FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,507
Voturi: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Famous


In aceasta pagina

Ion Popescu-Gopo Biografie
Ion Popescu-Gopo Videoclipuri
Site-uri despre Ion Popescu-Gopo
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ion Popescu-Gopo
Intrebari despre Ion Popescu-Gopo
Adauga un citat spus de Ion Popescu-Gopo
Vedete nascute pe 01 Mai
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Actori in zodia Taur
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Ion Popescu-Gopo Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ion Popescu-Gopo has no Fans yet!

create pool

Biografii


Intrebari despre Ion Popescu-Gopo

- cine detine drepturile de autor pentru omuletul lui gopo ?... by pavel carmen

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ion Popescu-Gopo

 Q:        
Ion Popescu-Gopo Ion Popescu-Gopo s-a nascut in Bucureşti, la 01 mai 1923. Era fiul regizorului si caricaturistului Constantin Popescu.

Cariera:

A studiat la Academia de Arte din Bucureşti , dar nu a absolvit, apoi a urmat un curs de animaţie la Moscova. In 1939 debuta in presă cu caricaturi, a ilustrat cărţi pentru copii printre care cele de poezii ale lui Topârceanu.

Primul film de desene animate l-a realizat in 1949 împreuna cu tatăl sau si cu regizorul si caricaturistul Matty Aslan si se numea Punguţa cu doi bani. A fost angajat in 1950 la Studioul Cinematografic Bucureşti, la secţia de animaţie, apoi a organizat studioul Animafilm. A realizat filme de desene animate ca Albina si porumbelul (1951), Răţoiul neascultător (1951), Doi iepuraşi (1952), Marinică (1953), O muscă cu bani (1954), Şurubul lui Marinică (1955), Ariciul răutăcios (1955), Fetiţa mincinoasă (1956), Galateea - (1957).

In 1957 realiza filmul Scurtă istorie, avându-l ca personaj pe omuleţul schiţat simplu care ii va purta numele si obţinea premiul Palme D’Or la Festivalul International de Film de la Cannes, Franţa. Celebrul omuleţ a apărut si in Sapte arte (1958) Homo sapiens (1960) Allo! Hallo! (1962). In 1958, cu filmul 7 arte, a obţinut premiul Cel mai bun film de animaţie la Festivalul de Film de la Tours. A continuat cu O poveste obişnuită… o poveste ca în basme (1959), Homo sapiens (1960).

A regizat si filme cu actori ca Fetiţa mincinoasă (1956), S-a furat o bombă (1962), nominalizat la Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune Cinéma tout écran, Elveţia, De trei ori Bucuresti (1967) , Paşi spre Lună (1963), Comedie fantastică (1975), De-aş fi Harap-Alb (1965), Poveste de dragoste (1976), Faust XX (1966). In 1981 a regizat si a scris scenariul filmului Maria Mirabela, produs la Chişinău, de Moldova Film.

A si jucat in cateva dintre filmele regizate de el ca Rămăşagul, Faust XX, O zi la Bucureşti, în filme ale altor regizori ca O noapte de pomină, in regia lui Ion Șahighian, a fost ţarul Petru cel Mare in filmul Dimitrie Cantemir, regizat de Gheorghe Vitanidis.

A scris scenariile filmelor Şurubul lui Marinică (1955), Povestea dragostei (1976), Maria si Mirabela în Tranzistoria (1989).

Ion Popescu-Gopo a fost preşedintele Asociaţiei Cineaştilor din România in perioada 1969-1989, vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Filmului de Animaţie, directorul secţiei de film din cadrul Organizatiei Mondiale a Sănătătii.

A murit in Bucureşti, la 29 noiembrie 1989.

Pe scurt despre Ion Popescu-Gopo:

Nume real: Ion Popescu
Pseudonim: Ion Popescu-Gopo
Ocupatia: artist plastic, regizor, scenarist, actor, realizator de filme de desene animate
Data nasterii: 01 mai 1923
Locul nasterii: Bucuresti, România
Zodia: Taur
Naţionalitate: româna
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: căprui
Starea civila: casatorit
Sotia: Ana-Maria Popescu
Data si locul decesului: 29 noiembrie 1989, Bucureşti

De ce este faimos Ion Popescu-Gopo?

Este creatorul omuletului lui Gopo, a fost fondatorul şcolii româneşti moderne de desene animate, a obţinut premiul Palme d'Or pentru filmul Scurtă istorie, in 1957.
In cinstea lui, din anul 2007 Gala premiilor din cinematografia românească se numeşte Ion Popescu-Gopo.

De ce ne place Ion Popescu-Gopo?

A creat simplist si cu mijloace modeste desene animate care au cucerit generaţii de copii, a ecranizat original basmul Harap Alb al lui Ion Creangă.

Ion Popescu-Gopo Liste
Na?teri în 1923
Decese în 1989
Regizori români
Decese pe 29 noiembrie
Na?teri pe 1 mai


 

Ion Popescu-Gopo Videoclipuri
Ion Popescu Gopo

irrelevant
0
broken


Tag-uri: artist plastic, regizor, scenarist, actor, desene animate

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 09 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :