FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,528
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Jet Li Biografie
Jet Li Videoclipuri
Jet Li Filme
Site-uri despre Jet Li
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jet Li
Intreaba despre Jet Li
Adauga un citat spus de Jet Li
Vedete nascute pe 26 Aprilie
Celebritati nascute in Beijing China China
Actori in zodia Taur
 

Jet Li Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jet Li has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jet Li

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jet Li

 Q:   Intreaba despre Jet Li       
Jet Li Jet Li este numele de scena al actorului Li Lian Jie. S-a născut in localitatea Heibei de la periferia Beijing, China, la 26 aprilie 1963

S-a instruit din copilărie in artele marţiale chinezeşti (wushu), a câştigat numeroase concursuri, a fost de 5 ori campion naţional.

In 1982 a apărut in primul film, Templul Shaolin, prima producţie moderna chineza de kung-fu, câştigând aprecierea publicului. A jucat apoi in filmele chinezesti Born to Defense (1986), Nan bei Shao Lin (1986), Shao Lin Hai Deng da shi (1988).

In 1987 s-a casatorit cu Huang Qiuyan si au avut 2 copii impreuna. Au divortat in 1990 si Jet Li s-a recasatorit cu actrita Nina Li Chi, are si impreuna cu ea alti 2 copii.

In 1989 a plecat in Statele Unite si in acelaşi an filma Hidden Dragon. Nu reuş it sa capteze atenţia publicului american si in 1990 producea împreuna cu Hark Tsui filmul Master. S-a întors la Hong Kong împreuna cu acesta si in 1991 juca in filmul chinezesc Once Upon a Time in China, cu un succes imens. In 1993 a jucat in Fong Sai Yuk si Deadly China Hero, The Legend II, Tai Chi Master, in 1995 câştiga fani in întreaga lume cu filmul Fist of Legend.

In anul 1998 a debutat in S.U.A. cu filmul Lethal Weapon 4, in anul 2000 era eroul principal din Romeo Must Die, in 2001 juca in Kiss of the Dragon si The One, in anul urmator aparea in The Hero, cu record de incasari.

In anul 2004 era vocea unui personajului principal din jocul video Jet Li: Rise to Honor, in 2005 juca in filmul Unleashed (numit si Danny the Dog), alaturi de Bob Hoskins si Morgan Freeman, in 2006 aparea in Fearless, ultimul film in care făcea demonstraţii de arte marţiale si care a avut un succes mondial.

S-a întors in China si a jucat in Warlords, pentru care a primit premiul Hong Kong Film ca Cel mai bun actor. A jucat pentru prima data împreuna cu Jackie Chan în Forbidden Kingdom (2008). In 2009 a jucat in The Expendables, alături de Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Steve Austin, in 2010 a jucat in Ocean Heaven, cel mai recent film in care joaca este producţia anului 2011 The Flying Swords of Dragon Gate.

Jet Li a devenit in anul 2009 cetăţean al Republicii Singapore, a lansat propria linie de îmbrăcăminte, a fondat o organizaţie nonguvernamentală numită The One care se ocupă de recuperarea mentală a persoanelor afectate de dezastre naturale.

Pe scurt despre Jet Li:

Nume real: Li Lian Jie
Ocupatia: maestru in arte marţiale, actor, producător
Nume de scena: Jet Li
Data nasterii: 26 aprilie 1963
Zodia: Taur
Locul nasterii: Beijing, în China
Naţionalitate: singaporeza
Religie: budism tibetan
Starea civila: casatorit
Sotia: Nina Li Chi
Copii: 4- Jane, Jada, Si, Tiami
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: căprui
Înălțime: 1,68 m

De ce este faimos Jet Li?

Este un fost campion de artele marţiale chinezesti (wushu), actor apreciat in China si la Hollywood, a jucat in filme ca Expendables, Forbidden Kingdom, The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor.

De ce ne place Jet Li?

Este ambasador si finanţator al Crucii Roşii din China, are propria linie de îmbrăcăminte, a fondat o organizaţie nonguvernamentală numită The One care se ocupă de recuperarea mentală a persoanelor afectate de dezastre naturale.

Jet Li Liste
Despre Biografii Chinezi
Na?teri în 1963
Actori chinezi


 
Jet Li Filme

Arma mortala 4
Dresat pentru a ucide
Once Upon a Time in China and America
No photo available
Fist of Legend
No photo available
Zhong hua ying xiong
No photo available
Sarutul Dragonului
No photo available
Parteneri neobisnuiti
No photo available
Sa moara Romeo
No photo available
Unicul
No photo available
Sat sau ji wong
No photo available
Hak hap
No photo available
Mo him wong
No photo available
Gei ba ba de xin
No photo available
Shu dan long wei
No photo available
Hong Xi Guan: Zhi Shao Lin wu zu
Jet Li Filmography
 

Jet Li Videoclipuri
JET LI

irrelevant
5
broken


Tag-uri: actor, regizor, producator, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :