică, Bujor al 12-lea, etc.

Pentru spectacolul Pagini alese din Revista de altădată a fost si asistent de regie. A scris scenariul piesei Din cauza ta, geloaso.

A debutat in cinematografie in 1954, cu filmul Ilie in luna de miere, urmat de zeci de alte filme ca: Sofer de mare viteza (1955), Directorul nostru (1955), O poveste obisnuita... o poveste ca in basme (1959), O zi pierduta (1960), Celebrul 702 (1961), S-a furat o bomba (1961), Sub cupola albastra (1962), Vacanta la mare (1962), Un suras in plina vara (1963), De-as fi... Harap-Alb (1965), Corigenta domnului profesor (1966), Faust XX (1966), Impuscaturi pe portativ (1967), Balul de simbata seara (1967), B.D. intra in actiune (1970), B.D. la munte si la mare (1971), B.D. in alerta (1971), Informatii gara (1971), Fratii Jderi (1974), Serenada pentru etajul XII (1976), Expresul de Buftea (1978), Nea Marin miliardar (1978), La un restaurant de lux (1994).

Puiu Călinescu a fost casatorit timp de mai mult de 40 de ani cu o funcţionara si a avut doua fiice, cu o diferenţa de 11 ani intre ele, cea mare a decedat.

A murit la 16 mai 1997, in vârsta de 77 de ani.

Pe scurt despre Puiu Călinescu:

Nume: Puiu Călinescu
Ocupatia: actor
Data nasterii: 21 iunie 1920
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Bucureşti, România
Nationalitate: Româna
Religia: ortodoxa
Starea civila: căsătorit
Copii: 2 fiice- Silvia si Carmen
Data si locul decesului: 16 mai 1997, BucureÅŸti
Studii: 8 clase

De ce este faimos Puiu Călinescu?

Este unul dintre marii actori de comedie din România, a jucat pe scena Teatrului Constantin Tanase, a interpretat roluri memorabile in filme indragite ca cele din seria BD, Nea Marin miliardar.

De ce ne place Puiu Călinescu?

Desi nu avea studii de actorie, umorul sau inegalabil a cucerit publicul timp de 50 de ani. In viata particulara era la fel de comic, a fost un familist convins.

 
Puiu Calinescu Filme

No photo available
Poveste ca-n basme, O
No photo available
Vacanta la mare
No photo available
Nea Marin miliardar
No photo available
Fratii Jderi
No photo available
De-as fi Harap Alb
No photo available
S-a furat o bomba
No photo available
Serenada pentru etajul XII
No photo available
Directorul nostru
No photo available
Faust XX
No photo available
Un surîs în plina vara
No photo available
Impuscaturi pe portativ
No photo available
B.D. la munte si la mare
No photo available
B.D. în alerta
No photo available
Corigenta domnului profesor
No photo available
Expresul de Buftea
Puiu Calinescu Filmography
 

Puiu Calinescu Videoclipuri
Puiu Calinescu Farse la Telefon 1994

irrelevant
18
broken


Tag-uri: actor, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 21 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :