FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,459
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Mikhail Lermontov Biografie
Mikhail Lermontov Videoclipuri
Site-uri despre Mikhail Lermontov
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Mikhail Lermontov
Intreaba despre Mikhail Lermontov
Mikhail Lermontov Citate
Vedete nascute pe 15 Octombrie
Vedete decedate pe27 Iulie
Scenaristi in zodia Balanta
Celebritati de etnie rusa
 

Mikhail Lermontov Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Mikhail Lermontov has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Mikhail Lermontov

Tag-uri Populare


scenarist   budapest   actor   miscellaneous crew   director   taur   varsator   rac   berbec   leu   capricorn   sagetator   fecioara   gemeni   balanta   moscow   scorpion   pesti   soundtrack   producer   vienna   sofia   1905   1904   st petersburg   1900   prague   1909   1932   1892   1907   1924   1913   1888   1922   scriitor  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Mikhail Lermontov

 Q:   Intreaba despre Mikhail Lermontov       
Mikhail Lermontov Scriitorul rus Mikhail Lermontov s-a născut la 15 octombrie 1814, in Moscova. Era fiul unui ofiţer scoţian înrolat in armata rusa si al unei aristocrate. Mama sa a murit in 1817.

A copilărit în localitatea Tarkhany si a fost crescut de bunica maternă. A fost dus apoi o perioada in Muntii Caucaz, pentru a-si întări sănătatea. A absolvit gimnaziul academic si in 1830 s-a înscris la Universitatea din Moscova. A renuntat la studii dupa moartea tatalui sau si a urmat cursurile unei scoli militare din Sankt Petersburg.

A iubit-o toata viata pe Barbara Alexandrovna Lopukhin, care i-a fost colega de colegiu. Familiile s-au opus casatoriei si poetul i-a dedicat poezii despre dragoste si gelozie, căci femeia s-a casatorit cu un bărbat mult mai in và ¢rsta, i-a pictat portretul.

In 1836 a scris piesa de teatru Mascarada, considerata cea mai buna opera dramatica a sa. In 1837, la moartea intr-un duel a poetului Puskin pe care il admira, a scris poezia Moartea poetului, in care critica nobilimea si a fost exilat de ţarul Nicolae I in Caucaz, la un regiment de dragoni. In aceasta perioada a pictat peisaje montane, a scris un poem despre ţarul Ivan Vasiliyevich, câteva povestiri care vor fi reunite mai târziu sub titlul Un erou al timpului nostru.

S-a întors la Sankt Petersburg in urma intervenţiei bunicii sale si, din cauza unui duel cu fiul unui ambasador, a fost din nou exilat, de data aceasta intr-un regiment activ de infanterie de la Marea Neagră. S-a remarcat intr-o batalie de pe râul Valerik, a pictat din nou si a scris poemul numit chiar Valerik. A pretins apoi ca era bolnav si a mers la o staţiune balneara de langa Moscova, Pyatigorsk, reuşind astfel sa reintre în viaţa socială a oraşului. A avut un conflict cu un maior, veche cunoştinţa a familiei sale, care l-a provocat la duel si a fost ucis la 27 iulie 1841, in Pyatigorsk, la 27 de ani. A fost înmormântat la Kavkaz. Bunica lui i-a readus cenuşa in satul copilăriei lui, Tarkhany, in 1842.

Ultima poezie scrisa este Prinţesa din Tide, singurul volum de versuri publicat in timpul vieţii a fost Poeme (1840). Poemul Demon de exemplu, a văzut lumina tiparului abia in 1917, cea mai cunoscuta opera este Un erou al timpului nostru, scrisa in 1839 si revizuita in 1841, apreciata pentru personajul Pechorin si descrierile naturii din Caucaz. A constituit sursa de inspiratie a lui Albert Camus pentru romanul filozofic The Fall. In 1992 era lansat filmul francez Un cœur en hiver, regizat de Claude Sautet, care ecraniza o povestire din volumul Un erou al timpului nostru.


Pe scurt despre Mikhail Lermontov:

Nume complet: Mikhail Yuryevich Lermontov
Ocupatia: scriitor, pictor
Data nasterii: 15 octombrie 1814
Zodia: Balanţa
Locul nasterii: Moscova, Rusia
Părinţi: Iuri Lermontov si Mariya Arsenyeva
Nationalitate: rusa
Data si locul decesului: 27 iulie 1841, Pyatigorsk, Rusia
Stare civila: necăsătorit

De ce este faimos Mikhail Lermontov?

Este considerat unul dintre scriitorii romantici importanţi din literatura rusa, a scris versuri, teatru, nuvele.

De ce ne place Mikhail Lermontov?

A iubit-o toata viata pe Barbara Alexandrovna Lopukhin, careia i-a dedicat versuri, i-a pictat portretul.

 

Mikhail Lermontov Videoclipuri
Mikhail Lermontov

irrelevant
0
broken


Tag-uri: scriitor, pictor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scenaristi  - ( Scenaristi - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :