FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 117
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Martin Scorsese Biografie
Martin Scorsese Videoclipuri
Martin Scorsese Stiri
Site-uri despre Martin Scorsese
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Martin Scorsese
Intreaba despre Martin Scorsese
Adauga un citat spus de Martin Scorsese
Vedete nascute pe 17 Noiembrie
Celebritati nascute in Queens New York SUA
Actori in zodia Scorpion
 

Martin Scorsese Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Martin Scorsese has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Martin Scorsese

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Martin Scorsese

 Q:   Intreaba despre Martin Scorsese       
Martin Scorsese Martin Marcantonio Luciano Scorsese s-a născut la data de 17 noiembrie 1942. Este regizor, scriitor, producător şi istoric de filme de naţionalitate americană, ce a câştigat un premiu al Academiei de Film. Marty, după cum îi spun prietenii, este fondatorul al World Cinema Foundation şi cel ce a primit un premiu AFI ca Life Achievement Award pentru contribuţiile sale aduse în domeniul cinematografiei, câştigând şi alte premii, de la Globul de Aur şi premii BAFTA până la Directors Guild of america. Scorsese este preşedintele Fundaţiei de Film, o organizaţie non-profit dedicată arhivării filmelor şi îngrijirea acestora.

Scorsese este considerat de cunoscători unul dintre cei mai semnificativi şi puternici regizori de film ai erei sale, creând filme precum Taxi Driver, Raging Bull şi Goodfellas; în toate, colaborând cu actorul Robert de Niro. A primit o diplomă în regizarea filmelor de la Şcoala de Arte a oraşului New York în anul 1969.

Martin Scorsese s-a născut în New York. Tatăl său, Luciano Charles Scorsese (1913 - 1993) şi mama sa Catherine Scorsese (1912 - 1997) au muncit din greu pentru a-şi creşte copilul. Când era tânăr, tatăl său îl ducea deseori la cinematografe unde putea să vizioneze filme. la acest stadiu în viaţa lui a început să realizeze şi să îşi dezvolte pasiunea pe care o avea pentru cinematografie. La acea vârstă era atras în mod special de filmele neo-realiste. A recunoscut că este influenţat de acestea într-un documentar despre neorealismul italian şi a comentat pe modul în care această influenţă îşi pune amprenta asupra lui. Dorinţa sa iniţială de a deveni preot a fost depăşită de dorinţa de a crea filme.

Scorsese este căsătorit din anul 1999 cu Helen Morris. Aceasta este a cincea sa soţie. Au împreuna o fată, Francesca, care a apărut în filmele The Departed şi The Aviator.
Mai are o fiică, Catherine, din prima căsnicie cu Laraine Brennan, şi o altă fiică, Domenica Cameron - Scorsese, actriţă şi ea, din a doua căsnicie cu Julia Cameron. Scorsese a fost căsătorit şi cu Isabella Rosselini între anii 1979 şi 1983, când au divorţat. S-a însurat în 1985 cu Barbara De Fina, însă şi această căsnicie s-a încheiat într-un divorţ.
Casa sa se află în New York.

La data de 11 septembrie 2007, comitetul prestigiosului Centru Onorific din Kennedy care laudă excelenţele şi influenţele culturale din carierele oamenilor l-au numit pe Scorsese unul dintre oamenii de onoare care să fie prezenţi la sediu în data de 1 decembrie.

La ceremonia din Franţa, în Paris la data de 5 ianuarie 2005, martin Scorsese a primit French Legion of Honor ca recunoaştere pentru contribuţiile sale la cinematografie.
În 2007, Scorsese a câştigat un premiu al Academiei de Film pentru Best Director, în filmul The Departed, film ce a câştigat şi un premiu pentru Best Picture.
Dintre filmele regizate de Scorsese amintim: Taxi Driver, Casino, Godfellas, The Age of Innocence, etc.
sursa imaginii : martin-scorsese.com
Martin Scorsese News
Martin Scorsese este dator fiscului american (March 23, 2011)


Martin Scorsese Liste
Despre Biografii Americani
Na?teri în 1942
Americani în via??
Produc?tori de film americani
Regizori americani
Scriitori americani
Hollywood Walk of Fame


 

Martin Scorsese Videoclipuri
Martin Scorsese's Favorite Films - Part 1 of 3

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor, regizor, 1942, producator

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 13 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :