FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 654
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Johnny Raducanu Biografie
Johnny Raducanu Videoclipuri
Site-uri despre Johnny Raducanu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Johnny Raducanu
Intreaba despre Johnny Raducanu
Johnny Raducanu Citate
 

Johnny Raducanu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Johnny Raducanu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Johnny Raducanu

Tag-uri Populare


cantareata   muzica   cantaret   pop   rock   actrita   new york   actor   compozitor   soul   trupa   country   cariera   bucuresti   compozitoare   jazz   1970   1981   anglia   1980   dance   romania   california   mtv   model   1988   1979   dj   los angeles   1968   producator   1986   1985   1984   album   1983  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Johnny Raducanu

 Q:   Intreaba despre Johnny Raducanu       
Johnny Raducanu Johnny Raducanu, pe numele sau real Raducanu Cretu, s-a nascut la data de 1 decembrie 1931 la Braila si a decedat la data de 19 septembrie 2011 in Bucuresti.

Cariera:

A fost un pianist, contrabasist, compozitor, aranjor si conducator de formatie.
Johnny Raducanu s-a nascut intr-o familie de etnie roma cu traditii muzicale de peste trei sute de ani, de pe timpul lautarului Petre Cretu Solcanu. Inca de la varsta de 19 ani s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas. Studiile muzical si le-a facut la Iasi si Cluj, dupa care a urmat Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti in perioada 1953-1956.

"Monstrul sacru" al muzicii de jazz din Romania a lasat in urma sa o cariera impresionanta, intinsa pe mai bine de cinci decenii, presarata cu creatii muzicale si concerte de neuitat.

In timpul carierei sale a cantat cu nume importante ale muzicii si a lansat numeroase albume precum "Jazz trio" (1966), "Jazz in my country" (1967), "Confesiuni" (1979), "Confesiuni II" (1982), "Confesiuni III" (1986), "Jazz Made in Romania" (1987), "To His Friends" (1996), "Jazz Behind the Carpathians" (1999), "Jazz antifanariot" (2002), "Jazz Made in Romania- Live in San Francisco" (2002), "Chamber Jazz Music" (20080 sau "Inside Stories- Jazz Poems" (2009).

De-a lungul timpului, a colaborat cu trompetistul Art Farmer, trombonistul Slide Hampton sau pianistii Friedrich Gulda si Guido Manussardi. In 1987, ca recunoastere a talentului sau nemasurat, a devenit membru de onoare al Academiei Louis Armstrong din New Orleans, SUA.

Pe langa activitatile sale din domeniul muzical, Johnny Raducanu s-a remarcat si pe scena teatrului. Astfel, a sustinut, impreuna cu Ion Caramitru, spectacolul de teatru poetic "Dialoguri si fantezii in jazz" pe scena Teatrului National Bucuresti, dar si pe scene internationale, cum ar fi Teatrul Moliere-Maison de la Poesie din Paris.

Pe scurt despre Johnny Raducanu:

Nume: Cretu
Prenume: Raducanu
Nume scena: Johnny Raducanu
Data Nasterii: 1 decembrie 1931
Locul Nasterii: Braila
Sotie: Geta Costin
Nationalitate: Roman
Studii: Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti
Ocupatie: Compozitor

De ce este Johnny Raducanu faimos?

Johnny Raducanu a devenit faimos datorita muzicii sale, a talentului deosebit si a dragostei pentru muzica de jazz. Numele sau se identifica perfect cu arta jazzului in Romania.

De ce ne place de Johnny Raducanu?

Johnny Raducanu avea un suflet de copil, o naturalete speciala. A creat si a lasat multe bucurii, lucrari cu care va ramane in amintirea celor ce ii iubesc muzica.

 

Johnny Raducanu Videoclipuri
01 La Mouffe - Johnny Raducanu - Jazz Bestament - Paris 2005

irrelevant
1
broken


Tag-uri: cantaret, compozitor, jazz

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru johnny_raducanu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Muzicieni  - ( Muzicieni - Archiva)

Data Adaugarii: 03 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :