FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 483
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ion Fintesteanu Biografie
Ion Fintesteanu Videoclipuri
Ion Fintesteanu Filme
Site-uri despre Ion Fintesteanu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ion Fintesteanu
Intreaba despre Ion Fintesteanu
Ion Fintesteanu Citate
Vedete nascute pe 18 Martie
Vedete decedate pe21 Octombrie
Celebritati nascute in Bucuresti Romania
Actori in zodia Pesti
 

Ion Fintesteanu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ion Fintesteanu has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Ion Fintesteanu

Tag-uri Populare


actor   scenarist   producator   regizor   actrita   budapest   tv   taur   berbec   varsator   gemeni   pesti   balanta   rac   fecioara   leu   capricorn   sagetator   scorpion   director   moscow   teatru   hungary   televiziune   model   soundtrack   vienna   new york   miscellaneous crew   prague   russia   cantaret   1975   1972   1973   1970  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ion Fintesteanu

 Q:   Intreaba despre Ion Fintesteanu       
Ion Fintesteanu Actorul Ion Fintestreanu s-a născut in Bucureşti, la 18 martie 1899.

Era preocupat de teatru din copilărie, in liceu participa la şezătorile muzicale Carmen, la societăţile Petre Maior, Enăchiţă Văcărescu. La începutul primului război mondial s-a refugiat la Iaşi si a fost tenor in corul Societăţii Române de Operă, apoi a fost cooptat in trupa Teatrului Naţional din Iaşi si a jucat in spectacolul Marşul nupţial de Henri Bataille.

S-a intors in capitala la terminarea razboiului si a absolvit Conservatorul de Arta Dramatica in 1921, la clasa Luciei Sturdza Bulandra.

Din 1921 a jucat pe scena Teatrului Naţional in roluri ca Nebunul din Regele Lear de W. Shakespeare, Karenin din Ana Karenina de Tolstoi, Badia din Caruta cu paiate de Mircea Stefanescu, Grigor e Bucsan din Ultima Ora de M. Sebastian, Polonius din Hamlet de W Shakespeare, Dr. Dorn din Pescarusul de Cehov, Farfuridi, Pristanda, Cetăţeanul turmentat din O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, Ianke din Take, Ianke si Cadâr de Victor Ion Popa; Grigore Dragomirescu din Citadela Sfărâmata de Horia Lovinescu, Charly din Fraţii Thomson de Serk Roggers, etc. In 1956 participa la Festivalul Internaţional de arta dramatica de la Paris, cu rolurile Farfuridi din O scrisoare pierduta si Grigore Bucsan din Ultima ora.

A predat Arta Actoriei la Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică, in 1957 era inaugurat studioul Casandra al Teatrului Naţional cu spectacolul Plicul de Liviu Rebreanu cu studenţii clasei profesorului Ion Fintesteanu. A regizat spectacole de teatru ca Take, Ianke şi Cadâr de Victor Ion Popa, Tartuffe de Moliére, Institutorii de Otto Ernst, Moartea ultimului golan de Virgil Stoenescu, a publicat cartea De la clovnul citire.

A debutat in cinematografie in anul 1923, cu filmul Ţigăncuşa de la iatac, regizat de Alfred Halm.

Filmografie:
1971 BD la munte si la mare (Vasilescu)
1971 Serata
1966 Haiducii (Ahmed)
1965 Runda 6 (Agopian)
1964 Titanic Vals (Primarul)
1962 Celebrul 702
1962 Vacanta la mare
1957 Citadela sfarîmata
1956 Afacerea Protar
1953 O scrisoare pierduta (Farfuridi)
1950 Bulevardul 'Fluiera Vântu'
1926 Datorie si sacrificiu
1925 Năbădăile Cleopatrei
1923 Ţigăncuşa de la iatac

Ion Finteşteanu a murit la 21 octombrie 1984, in Bucureşti.

Pe scurt despre Ion Finteşteanu:

Nume: Ion Finteşteanu
Ocupatia: actor, regizor, profesor universitar
Data nasterii: 18 martie 1899
Zodia: Pesti
Locul nasterii: Bucureşti, România
Naţionalitate: româna
Starea civila: căsătorit
Sotia: Janina Tomescu
Studii: Conservatorul de Arta Dramatica din Bucuresti, promoţia 1921
Hobby: pescuitul
Data si locul decesului: 21 octombrie 1984, Bucureşti

De ce este faimos Ion Finteşteanu?

A fost un mare actor al scenei si cinematografiei româneşti, a jucat in piese de teatru, a regizat spectacole, a fost profesor universitar.

De ce ne place Ion Finteşteanu?

A interpretat momente muzicale comice la televiziune ca cel numit Pe Calea Victoriei, alaturi de Fory Eterle.

 
Ion Fintesteanu Filme

No photo available
Titanic vals
No photo available
O scrisoare pierduta
No photo available
Vacanta la mare
No photo available
B.D. la munte si la mare
No photo available
Serata
No photo available
Citadela sfarîmata
No photo available
Celebrul 702
Ion Fintesteanu Filmography
 

Ion Fintesteanu Videoclipuri
BD La Munte Si La Mare - Prafuri Pentru Mama Mare si Icoana Faca...

irrelevant
0
broken


Tag-uri: actor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Actori  - ( Actori - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :