FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 4,176
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Mariana Ionescu Biografie
Mariana Ionescu Videoclipuri
Site-uri despre Mariana Ionescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Mariana Ionescu
Intreaba despre Mariana Ionescu
Adauga un citat spus de Mariana Ionescu
Vedete nascute pe 06 Mai
 

Mariana Ionescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Mariana Ionescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Mariana Ionescu

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Mariana Ionescu

 Q:   Intreaba despre Mariana Ionescu       
Mariana Ionescu Cariera

Mariana Ionescu Capitanescu s-a nascut la data de 6 mai 1969 in localitatea Danciulesti, Judetul Gorj, fiind o indragita interpreta de muzica populara, o reprezentanta de seama a folclorului oltenesc.

Inca din copilarie, Mariana a indragit cantecul popular iar activitatea profesionala a inceput-o la varsta de 19 ani cand s-a angajat la ansamblul „Valceana” din Ramnicu Valcea. Pentru Mariana, modelul demn de urmat l-a reprezentat Maria Ciobanu, „Ciocarlia” muzicii romanesti. Daca nu ar fi indragit-o pe marea solista, nu s-ar fi apucat de cantat, dupa cum recunoaste chiar ea.

La varsta de 22 de ani, in anul 1991, cantareata obtine cele mai importante premii din cariera muzicala, premii ce i-au adus consacrarea artistica, urmand apoi o serie d e inregistrari la radio si in televiziune. Premiile pe care Mariana Ionescu Capitanescu le-a obtinut sunt: premiul I la festivalul national „Maria Tanase” de la Craiova si Marele Premiu la concursul „Topul tinerilor interpreti” organizat de Radiodifuziunea Romana.

In prezent, cantareata de muzica populara este angajata la Ansamblul Profesionist „Maria Tanase” din Craiova, alaturi de mari nume ale cantecului popular precum Marius Magureanu, Marcu Nicolici, Lavinia Birsoghe, Liliana Popa, Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrica Mitu Stoian si Filuta Bogdan.

Cantecele interpretate de Mariana Ionescu Capitanescu sunt inregistrate pe albume precum „Inima plina de dor” (1993), „Dragoste de cand te-astept” (1995), „Ma arde dorul de tara” (1997), „Mai tii minte, sora mea” (1997), „Om cu nevasta frumoasa” (1998), „Incepui dragostea noua” (2000), „Am cantat de cand ma stiu” (2001), „Tot ma-ntreaba inima” (2003), „Lume, bine v-am gasit” (2005), „Viata, draga viata” (2006) si „Jos la hanul din Banie” (2009).

Pe scurt despre Mariana Ionescu:

Nume: Ionescu Capitanescu
Prenume: Mariana
Data Nasterii: 6 mai 1969
Locul Nasterii: Danciulesti, Gorj, Romania
Sot: Dan Capitanescu
Copii: Anthony si Tara Maria
Nationalitate: Romana
Ocupatie: Cantareata muzica populara

De ce este Mariana Ionescu Capitanescu faimoasa?

Mariana Ionescu Capitanescu este o indragita cantareata de muzica populara, o reprezentanta a folclorului oltenesc.

De ce ne place de Mariana Ionescu Capitanescu?

Ne place de Mariana Ionescu Capitanescu deoarece este un artist care impune nu numai cu talentul cu care s-a nascut, unic, dar si prin vointa de a da acestui talent masura cu care ii este datoare.

 

Mariana Ionescu Videoclipuri
Mariana Ionescu Capitanescu - Lasa vecina oftatu (Official video)

irrelevant
4
broken


Tag-uri: cantareata, muzica populara

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru mariana_ionescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :