FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,392
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Luis Mariano Biografie
Luis Mariano Videoclipuri
Luis Mariano Filme
Site-uri despre Luis Mariano
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Luis Mariano
Intreaba despre Luis Mariano
Adauga un citat spus de Luis Mariano
Vedete nascute pe 13 August
Vedete decedate pe14 Iulie
Celebritati nascute in Irun Guipuzcoa Spania
Actori in zodia Leu
Celebritati de etnie Spaniola
Vedete cu ochii Caprui
 

Luis Mariano Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Luis Mariano has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Luis Mariano

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Luis Mariano

 Q:   Intreaba despre Luis Mariano       
Luis Mariano Tenorul Luis Mariano s-a născut la 13 august 1914, in Irun, Spania. Numele sau complet este Mariano Eusebio González y García.

Cariera:

In 1936, la izbucnirea războiului civil spaniol, familia s-a stabilit in Franţa, la Bordeaux. Luis Mariano a absolvit acolo Şcoala de Arte Plastice, apoi Conservatorul.

In 1938 cânta in filmul francez Ramuntcho, regizat de Rene Barberis, a debutat in 1943, pe scena Palatului Chaillot, cu rolul lui Ernesto din Don Pascual, apoi a cântat in spectacole pentru radio. Prima opereta in care a cântat este La belle de Cadix, prezentată la Teatrul Cazinoului din Montparnasse. A cunoscut imediat un succes remarcabil si Parisul era dominat de vocea lui in anii 1950-1960. A cântat in spectacole de operetă ca Andalousie (1947), Le chanteu r de Mexico (1951), Chevalier du ciel (1955), in 1949 si 1952 participa la turnee in Statele Unite si in America de Sud, in 1957 a cântat la sala Olympia din Paris însoţind Circul Pinder.

In 1943 interpreta un mic rol in filmul Le chant de l'exilé, cânta in L'Escalier sans fin, in 1949 era Gino Fabretti din 1947 Histoire de chanter. A fost constant distribuit in filme de succes ca Fandango (1949), regizat de Emil E. Reinert, Andalousie (1951), El sueño de Andalucía (1952), Rendezvous in Grenada (1952), Violetas imperiales (1952), La belle de Cadix (1953), Aventuras del barbero de Sevilla (1958)- coproducţie Spania-Franta, Napoléon (1955), Le chanteur de Mexico (1956), westernul muzical Sérénade au Texas (1958).

In 1962 a jucat in primul film de televiziune, En passant par Paris (1962), apoi in serialul L'Europe en chantant (1962). Ultimul film in care a apărut este comedia Les pieds dans le plâtre, regizata de Jacques Fabbri si Pierre Lary.

A cucerit in continuare sălile de teatru cu operete ca La cancion d'el amor mio si Prince de Madrid (1967), in Spania, la Madrid (1958), Le Secret de Marco Polo (1959). Ultima operetă in care a cântat este Caravelle d'or, in 1969. In 1966 a efectuat un turneu in România.

A înregistrat numeroase discuri in limbile franceză, spaniolă si italiană. Printre melodiile canătate de el se numără Lisa, je t'aime , Violettes Impériales, Mexico, Chanson pour une rose, La Vie Continue. In 1996, vocea lui Luis Mariano a apărut in filmul belgian Le huitième jour, cu melodia Maman, tu es la plus belle du monde.

A murit la 14 Iulie 1970, in Paris.

Pe scurt despre Luis Mariano:

Nume real: Mariano Eusebio González y García
Nume de scena: Luis Mariano
Ocupatia: cantaret de opereta
Data nasterii: 13 august 1914
Zodia: Leu
Locul nasterii: Irun, Spania
Naţionalitate: franceza
Origine: spaniola
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: caprui
Data si locul decesului: 14 Iulie 1970, Paris, Franţa

De ce este faimos Luis Mariano?

Este un renumit tenor francez originar din Spania care a cucerit scenele, radioul, marele ecran, apoi televiziunea cu vocea sa, este cunoscut pentru ariile de operetă dar si pentru melodii de muzică usoară sau folclor.

De ce ne place Luis Mariano?

A concertat la Bucureşti in 1966, melodiile sale au fost fredonate de generaţii de iubitori ai muzicii franceze sau spaniole.

 
Luis Mariano Filme

No photo available
Fandango
No photo available
Candide ou l'optimisme au XXe siècle
No photo available
Je n'aime que toi
No photo available
Pas de week-end pour notre amour
No photo available
Histoire de chanter
No photo available
Chanteur de Mexico, Le
No photo available
Banda de los tres crisantemos, La
No photo available
Sérénade au Texas
No photo available
Escalier sans fin, L'
No photo available
Rendez-vous à Grenade
No photo available
Gran parada
NapolxE9on
Luis Mariano Filmography
 

Luis Mariano Videoclipuri
Luis Mariano - Violetas Imperiales

irrelevant
8
broken


Tag-uri: actor, cantaret, opereta

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 15 June '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :