FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 439
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ma Ying-Jeou Biografie
Ma Ying-Jeou Videoclipuri
Site-uri despre Ma Ying-Jeou
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ma Ying-Jeou
Intreaba despre Ma Ying-Jeou
Adauga un citat spus de Ma Ying-Jeou
Vedete nascute pe 13 Iulie
Celebritati nascute in Hong Kong China
Presedinti in zodia Rac
Celebritati de religie Romano-catolica
Celebritati de etnie Taiwaneza
 

Ma Ying-Jeou Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ma Ying-Jeou has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Ma Ying-Jeou

Tag-uri Populare


presedinte   politician   ministru   prim-ministru   democrat   politica   rege   monarh   economist   republican   sua   senator   deputat   diplomat   pd   ambasador   partid   doctor in drept   emir   kuweit   presedinta   doctor in economie   avocat   doctor de stiinte politice   luxemburg   doctor in biologie   istoric   doctor in stiinte politice   principe   sultan   jurist   profesor universitar   duce   1930   oltenita  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ma Ying-Jeou

 Q:   Intreaba despre Ma Ying-Jeou       
Ma Ying-Jeou Ma Ying-Jeou, preşedintele Republicii China- cunoscuta sub numele Taiwan, s-a nascut la 13 iulie 1950, in Hong Kong, aflat atunci sub ocupatie britanica. Are 4 surori.

Cariera:

A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Nationala din Taiwan in 1972, apoi a facut studii de master la New York University Law School si a devenit doctor in stiinte juridice la Harvard Law School, in 1981.

A fost avocat la New York şi consultant juridic la o bancă din Massachusetts. In 1981, dupa obtinerea doctoratului, s-a întors în Taiwan. A lucrat ca director adjunct al biroului prezidenţial al lui Chiang Ching-kuo, indeplinind si rolul de translator in limba engleza.

S-a inscris in Kuomintang (Partidul Naţionalist Chinez), a fost secretar general adjunct al acestui partid in perioada 1984-1988 si in 1988 a devenit membru al guvernului din Taiwan. In 1993 era numit ministru al Justitiei. A indeplinit aceasta functie pana in 1996, remarcandu-se pentru efortul de a combate coruptia in tara sa. A predat apoi dreptul la Universitatea din Taiwan.

In 1998 a fost ales primar al capitalei Taipei, fiind reales in 2002, castigand pentru imaginea sa de politician onest si necorupt. A fost acuzat insa de delapidare in februarie 2007, in decembrie fiind declarat nevinovat de Curtea Districtuală din Taipei si achitat de Inalta Curte a Taiwanului.

In perioada 2005-2007 a fost presedinte al Partidului Naţionalist Chinez. A demisionat in 2007, cand a fost pus sub acuzare de catre procurorii din Taiwan pentru delapidare.A revenit la conducerea partidului in anul 2009.

A participat la alegerile prezidentiale din 2008 ca reprezentant al Kuomintang si in 2008 a fost ales presedinte al Republicii China. A realizat o crestere economica rapida a insulei Taiwan, a sustinut intarirea legaturilor cu Republica Populara Chineza, a stimulat investiţiilor şi a relaţiilor comerciale cu China. A luat măsuri pentru atenuarea tensiunilor militare din Strâmtoarea Taiwan, care face legatura cu China continentala. In prezent, economia Taiwanului se situează pe locul 25 la nivel mondial.

A incurajat relatiile economice, comerciale, de cooperare în domeniul cercetării, ştiinţei, tehnologiei educaţiei, tehnologiei, culturii şi mediului ale Taiwanului cu Uniunea Europeană. Taiwanul este acum al patrulea partener comercial al UE în Asia, UE fiind un important investitor străin în Taiwan.

Ma Ying-Jeou este casatorit si are doua fiice.

Pe scurt despre Ma Ying-Jeou:

Nume: Ma Ying-Jeou
Ocupatia: politician
Profesia: avocat
Partid politic: Kuomintang (Partidul Naţionalist Chinez)
Functii: Presedintele Republicii China, Primar Taipei, Ministru al Justitiei
Data nasterii: 13 iulie 1950
Locul nasterii: Hong Kong, Republica China (Taiwan)
Zodia: Rac
Religie: romano-catolică
Nationalitate: taiwaneza
Stare civila: casatorit
Sotia: Christine Chow
Copii: 2 fiice- Lesley si Kelly
Studii: Universitatea Nationala din Taiwan, New York University Law School, Harvard Law School

De ce este faimos Ma Ying-Jeou?

Ma Ying-Jeou este presedintele Republicii China (Taiwan) din anul 2008. A fost primar al capitalei Taipei, ministru al Justitiei.

De ce ne place Ma Ying-Jeou?

In noiembrie 2010, Taiwanul condus de Ma Ying-Jeou a eliminat obligativitatea detinerii vizelor pentru cetatenii romani care se deplaseaza in aceasta tara.

 

Ma Ying-Jeou Videoclipuri
Ma Ying-jeou,President of the Republic of China (Taiwan) | Journ...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: presedinte, politician, ministru

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru ma_ying-jeou. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Presedinti  - ( Presedinti - Archiva)

Data Adaugarii: 17 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :