FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 4,607
Voturi: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
2
Noted


In aceasta pagina

Nelu Ploesteanu Biografie
Nelu Ploesteanu Videoclipuri
Site-uri despre Nelu Ploesteanu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Nelu Ploesteanu
Intreaba despre Nelu Ploesteanu
Adauga un citat spus de Nelu Ploesteanu
Vedete nascute pe 16 Decembrie
 

Nelu Ploesteanu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Nelu Ploesteanu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Nelu Ploesteanu

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1984   1986   1985   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Nelu Ploesteanu

 Q:   Intreaba despre Nelu Ploesteanu       
Nelu Ploesteanu Cariera:

Nelu Ploesteanu pe numele sau Ion Dumitrache s-a nascut la data de 16 decembrie 1950 in localitatea prahoveana Ciorani, fiind unul dintre cei mai seama maestri ai muzicii lautaresti si de petrecere. Parintii sai au fost lautari din tata in fiu.
La varsta de doar sase ani, Nelu Ploesteanu canta la acordeon ca mai apoi sa invete sa cante si la pian.

In anul 1970, dupa efectuarea stagiului militar s-a mutat in Bucuresti unde a cantat timp de sase luni la acordeon la Teatrul de Revista „Ion Vasilescu”, avandu-l ca dirijor pe Ion Albesteanu.

Nelu Ploesteanu intreprinde in anul 1978 primul sau turneu in afara tarii, in Franta, dupa care strabate aproape intreaga Europa, dar in Germania a fost locul unde a cantat si a revenit de cele mai multe ori.

In activita tea sa artistica, le-a cantat printre altii lui Nicu Ceausescu, Ion Iliescu si lui Traian Basescu. In perioada 1990-1998, a fost vedeta restaurantului „Sarpele rosu” din Bucuresti, unde i-a cunoscut si a avut o stransa colaborare cu regretatii actori Gheorghe Dinica si Stefan Iordache.

A scos peste 30 de albume cu muzica lautareasca si de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat in patrimoniul national de gen.

De mai multe ori a dorit sa ramana in strainatate dar tot de atatea ori a revenit in tara deoarece a dorit sa readuca in actualitate muzica veche, romaneasca.
Printre melodiile sale ce sunt cunoscute de ascultatorii din tara dar si de peste hotare se numara „Da mama cu biciu in mine”, „Marioara viata amara”, „Ionica Ionica”, „Pe vale ma duc, pe deal ma intorc”, „Bucurestiul meu iubit”, „Veni vremea vresniciei”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Trec tiganii”, „Jelem”, „Tigane ai imbatranit” sau „Zarzarica, zarzarea”.

De asemenea, maestrul Ploesteanu a colaborat foarte bine si cu Carmen Serban, iar in anul 2010 au lansat impreuna melodia „Viata la capitala”.

Pe scurt despre Nelu Ploesteanu:

Nume: Ploesteanu
Prenume: Nelu
Alte Nume: Ion Dumitrache
Data Nasterii: 16 decembrie 1950
Locul Nasterii: Ciorani, Prahova, Romania
Nationalitate: Romana
Ocupatie: Cantaret

De ce este Nelu Ploesteanu faimos?

Nelu Ploesteanu este unul dintre cei mai de seama maestri ai muzicii lautaresti si de petreceri, iar melodiile semnate de el precum „Marie si Marioara”, „Mai intoarce Doamne roata”, „Ce aveti cu mine dusmani” au devenit cunoscute de ascultatorii de toate varstele.

De ce ne place de Nelu Ploesteanu?

Ne place de Nelu Ploesteanu deoarece melodiile interpretate de el sunt ascultate cu mult drag, nu numai de cei varstnici dar si de cei tineri, insufletind petrecerile.

 

Nelu Ploesteanu Videoclipuri
NELU PLOIESTEANU vs GIGI DUMBRAVA

irrelevant
0
broken


Tag-uri: cantaret

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru nelu_ploesteanu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :