FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 286
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Pier Paolo Pasolini Biografie
Pier Paolo Pasolini Videoclipuri
Pier Paolo Pasolini Filme
Site-uri despre Pier Paolo Pasolini
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Pier Paolo Pasolini
Intreaba despre Pier Paolo Pasolini
Adauga un citat spus de Pier Paolo Pasolini
Vedete nascute pe 05 Martie
Vedete decedate pe2 Noiembrie
Celebritati nascute in Bologna Emilia-Romagna Italia
Actori in zodia Pesti
 

Pier Paolo Pasolini Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Pier Paolo Pasolini has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Pier Paolo Pasolini

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Pier Paolo Pasolini

 Q:   Intreaba despre Pier Paolo Pasolini       
Pier Paolo Pasolini Pier Paolo Pasolini, scriitor, actor, regizor si scenarist, s-a nascut la 05 martie 1922, in Bologna, Emilia-Romagna, Italia. Era fiul unui locotenent al armatei italiene si al unei profesoare, avea un frate mai mic.

Tatal sau a fost arestat pentru jocuri de noroc si a fost crescut de mama sa in Fruili, o regiune din NE Italiei. Din copilarie a scris versuri, la 9 ani scria in dialectul retoroman fruili. A revenit la Bologna in 1937 si a studiat istoria artei şi literaturii la Universitatea din Bologna.

A debutat editorial in 1942, cu volumul de poezii numit Poesie a Casarsa. In cel de-al doilea razboi mondial a fost ucis fratele sau, Guidalberto Pasolini, de partizanii comunişti. A fost din 1943 pâna in 1949, profesor, a fost suspectat de relatii cu un elev. In 1949 se inscria in Partidului Comunist Italian si era exclus in 1949 pentru homosexualitate.

S-a mutat la Roma impreuna cu mama sa in 1949 si a inceput sa scrie versuri si romane despre viata mahalalelor italiene. In 1955 publica romanul Ragazzi Di Vita, in 1959 aparea Una Vita Violenta. Pentru Ragazzi Di Vita a fost acuzat de obscenitate si cartea a fost interzisa, a fost arestat. In 1957 a publicat Le Ceneri Di Gramsci, destinata dezbaterii ideologice, a fost o perioada actor.

In 1957 a colaborat cu regizorul Federico Fellini la realizarea filmului Le Notti Di Cabiria. A debutat ca regizor in 1961, cu filmul Accattone!, ecranizarea romanului sau Una Vita Violenta, in care aborda tema prostitutiei, continua aceasta tema in filmul Mamma Roma (1962). In 1962 a fost acuzat de blasfemie pentru ecranizarea schitei satirice RoGoPaG, regizata de Rosselini. In 1964 a rescris si regizat Evangheliile dupa Matei in Il Vangelo Secondo Matteo şi a primit premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Venetia. A regizat apoi Il Padre Selvaggio (1965), Comizi D'amore (1965), Uccelani et Uccelini (1966), Oedip Rex (1967).

In 1968 regiza Teorema si aducea in cinematografie realismul dur, sexul, violenta şi sadismul. Devenea cunoscut in comunitatile gay. In 1969 regiza filmul Porcile, se pronunta impotriva avorturilor.

A scris scenariile filmelor Il Decamerone (1971), The Cantebury Tales (1973), Il Fiore Delle Mille E Una Notte (1973), ultimul film realizat dupa scenariul sau, Salò O Le 120 Giornate Di Sodoma (1975), a fost interzis pentru continutul sadic.
Pier Paolo Pasolini a calatorit in jurul lumii, a fost in India, Sudan, Kenya, Ghana, Guineea, Nigeria, Iordania şi Palestina.

A publicat articole in Corriere della sera, in 1971 a aparut volumul de versuri Trasumanar e Organizzar, in 1972 aparea colectia de articole de presa cu numele Empirismo Eretico (1972), postum s-a publicat Lettere Luterana (1976). Ultimul sau roman, Petrolio, a fost publicat abia in 1992.

In 1975 incepuse sa investigheze relatiile Mafiei italiene cu prostitutia si banuia ca va fi ucis. A fost gasit mort in Ostia, la 02 noiembrie 1975.

Pe scurt despre Pier Paolo Pasolini:

Nume: Pier Paolo Pasolini
Ocupatia: scriitor, actor, regizor, scenarist
Data nasterii: 05 martie 1922
Zodia: Pesti
Locul naşterii: Bologna, Emilia-Romagna, Italia
Parinti: Carlo Alberto si Susanna Colussi
Frate: Guidalberto Pasolini
Nationalitate: italiana
Religia: ateu
Orientarea sexuala: homosexual
Stare civila: necasatorit
Data si locul decesului: 02 noiembrie 1975, Ostia, Italia

De ce este faimos Pier Paolo Pasolini?

Este unul dintre marii scriitori italieni ai secolului XX, filmele regizate si scrise de el au adus pe marele ecran realismul dur, sexul, violenta şi sadismul.

De ce ne place Pier Paolo Pasolini?

A scris scenariul filmului religios Il Vangelo Secondo Matteo, pe care l-a si regizat si care i-a adus premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Venetia.

Pier Paolo Pasolini Liste
Despre Biografii Italieni
Regizori italieni
Na?teri în 1922
Decese în 1975
Arti?ti asasina?i


 
Pier Paolo Pasolini Filme

No photo available
Racconti di Canterbury, I
No photo available
Decameron, Il
No photo available
Gobbo, Il
No photo available
Requiescant
No photo available
Oedip rege
Pier Paolo Pasolini Filmography
 

Pier Paolo Pasolini Videoclipuri
Pier Paolo Pasolini's Salo

irrelevant
1
broken


Tag-uri: actor, regizor, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 17 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :