FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,580
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ovidiu Lipan Tandarica Biografie
Ovidiu Lipan Tandarica Videoclipuri
Ovidiu Lipan Tandarica Relatii
Site-uri despre Ovidiu Lipan Tandarica
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ovidiu Lipan Tandarica
Intreaba despre Ovidiu Lipan Tandarica
Ovidiu Lipan Tandarica Citate
Vedete nascute pe 31 Ianuarie
Muzicieni in zodia Varsator
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Ovidiu Lipan Tandarica Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ovidiu Lipan Tandarica has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Ovidiu Lipan Tandarica

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ovidiu Lipan Tandarica

 Q:   Intreaba despre Ovidiu Lipan Tandarica       
Ovidiu Lipan Tandarica Ovidiu Lipan Tandarica s-a nascut pe 31 ianuarie 1953 in Iasi, Romania si este unul dintre cei mai faimosi bateristi romani ai tuturor timpurilor.

Cariera:

Ovidiu Lipan Tandarica a urmat cursurile liceului Negruzzi, iar in acelasi timp studia si la Scoala de Muzica. Debutul sau in muzica l-a avut la varsta de 9 ani, cand facea parte din grupul Crystal, iar apoi a urmat colaborarea cu Dragons. In 1969 a participat la Festivalul de muzica pop-rock, unde a luat locul 1, impreuna cu trupa Rosu & Negru.

La 14 ani a fost remarcat ca un instrumentist de exceptie, in 1970 a inceput sa colaboreze cu nume de marca precum Richard Oshanitski, Werthaimer, Marius Teicu, Radu Golgish si Orchestra Radiofuziunii Romane.

S-a alaturat trupei Phoenix in 1974, iar primul album impreuna cu no ua sa trupa s-a numit “Cantafabule”. Incepand cu 1978 si-a continuat activitatea muzicala colaborand cu artisti internationali, si a editat albumul “From the East – Mad House”. Impreuna cu cei de la Phoenix a editat albumul “Transilvania” iar in formula Rated X a lansat albumele “Rock Bolded” si “Forbidden for the Youth”. In aceeasi perioada a avut concerte in toata lumea.

Dupa 1989 si-a reluat activitatea muzicala in Romania impreuna cu trupa Phoenix. In 1992 si 1994 a participat la erbul de Aur cu albumele grupului Lipan Connection “Waiting for you” si “Excalibur”. Este considerat cel mai bun baterist roman al tuturor timpurilor.

In anul 2000 a lansat proiectul de anvergura “Visul tobosarului” la care au contribuit o serie de artisti din medii muzicale destul de diferite. Ultimul sau album se numeste “Iskander” si a fost lansat in 2007.

Pe scurt despre Ovidiu Lipan Tandarica:

Nume: Ovidiu Lipan Tandarica
Data nasterii: 31 ianuarie 1953
Zodie: Varsator
Locul nasterii: Iasi, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Gri
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Necasatorit
Copii: Nu are
Ocupatie: Compozitor, baterist
Studii: Scoala de muzica

De ce este faimos Ovidiu Lipan Tandarica?

Ovidiu Lipan Tandarica este unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani, care a reusit de-a lungul anilor sa isi faca o cariera atat in tara cat si in strainatate, colaborand cu numeroase nume cunoscute de peste hotare. Este considerat cel mai mare baterist roman al tuturor timpurilor, care a uimit de fiecare data cu talentul sau, muzica sa fiind foarte cautata.

De ce ne place Oviciu Lipan Tandarica?

Ovidiu Lipan Tandarica este un apreciat artist roman, care a reusit in lunga sa cariera sa se faca foarte iubit de publicul din intreaga lume, avand numerosi fani atat in tara cat si in strainatate. Datorita talentului sau a reusit sa se faca foarte apreciat si de artistii straini, cu care a colaborat in cariera sa. A reusit de fiecare data sa ridice publicul in picioare prin prestatiile sale.

 

Ovidiu Lipan Tandarica Videoclipuri
Ovidiu Lipan Tandarica - Natalis

irrelevant
2
broken
 
Ovidiu Lipan Tandarica Relatii
[editeaza relatii]
Corina Chiriac
Corina Chiriac and Ovidiu Lipan Tandarica


Tag-uri: iasi, baterist, muzician, muzica, cantaret

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru ovidiu_lipan_tandarica. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 13 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :