FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 702
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Hassanal Bolkiah Biografie
Hassanal Bolkiah Videoclipuri
Site-uri despre Hassanal Bolkiah
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Hassanal Bolkiah
Intreaba despre Hassanal Bolkiah
Adauga un citat spus de Hassanal Bolkiah
Vedete nascute pe 12 Iulie
Celebritati nascute in Bandar Seri Begawan Brunei
Presedinti in zodia Rac
Vedete care au studiat la Academia Militara Regala Sandhurst
Celebritati de religie Islamica
 

Hassanal Bolkiah Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Hassanal Bolkiah has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Hassanal Bolkiah

Tag-uri Populare


presedinte   politician   ministru   prim-ministru   democrat   politica   rege   monarh   economist   republican   sua   senator   deputat   diplomat   pd   ambasador   partid   doctor in drept   emir   kuweit   presedinta   doctor in economie   avocat   doctor de stiinte politice   luxemburg   doctor in biologie   istoric   doctor in stiinte politice   principe   sultan   jurist   profesor universitar   duce   1930   oltenita  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Hassanal Bolkiah

 Q:   Intreaba despre Hassanal Bolkiah       
Hassanal Bolkiah Hassanal Bolkiah este sultanul statului Brunei Darussalam, din nordul Insulei Borneo, pe ţărmul Mării Chinei de Sud. S-a nascut la 15 iulie 1946, in capitala Bandar Seri Begawan. Este fiul sltanului Omar Ali Saifuddien al III-lea.

Cariera:

A studiat in Brunei, in Malaezia, la Kuala Lumpur si la Academia Militară Regală Sandhurst din Marea Britanie. In 1961 era numit Print mostenitor, si era chemat in tara in 1967, inainte de a-si finaliza studiile la Sandhurst, cand tatal sau a abdicat, in urma presiunilor britanice. Hassanal Bolkiah a fost incoronat sultan la 01 august 1968.

Desi i se permite sa aiba 4 sotii, in prezent are doar una. A avut 3 sotii: prima, Pengiran Anak Saleha ii era vara si casatoria era aranjata; a doua sotie, Pengiran Isteri Hajah Mariam, a fost insotitoare de bord si au divortat in 2003; a treia sotie a fost Azrinaz Mazhar Hakim, mai tanara cu 33 de ani, fosta prezentatoare Tv in Malaezia si au divortat in 2010. Are 12 copii din cele 3 casatorii, 5 fii si 7 fiice.

In 1984, statul Brunei isi castiga independenta si se numea Brunei Darussalam Negara (Brunei, lăcaşul de pace). In cinstea independentei, sultanul construia un palat cu 1788 camere, cupole de aur, un garaj pentru 800 de masini, cel mai mare palat locuit din lume. Hassanal Bolkiah a devenit prim-ministru şi ministru al Apărării şi Finantelor, comandant al forţelor armate, sef al politiei, conduce compania petroliera si radifuziunea nationala, serviciile de informatii, este şeful suprem al Islamului in Brunei. In acelasi an, 1984, Brunei Darussalam devenea membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

In primii ani ai domniei sale a manifestat un interes scăzut fata de afacerile de stat, preferând să practice jocuri de noroc, polo, curse, iahting. In 1985, Brunei-ul intra in Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est. Sultanul a inceput sa investeasca in afaceri imobiliare internaţionale, in acelasi timp investind in automobile, opere de artă, bijuterii, avioane personalizate si in 1980 se implica in tranzactii financiare cu Mohamed Al-Fayed, apoi cu Elliott Abrams, in 1985, pentru lupta împotriva guvernului din Nicaragua.

In 1985 a permis formarea Partidului National Democrat, dar l-a dizolvat in 1988, dupa ce i s-a cerut sa demisioneze. In timpul crizei asiatice din 1997-1998, Hassanal Bolkiah a sprijinit statele membre ASEAN prin creşterea investiţiilor în Malaezia, oferind ajutor Indoneziei şi Thailandei.

Reşedinţa oficială a sultanului este Istana Nurul Iman.

Pe scurt despre Hassanal Bolkiah:

Nume complet: Hassan Al Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah
Functia: Sultan al statului Brunei Darussalam Negara, Prim-ministru, Ministru al Apararii, al Finantelor
Data nasterii: 15 iulie 1946
Locul nasterii: Bandar Seri Begawan, Brunei
Parinti: Sultanul Omar Ali Saifuddien III si Pengiran Anak Damit
Zodia: Rac
Relige: islamica
Stare civila: casatorit
Sotia: Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha
Copii: 12
Studii: Academia Militară Regala Sandhurst, Marea Britanie

De ce este faimos Hassanal Bolkiah?

Hassanal Bolkiah este al 29-lea sultan al statului Brunei Darussalam, detine toate functiile importante ale statului..

De ce ne place Hassanal Bolkiah?

Este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, are o colectie de peste 4000 de automobile, un avion Boeing 747-400 mobilat cu mobilier placat cu aur.

Hassanal Bolkiah Liste
Na?teri în 1946
Sultani ai Brunei
Monarhi actuali
Lideri na?ionali actuali


 

Hassanal Bolkiah Videoclipuri
Sultan Haji Hassanal Bolkiah of Brunei Darussalam

irrelevant
0
broken


Tag-uri: sultan, prim-ministru, ministru

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru hassanal_bolkiah. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Presedinti  - ( Presedinti - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :